TUI leaset extra Airbus A320 toestellen voor drukke zomer2 min leestijd

Boeing 737 MAX 8 van TUI

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De zomerperiode is van oudsher een belangrijke periode voor airlines. Het zakelijke verkeer mag dan minder zijn, maar het aantal leisure passagiers neemt flink toe. Zelfs tijdens de pandemie lijkt er in in ieder geval in Europa wat meer mogelijk wat betreft reizen. Genoeg reden voor TUI Nederland om extra toestellen te leasen voor de zomer.

TUI vloot

Kortgeleden schreven we nog dat TUI met de ontvangst van twee nieuwe Boeing 737 MAX 8 toestellen helemaal klaar voor de zomer is. De vakantie airline beschikt daarmee over een vloot van vijf MAX vliegtuigen ter vervanging van de verouderde Boeing 737-800. Daarnaast beschikt TUI over een Boeing 767-300ER. Dit toestel kwam in 2015 in de vloot, nadat het toestel onder andere voor Garuda Indonesia en ArkeFly vloog. Tot slot zijn er drie Boeing 787-800 Dreamliners, de toestellen zijn ontvangen in 2014 en 2015. 

De Boeing 787 Dreamliner van TUI (Bron: TUI)
De Boeing 787-800 Dreamliner van TUI taxiet op de luchthaven (Bron: TUI)

Airbus A320

Toch lijkt dat niet voldoende. TUI leaset maar liefst drie extra vliegtuigen van een Estse leasemaatschappij genaamd SmartLynx. TUI stelt tegenover InsideFlyer dat hen voor hen gebruikelijk is om in een drukker seizoen toestellen bij partners te huren. TUI België maakt ook gebruikt van de diensten van SmartLynx. TUI werkt ook samen met leasemaatschappijen uit Canada en Portugal, maar verklaart tegenover deze website daar dit jaar (nog) geen gebruikt van te hoeven maken. 

Op de website van TUI valt te lezen dat de service aan boord, evenals de drankjes en maaltijden, niet anders zijn dan wanneer je met een TUI-vliegtuig vliegt. Meer info geeft de airline via een speciale infographic. Of je met de Airbus A320 of toch de Boeing 737 MAX 8 vliegt hangt af van je bestemming. Tijdens het boeken op TUI.nl krijg je te zien welk toestel gepland staat voor de desbetreffende route.

Boeing 737 MAX 8 van TUI (Bron: TUI Groep)
Boeing 737 MAX 8 van TUI (Bron: TUI Groep)

Duurzaamheid

Een duurzamere bedrijfsvoering is ook in de luchtvaart steeds belangrijker. TUI stelt daar aan bij te dragen door de inzet van de state-of-the-art Boeing 737 MAX 8 vliegtuigen. Deze zijn een stuk zuiniger, stiller en minder vervuilend voor het milieu. Wat dan wel weer opvallend is: de Airbus A320’s die TUI voor de leaset zijn soms wel tot 20 jaar oud. Niet bepaald zuinig dus. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *