AAdvantage Wijzigingen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf het tweede kwartaal van 2015 zal het loyaltyprogramma AAdvantage van American Airlines een aantal wijzigingen doorvoeren als gevolg van de merge met US Airways. Het AAdvantage programma en het Dividend Miles programma (US Airways) zullen worden samengevoegd tot één pakket. Normaal gezien zijn zulke wijzigingen nooit goed voor frequent flyers maar de negatieve gevolgen blijken beperkt te blijven.

amr_tm_rgb_grd_pos

Combineren van accounts

Indien je al in het bezit bent van een frequent flyer kaart van beide loyaliteitsprogramma’s dan zullen deze gecombineerd gaan worden in het tweede kwartaal van 2015, American Airlines zal hiervoor begin 2015 een mail naar haar leden sturen met daarin de stappen die je moet ondernemen om snel en gemakkelijk alles te migreren naar één account. Als je op jouw Dividend Miles account een saldo hebt staan van award of elite miles, dan zullen deze in een 1:1 ratio overgezet worden naar de AAdvantage account. Dit biedt de mogelijkheid om het totaal aantal miles optimaal te gebruiken voor het boeken van award vluchten of upgrades. Meer gedetailleerde info is te vinden op deze link.

Miles verdienen en besteden

Het verdienen van miles zal even gemakkelijk blijven, alle vluchten met American Airlines of US Airways leveren miles op in je “nieuwe” account. Deze miles kan je daarna gebruiken voor het boeken van award vluchten binnen het AAnytime Awards of upgrades op vluchten van US Airways. Door de combinatie van American Airlines met US Airways en al de bijhorende OneWorld alliantie partners, krijg je toegang tot meer dan 1000 verschillende bestemmingen en zo ontstaan er eindeloze mogelijkheden om miles te verdienen en te besteden.

Op 1 januari 2015 zal het percentage bonus miles, die je verdient met vluchten in business class van American Airlines of US Airways, gelijk worden getrokken met dat van First Class. Je zal vanaf dat moment 50% bonus miles krijgen, in plaats van de bestaande 25%.

Elite Status

De verschillende elite status niveau’s van beide programma’s zullen als volgt worden samengevoegd:

AA Elite Level Merge

De grootste verandering hier is het aantal segmenten wat nodig is om te kwalificeren voor Executive Platinum is verhoogd naar 120.

Ondanks alle veranderingen blijven er in 2015 ook 3 levels van elite status bestaan in 2015:

  • Gold
  • Platinum
  • Executive Platinum

AA Status Levels

Er zijn 3 manieren om status te vergaren, dit kan door middel van miles, punten of segmenten. De miles zijn te verdienen door te vliegen met American Airlines, US Airways of maatschappijen (en hun partners) van de OneWorld alliantie. Het mooie is dat er eveneens een partner deal is met Alaska Airlines en dat er voor bepaalde AA codeshares ook miles te verdienen zijn.

Het aantal elite punten wat je kan verdienen is afhankelijk van de verdiende miles en boekingsklasse.

AA Elite-qualifying points

Leden van het US Airways Dividend loyaltyprogramma die het Gold Preferred of Platinum Preferred elite status niveau hebben zullen blij zijn om te horen dat ze meer mijlen gaan verdienen vanaf het moment dat het programma overgaat in AAdvantage. Momenteel verdienen Gold leden 50% en Platinum leden 75%, en dit zal worden veranderd naar 100% voor de elite mileage bonus!

Meer gedetailleerde info over de verschillende elite status niveau’s is te vinden op deze link.

Upgrades

Het boeken van upgrades bij American Airlines en US Airways blijven voorlopig nog lopen via twee verschillende systemen, tot ze één universeel boekingssysteem op punt zetten eind 2015. Tot die tijd gaan de upgrades als volgt te werk:

  • American Airlines
    AA 500 mile upgrades
  • US Airways
    US Airways Upgrades

Het systeem met de “500-miles upgrades” zijn nieuw voor het Dividend Miles programma van US Airways en daarom worden de upgrades aan jouw account toegevoegd op basis van de elite qualifying activiteit op jouw Dividend Miles account. Je kan deze upgrades gebruiken op alle vluchten langer dan 500 mijlen of om de stoel van jouw travel compagnon te upgraden. Als je al lid bent van het AAdvantage programma, dan krijg je 4 500-miles upgrades per gevlogen 10,000 mijlen.

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar deze “500-miles” upgrade vouchers, laten je toe om bijvoorbeeld je stoel die je in economy klasse geboekt hebt up te graden naar business class. Op deze link kan je meer informatie vinden over hoe deze upgrades precies werken en hoe je ze kan boeken.

American Airlines

Als je jezelf weet te kwalificeren voor het Executive Platinum niveau dan ontvang je zelfs 8 upgrade vouchers. Wanneer je op het moment van samenvoeging van de twee airlines de elite status hebt van Chairman’s Preferred bij US Airways, dan zal je eveneens 8 upgrades ontvangen. Voor deze upgrades geldt hetzelfde principe als bij de eerder vermelde upgrades, je kan ze voor jezelf gebruiken of voor een andere persoon op het moment van boeking. Een uitgebreide uitleg over alle mogelijke upgrades in het nieuwe systeem van 2015 kan je hier vinden.

Tijdlijn

Voor het grootste deel van volgende jaar zullen de twee airlines dus nog onafhankelijk van elkaar opereren met een gescheiden systeem voor het boeken van tickets. Gedurende deze periode blijven de websites apart van elkaar werken, dus je zal voor info betreffende vluchten, upgrades, vertrek- en aankomsttijden moeten kijken op verschillende sites.

Eind volgend jaar als alle systemen geïntegreerd zijn, dan zal je alles via aa.com kunnen raadplegen en boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *