Review: Moxy Kopenhagen Sydhavnen7 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Kopenhagen hoor je niet vaak als bestemming voor een citytrip. En dat is jammer, want er is genoeg te zien en te doen voor een weekendje weg. Tijdens mijn bezoek aan de Deense stad verbleef ik in een hotel aan de rand van de stad. In deze review lees je mijn bevindingen over het hippe Moxy Kopenhagen Sydhavnen, onderdeel van Marriott.

Locatie

Het Moxy Kopenhagen Sydhavnen is gevestigd aan de rand van de stad in de wijk Sydhavnen. Het havendistrict is een hippe opkomende wijk waar van alles te doen is. Achter het Moxy vind je overigens ook een a&o Hostel en twee vestigingen van het Scandic Hotel. Het Moxy ligt naast de doorgaande weg O2. Bovendien is het metrostation Sydhavn St. slechts vijf minuten wandelen. Hier vertrekt meerdere keren per uur lijn A richting het stadscentrum van Kopenhagen. Het ritje naar de stad duurt een klein kwartier.

Het Moxy hotel ligt niet ver van het vliegveld. Met de taxi ben je vanuit het internationale vliegveld van Kopenhagen (CPH) binnen 10 minuten bij het hotel. Met het openbaar vervoer is dat ongeveer een half uur. Het voordeligste is om een dagkaart een te schaffen, deze is 24 uur geldig.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ontvangst

Het is al tegen middernacht als ik aankom bij het hotel, dus ik kan gelukkig meteen inchecken. Helaas duurt het wel even voordat alle formaliteiten in orde zijn gemaakt. Het lijkt alsof de nachtportier achter de receptie nog niet helemaal is ingewerkt. Ik had een feestdagen arrangement geboekt, maar met vragen daarover moest ik de volgende ochtend maar terugkomen. Uiteindelijk krijg ik kamerkaart overhandigd en kan ik richting de kamer.

Mijn keuze ging deze keer naar het Moxy Kopenhagen, mede door de relatief goede prijs. Hotels in Scandinavië kunnen redelijk aan de prijs zijn en ik vond het Moxy nog prima betaalbaar. Bovendien verbleef ik eerder al in verschillende hotels van Moxy en dat was eigenlijk altijd goed bevallen. Het hotel bood ten tijde van mijn bezoek een package aan met naast de overnachting en ontbijt ook een welkomstcocktail en kaartjes voor het bekende stadspretpark Tivoli Gardens.

Ik betaalde voor mijn verblijf van twee nachten 2.778 Deense Kronen, dat is omgerekend zo’n € 373. Dit is inclusief ontbijt, twee welkomstcocktails en dus twee kaartjes voor Tivoli Gardens. De toegang tot Tivoli Garden kost normaal een kleine € 20 per persoon. Hierbij moet ik overigens wel opmerken dat ik hier tijdens de feestdagen verbleef, dan zijn de prijzen doorgaans hoger dan normaal.

De kamer: Queen Room

Het hotel beschikt over twee soorten kamers. Namelijk een standaard kamer van 16 m2, met twee bedden (Twin Room) of een queensize bed (Queen Room). Daarnaast is er een Family Room met een aparte zitgelegenheid. De bank kan dan ook als bed gebruikt worden. Deze kamer is met 28 m2 een stuk groter. Ik had deze keer de standaard kamer geboekt.

De kamer is modern en strak ingericht met grijze en roze tinten, netels het logo van Moxy. Bij binnenkomst is gelijk links de badkamer en rechts enkele haakjes om je jas en kleding op te hangen. Ook is er een rekje om je koffer op te zetten en een spiegel. Aan de wand is een grote televisie te vinden met daarnaast een glazen bureau met een stoel. Er is hier ook gedacht aan een stopcontact en usb-poorten om mobiele apparaten op te laden, heel handig dus. Het bureau is niet echt bedoeld om lang aan te werken. Maar prima om even wat op te zoeken op je laptop of tablet.

De rest van de kamer wordt voornamelijk ingenomen door het queensize bed. Aan beide kanten van het bed is een klein glazen nachttafeltje met stopcontact te vinden. Ook is er een individueel te bedienen nachtlampje aan elke kant. Er is naast het bed ook een comfortabele design fauteuil neergezet.

De kamer beschikt helaas niet over een waterkoker en er is ook geen koelkast.

De badkamer is klein, maar voorzien van alles wat je nodig hebt. Meteen links is de toilet te vinden, naast de grote wasbak en spiegel. Rechts is de inloopdouche met zowel een regen- als een handdouche. Uiteraard zijn er voldoende handdoeken, die je eventueel op aanvraag extra kunt krijgen. De zeepjes bij de wastafel en in de douche zijn van het merk MUK.

Deze diashow vereist JavaScript.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over verschillende faciliteiten. Er is een zeer ruimte open lobby met verschillende gedeeltes. Bij binnenkomst links is de centrale receptie te vinden met daarachter de bar en het restaurant. Hier zijn verschillende gezellige zitjes aan het raam, maar je kunt achterin ook wat rustiger zitten. Er is ook een grote lange tafel voor bijvoorbeeld groepen. Je hoeft je hier overigens niet te vervelen, er zijn namelijk diverse bordspellen beschikbaar. De bar is normaliter tot laat geopend en biedt zowel lokale als internationale drankjes en snacks. Laatstgenoemde zijn beschikbaar in een kleine vitrine naast de bar.

Aan de andere kant van de lobby is een gedeelte ingericht om te werken. Er is een business center met verschillende tafels om aan te werken. Ook zijn er vergaderruimtes beschikbaar (tegen betaling). In het gehele hotel is gratis WiFi beschikbaar van een prima snelheid.

Op de begane grond is ook een gym aanwezig met diverse apparaten. Het is niet groot, maar er is genoeg ruimte om je dagelijkse workout te doen, ook al ben je op reis! In de gym kun je handdoeken pakken en is koel water aanwezig.

Het is mogelijk om bij het hotel zelf te parkeren. Dit kost 150 Deense Kronen per dag, omgerekend € 20. Niet heel erg goedkoop dus. Vlakbij het hotel is ook een parkeergarage, deze is mogelijk wel wat goedkoper. Je kunt bij het hotel ook fietsen huren, dat kost ook 150 Deense Kronen (€ 20) per dag. Tot slot is het mogelijk om tegen een kleine betaling een paraplu te lenen, handig als het weer wat minder is. Het hotel biedt ook een wasserij service op aanvraag.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ontbijt

Het ontbijtbuffet wordt geserveerd achter de bar. Er is veel keuze uit verschillende soorten fruit, brood en yoghurt met ontbijtgranen. Uiteraard is er keuze uit diverse Danish pastries, mijn persoonlijke favoriet! Ook heb je keuze uit warme en koude dranken, evenals vruchtensap. Het is natuurlijk geen 5-sterren ontbijt, maar naar mijn mening ruim voldoende keuze en alles is van goede kwaliteit.

Deze diashow vereist JavaScript.

Service

Moxy is onderdeel van Marriott en daarom heeft men vaak hoge verwachtingen qua service. Natuurlijk is Moxy wel van een andere klasse dan een hotel van het merk Marriott, maar uiteraard mag je wel service verwachten. Zoals in eerder benoemd was bij check-in helaas geen informatie beschikbaar over het arrangement dat ik had geboekt. Dat is wel een gemist kans, want de medewerker kon simpelweg geen enkele uitleg geven. De volgende ochtend kreeg ik bij navraag wel wat extra uitleg, maar de medewerkers leken zelf ook niet goed te begrijpen wat ik precies had geboekt. Uiteindelijk kreeg ik de twee kaartjes voor Tivoli Gardens en de welkomstcocktails gelukkig alsnog.

Tijdens mijn verblijf vroeg ik ook nog tips voor een bezoek aan de stad. De medewerkster die mij hielp wist hierover veel te vertellen en gaf goede tips. Dat maakte de mindere ervaring bij check-in zeker deels goed.

Deze diashow vereist JavaScript.

Voordelen loyaliteitsprogramma

Moxy is onderdeel van Marriott en daarmee Marriott Bonvoy. Als Gold Elite deelnemer heb ik normaliter recht op een kamerupgrade en gratis latere checkout tot 14.00 uur. Omdat dit hotel niet over een hogere kamercategorie beschikt was een upgrade niet van toepassing. Wel kreeg ik een welkomstdrankje, bovenop het arrangement dat ik had geboekt. In totaal vier drankjes aan de bar dus! In zijn algemeenheid is er niet bijzonder veel meer aandacht voor loyale gasten en de kennis ontbreekt ook wat Marriott Bonvoy precies inhoudt.

Als Marriott Bonvoy Gold Elite deelnemer verdien ik standaard 25% extra punten. In totaal kreeg ik met dit verblijf 6.495 punten bijgeschreven, inclusief de bonus.

Benieuwd naar onze andere Reviews van Moxy? Bekijk ook eens de Review van het Moxy Amsterdam Airport Schiphol of Moxy/Residence Inn Amsterdam Houthavens. En wat dacht je van het Moxy Patra Marina?

Overzicht

Publicatie Datum

18 February 2022

Voordelen

- Prima ligging vlakbij de luchthaven en metrostation richting de stad
- Net en modern hotel
- Goed ontbijt met ‘Danish Pastries’

Nadelen

- Relatief kleine kamer en badkamer
- Geen waterkoker of koelkast in de kamer
- Staff slechts op de hoogte van arrangementen en Marriott Bonvoy programma

Service

Algemene Waardering

Conclusie

Het Moxy Kopenhagen Sydhavnen is een modern hotel met prima kamers en een goed ontbijt. Het personeel is vriendelijk, maar niet altijd goed op de hoogte over de eigen arrangementen en loyaliteitsprogramma. De overige faciliteiten als de gym en het business center zijn goed.

7 min leestijd">
3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *