Review: Hilton Prague9 min leestijd

Hilton Prague Review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Hilton Prague is een 4-sterren hotel vlakbij het centrum van de stad. Tijdens een recentelijk bezoek aan de Tsjechische hoofdstad waren we op zoek naar een hotel voor 4 nachten. Aangezien ik al eerder in het Hilton Prague hebt overnacht en dat hotel me prima voldeed besloten we hier te gaan overnachting. Bovendien zou mijn Diamond status weer goed van pas komen aangezien je dan gratis ontbijt krijgt plus toegang tot de Executive Lounge. Daarnaast loopt er op dit moment ook een promotie waarbij je 2.500 bonuspunten krijgt per verblijf. Ook de prijzen van dit hotel vielen mee. Daar waar ik in 2018 nog € 140,- per nacht betaalde bleek het hotel nu slechts € 100,- per nacht geprijsd te zijn.

Locatie Hilton Prague

Het Hilton Prague bevindt zich aan de noordoost kant van het centrum. Vanaf de luchthaven ben je in ongeveer 20 minuten onderweg naar het hotel. Door de nabije ligging van metrostation Florenc ben je binnen 20 minuten bij de meeste bezienswaardigheden van de stad. Alhoewel het Hilton Prague Old Town nog dichter bij het centrum light ben ik goed te spreken over de locatie van het hotel. Naast het hotel vindt je ook een winkelpassage met o.a. een aantal supermarkten en een apotheek. Dit is eveneens de route naar het metrostation en deze bereik je door gebruik te maken van de uitgang op de begane grond.

Inchecken

Na een Uber ritje van ongeveer 20 minuten kwamen we rond 17:00 aan bij het hotel. Bij binnenkomst van de lobby werden we direct aangenaam verrast door het indrukwekkende atrium die wat doet denken aan die van het Hilton Amsterdam Schiphol Airport. In de lobby vindt je een aantal zitplaatsen waar je kunt wachten totdat je aan de beurt bent bij het in- of uitchecken. Ook vindt je hier de trappen en liften naar de begane grond, de ontbijtzaal, restaurants en kamers. De hele lobby is mooi aangekleed. Vooral de planten deden me wat denken aan een tropisch resort.

Hilton Prague lobby.
Het atrium.

Gelukkig was het niet heel druk bij de receptie en daardoor waren we vrij snel aan de beurt. De receptioniste verwelkomde ons in het hotel en dankte mij voor mijn loyaliteit als Diamond lid. Ik gaf aan dat het mijn tweede keer in dit hotel was en dat ik na mijn eerste verblijf uitkijk om hier nog eens te overnachten.

De Incheckbalie.

Door mijn Diamond status kregen we een upgrade naar een Executive Room op de hoogste verdieping. Helaas waren er geen suites meer beschikbaar. De receptioniste gaf verder nog wat informatie over het hotel en de faciliteiten. Zo vindt het ontbijt elke ochtend plaats in het restaurant op de begane grond van 6:30 tot 10:30. Ook is er een restaurant, zwembad en fitnessruimte op het mezzanine niveau. Helaas was de Executive Lounge op de 8ste verdieping tijdelijk dicht vanwege renovatie. Deze is vanaf maart weer geopend. Na de key cards te hebben ontvangen namen we de lift na de 8ste verdieping waar onze kamer zich bevond.

Op weg naar de kamer.

We verbleven in kamer 8036 en deze bevindt zich toevallig helemaal aan de andere kant vanwaar de liften zich bevinden. Hierdoor was het elke keer wel bijna 2 minuten lopen vanaf de lift. Niet dat dit nu een zo’n groot probleem is maar als Diamond lid verwachtte ik eerder een kamer dichterbij de lift.

Two Queen Beds Executive Room

Aangezien we met drie personen reisden op dat moment had ik voor een Two Queen Beds Room gekozen. Gelukkig slaap je hier niet op een sofa. Bij binnenkomst troffen we twee comfortable bedden aan. In totaal is er hier plaats voor vier personen. De prijs voor deze kamer is echter niet veel hoger dan die van een kamer met één tweepersoonsbed. In 2018 betaalde ik ook ongeveer € 100,- per nacht. De kamer ziet er verder mooi en modern uit. Zeker de lichtdecoratie vind ik persoonlijk erg mooi.

Hilton Prague Two Queen Beds Executive Room.
Two Queen Beds Executive Room.

De wanden zijn mooi gedecoreerd. Zo vind je er schilderijen van moderne kunst. Tegenover de bedden vindt je een televisie aan de muur, een meubel en een tafel met stoel. In dit meubel troffen we een aantal accessoires aan waaronder een haardroger. Ook vind je hier een spiegel aan de wand.

Televisie met zitgedeelte.

Wat ik hier persoonlijk wel miste is een fatsoenlijk bureau om aan te werken. Op de tafel vond ik het welkomstgeschenk in de vorm van Valentijnsdag met nog twee flessen water.

Welkomstgeschenk.

Ook is er een balkon aanwezig op de kamer en deze biedt uitzicht op het mooie atrium van het hotel. Zeker ’s avonds is het uitzicht hier erg mooi met de blauwe verlichting.

Uitzicht op het atrium.

Verder beschikt de kamer nog over een minibar en deze was gevuld met een aantal koude snacks en dranken. Boven de minibar bevinden zich nog wat zakjes ships als ook een klusje.

Minibar.
Kluisje.

Links van de minibar bevinden zich twee kasten met een strijkijzer, badjassen en verder genoeg hangertjes voor bijvoorbeeld een jas.

Kast met strijkijzer en badjassen.

Badkamer

Aan de rechterkant na binnenkomst van de kamer is de badkamer te vinden. Hier vindt je o.a. een toilet, wastafel, douche en bad. In de badkamer zijn voldoende handdoeken, shampoo en zeep aanwezig. De douchecabine is helaas niet uitgerust met een regendouche wat ik persoonlijk wel wat teleurstellend vind van een Executive Room.

Badkamer.
Wastafel.
Douche.

Executive Lounge

Als Diamond lid heb je uiteraard toegang tot de Executive Lounge. Dit geldt ook als je geüpgraded bent naar een Executive Room. Helaas is de Executive Lounge tijdelijk verplaatst naar de begane grond wegens renovatie. In mijn vorige review van dit hotel kun je zien hoe de lounge op de 8ste verdieping er toen uitzag. Gelukkig is er wel voor een geschikte oplossing gezocht zodat de lounge boven in maart weer toegankelijk is. Zo zijn er voldoende zitplaatsen en ziet er buffet er nagenoeg hetzelfde uit. Wat je natuurlijk wel mist is het mooie uitzicht op het atrium.

De tijdelijke Executive Lounge op de begane grond.

Je kunt er de hele dag terecht voor warme en koude dranken. Ook wordt het buffet regelmatig aangevuld met kleine versnaperingen. Vanaf 17:00 kun je er terecht voor een uitgebreider buffet wat bestaat uit o.a. kleine hamburgertjes, belegde broodjes en nootjes met chips. Ook zijn zijn er dan sterke dranken aanwezig zoals rode en witte wijnen.

Buffet.
Koude dranken.
Sterke dranken.
Warme snacks.

Cloud Sky Bar & Lounge

Op de negende verdieping van het hotel is een heuse Sky Bar aanwezig. Hier zijn we op een donderdagavond wezen kijken. Je bereikt de Sky Bar doormiddel van een speciale lift aan de andere kant van de receptie.

Liften naar de Cloud Sky Bar & Lounge.

Vervolgens ga je door een mooie verlichte gang waarna je uiteindelijk bij de balie uitkomt. Ik raad je aan om wel vooraf een tafeltje te reserveren aangezien het op bepaalde momenten vrij druk kan zijn. De bar zelf is mooi aangekleed en door alle spiegels lijkt alles nog groter.

Cloud Sky Bar & Lounge.

Bij het inchecken kregen we ook drie vouchers voor een cocktail of sterke drank die we in de Sky Bar konden besteden. Ik besloot om voor de Extravagnza Cocktail te gaan.

Extravagnza Cocktail.

Als je even verder doorloopt kom je bij nog een aantal zithoeken uit. De hele bar biedt trouwens een mooi uitzicht op de stad. Het mooiste uitzicht heb je echter vanaf het dakterras. Alhoewel er op dat moment door het koude weer niemand aanwezig is besloten we hier toch een kijkje te nemen. Zomer’s moet het hier al helemaal goed toeven zijn!

Dakterras.

Overige faciliteiten

Op de begane grond van het hotel is er een casino aanwezig. Verder biedt het hotel ook over spafaciliteiten. Op de eerste verdieping is er een zwembad te vinden. Deze is dagelijks geopend tot 22:00. Het zwembad was echter wel twee dagen gesloten vanwege renovatie. Gelukkig konden hotelgasten wel gratis gebruikmaken van het zwembad in het nabijgelegen Hilton Prague Old Town.

Hilton Prague Zwembad.
Zwembad gezien van dichtbij.

Naast het zwembad is er ook nog een fitnessruimte en vergaderzaal aanwezig. Kijk voor alle faciliteiten van het hotel op de website van Hilton.

Ontbijt

Het ontbijt vindt elke ochtend van 6:30 tot 10:30 plaats in het restaurant op de begane grond. Als Diamond lid heb je recht op gratis ontbijt voor twee personen. Aangezien ik tijdens mijn vorige verblijf in dit hotel geen gebruik heb gemaakt van het ontbijt was ik erg nieuwsgierig. Na het vermelden van ons kamernummer konden we doorlopen naar het buffet. Het buffet bleek erg uitgebreid te zijn. Er is namelijk van alles te vinden. Zo kun je er terecht voor broodjes en croissants, maar ook voor een gebakken eitje, omelet en pannenkoeken.

Ontbijtbuffet

Verder is er zowel een warm als koud buffet. Deze laatste biedt een grote diversiteit aan vers fruit, yoghurt en groente. De koffieautomaten bieden verschillende soorten koffies zoals Cappuccino, Espresso en zwarte koffie. Ook is er een buffet voor koude frisdranken te vinden.

Koud buffet.
Koud buffet.

Even verderop vind je een grote diversiteit een broodbeleg. Denk hierbij aan verschillende soorten kaas en ham, maar ook boter, jam en chocoladepasta.

Beleg.

Naast het normale zitgedeelte is er ook een zitgedeelte voor Diamond leden gereserveerd. Hier is extra personeel aanwezig om ervoor te zorgen dat alle gasten op tijd bediend worden. Ook vind je hier een tafel met jus d’orange en champagne.

Extra buffet voor Diamond leden met champagne.

Uitchecken

Doordat onze vlucht pas omstreeks 17:00 zou vertrekken leek het me een goed idee om een late check-out aan te vragen. Doordat ik dit pas een dag van te voren deed was onze kamer helaas beschikbaar tot 13:00. Het hotel verwachte namelijk op deze vrijdag en behoorlijk groot aantal nieuw gasten. Ter compensatie hiervan waren onze consumpties van de minibar wel gratis wat ik erg waardeerde. Na onze bagage nog een uurtje gestald te hebben namen we nog een duik in het zwembad om vervolgens een Uber te nemen naar de luchthaven.

Atrium bij nacht.

Overzicht

Voordelen

- Goede locatie
- Vriendelijk personeel
- Mooie lobby en atrium
- Lekker eten en drinken
- Veel faciliteiten

Nadelen

- Kamers ver lopen van lift

Service

Sterren

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Hilton Prague is een mooi hotel op een redelijk centrale locatie in Praag. De mooie lobby en atrium geven het hotel direct een goede uitstraling. Helaas was onze kamer wel wat ver lopen van de lift. De kamers zien er echter uitstekend uit. Ook het eten en drinken is uitstekend hier. Helaas was de Executive Lounge dicht tijdens mijn verblijf wegens renovatie. Gelukkig waren alle snacks en drankjes wel op de begane grond te vinden. Al met al vind ik de prijs/kwaliteitsverhouding van dit hotel goed. Voor € 100,- krijg je redelijk veel en zeker als Diamond lid. Ik kan dit hotel daarom zeker aanraden.

9 min leestijd">
4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *