Aeromexico dagelijks naar Amsterdam

Aeromexico 787

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Aeromexico vliegt sindskort 3 maal per week tussen Amsterdam Schiphol en Mexico-Stad. Bij de start van deze verbinding gaf Aeromexico’s Chief Revenue Officer Anko van der Werff al aan dat de maatschappij graag naar een dagelijkse vlucht wil gaan. Dit lijkt nu het geval te zijn.

Dienstregeling

Airlineroute.net meldt dat het Skyteam lid vanaf de zomerdienstregeling 2017 in stapjes meer vluchten toevoegt tussen de twee hubs. Vanaf 2 april 2017 komt er op dinsdag een vlucht vanaf Amsterdam bij. Vanaf 4 mei zal AM26 ook op zaterdag worden uitgevoerd. Met ingang van 16 juni zal Aeromexico dagelijks naar Amsterdam vliegen.

De vlucht vanaf Amsterdam vertrekt om 22:35 met aankomst de volgende morgen om 04:10 in Mexico-Stad. Hier kunnen passagiers overstappen naar meer dan 50 bestemmingen in Mexico, Latijns- of Zuid-Amerika. Ook zijn er transfers mogelijk naar bestemmingen in de VS.

Aan boord

De vluchten blijven uitgevoerd door Aeromexico’s nieuwe Boeing 787-8 Dreamliners. Hierin is plek voor 243 passagiers. De business class, of Clase Premier, heeft 32 full-flat stoelen in een 2-2-2 opstelling. Een 16 inch scherm van Panasonic biedt entertainment in HD.

Aeromexico Clase Premiere
Aeromexico Clase Premier

De 211 stoelen in Economy hebben 32 inch aan beenruimte en een touchscreen scherm voor het entertainment. Passagiers die wat meer comfort wensen kunnen kiezen voor ‘AM Plus’ waarbij je meer beenruimte, recline en priority diensten krijgt. 

Aeromexico Economy
Aeromexico Economy

China Southern

Hoewel Aeromexico sterk kan groeien op Amsterdam moet China Southern juist snijden in de capaciteit. De Chinese maatschappij die sinds 2015 tijdens het hoogseizoen met de A380 naar Beijing vliegt heeft aangekondigd per 28 augustus het vliegtuigtype te wijzigen naar een A330-300. Dit is twee maanden eerder dan gepland. Hiermee krimpt de capaciteit van 506 naar 275 stoelen. De reden hiervoor is verminderde vraag voor reizen naar Europa bij de Chineze toeristen als gevolg van de terreurdreiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *