Star Gold na 1 vlucht Aegean

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eén van de meeste gewilde elite statussen is de Gold status van Star Alliance. Deze verkrijg je normaal gezien door een flink aantal mijlen te vliegen met een maatschappij van die Star Alliance. Bij SAS moet je bijvoorbeeld minimaal 50.000 mijlen in een jaar vliegen en bij Lufthansa is dat zelfs 100.000 mijlen!

Star Alliance Gold Benefits
Star Alliance Gold Benefits

Er bestaat echter een mogelijkheid om Star Alliance Gold met maar 1 retourvlucht te behalen! “Wat? Hoe? Wat kost dit?” hoor ik je al denken. Daarom hieronder een uitleg.

De Griekse luchtvaartmaatschappij Aegean Air is lid van Star Alliance en heeft van alle aangesloten airlines de laagste drempel om Gold elite status te behalen, je hoeft namelijk maar 20000 mijlen te hebben om te kwalificeren, en bij het aanvragen van je lidmaatschap van het Miles & Bonus programma krijg je de eerste 1000 mijlen al cadeau! Inschrijven kan via deze link. Na inschrijven moet je dus nog 19000 mijlen verdienen met vliegen om te kwalificeren voor de Gold status en dat kan je al behalen door 1 retourvlucht in een weekend! Let op, je bent wel “even” onderweg…

De zoektocht begint op de website van United Airlines (ook een Star Alliance airline) waar je de volgende zoekcriteria moet ingeven:

United zoekcriteria
United zoekcriteria

De retourvlucht gaat dus van Amsterdam (AMS) naar Sao Paolo (GRU), maar let op voor je op “Search” klikt, moet je eerst op “Advanced Search” klikken en daar de V invullen bij “Enter specific classes of service”. Dit is een boekingsklasse die de mijlen gaat verdienen bij Aegean Air, want ook al is deze vlucht met United Airlines, op het moment van boeking geef je je frequent flyer nummer van Aegean!

Aegean - United Booking Class

De zoekresultaten laten eerst de heenvlucht zien van Amsterdam (AMS) naar Zurich (ZRH), verder door naar Chicago (ORD) en uiteindelijk aankomst in Sao Paolo (GRU), goed voor een totaal van 10070 mijlen.

Aegean - First Flight

Klik op “Select” om verder te gaan naar de retourvlucht en dan zie je dat je vliegt vanaf Sao Paolo (GRU) naar Houston (IAH) en vanaf daar naar Amsterdam (AMS), deze vluchten leveren 9900 mijlen op.

Via de Great Circle Mapper (link) krijg je een overzicht hoe je op een vermoeiend weekend je mijlen verzamelt. Een rekensom leert je dat alle vluchten bij elkaar je een totaal van 19954 mijlen opleveren, tel hierbij de 1000 mijlen die je kreeg toen je lid werd van het Aegean frequent flyer programma en je hebt 20954 mijlen verdiend!

Aegean - GCMap

Let wel op de prijzen en vluchten, deze zijn niet op alle data beschikbaar en kunnen flink variëren. Ik ben op 25 en 26 september prijzen tegen gekomen tussen 742 en 959 euro!

Op het moment van publicatie is deze shortcut naar Star Alliance Gold nog geldig, maar iedereen kent het gezegde “mooie liedjes duren niet lang” en dat geldt helaas ook voor deze travel hack. Aegean Air heeft namelijk grote veranderingen aangekondigd in hun Miles & Bonus programma vanaf 24 november, meer hierover in een apart artikel. Deze hack is dus voor de snelle beslissers onder ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *