Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.
Heb je wel eens gevolgen in de Business Class of Premium Economy met Air France? Als je vliegt met Air France vanaf of in het Caribisch gebied dan kun je dit jaar en begin 2019 weer kiezen uit heerlijke gerechten bedacht door chef-kok Babette de Rozières.
Wat kun je verwachten?
De gerechten zijn ontworpen door Babette de Rozières. Zij komt van oorsprong uit Guadeloupe. Omdat ze is opgegroeid in een Creools gezin, komen deze kenmerken terug in de gerechten. Ze bevatten namelijk typisch ingrediënten en zijn ook op een Creoolse manier bereid. Er is een gerecht met vis en twee gerechten met gevogelte. Voor wat afwisseling in het menu is gekozen om niet elke maand hetzelfde gerecht aan te bieden. Als eerste zal het visgerecht terug te vinden zijn op de vluchten van en in de Cariben. De volgende gerechten zullen worden aangeboden:
- Kabeljauwfilet gemarineerd in limoen, met saffraanroomsaus en risotto.
Dit gerecht is te verkrijgen in de maanden maart, juni, september en december.
- Gekarameliseerde kipfricassee met een zoet pikante saus.
Dit gerecht is verkrijgbaar in de maanden april, juli, oktober en januari 2019.
Het laatste gerecht is te verkrijgen in de maanden mei, augustus, november en februari 2019.
- Kippenvleugel van scharrelkippen, kerriesaus, knapperige groenten en basmatirijst.
Waar krijg je het menu?
Het menu is als eerste te verkrijgen op vluchten naar Paris-Orly vanuit de Cariben. Het gaat hier om de volgende dagelijkse vluchten:
- Cayenne (Frans-Guyana) – Paris-Orly
- Fort-de-France (Martinique) – Paris-Orly
- Point-à-Pitre (Guadeloupe) – Paris-Orly
Ook op vluchten binnen de Cariben uitgevoerd door Air France zullen de maaltijden te verkrijgen zijn in Business Class en Premium Economy. Het gaat hier om de vluchten tussen Fort-de-France en Cayenne die ook dagelijks worden uitgevoerd.
Wie is Babette de Rozières?
Babette de Rozières heeft de traditionele Creoolse keuken leren kennen onder begeleiding van haar moeder. Ze wilde graag nog beter worden in haar vak. Daarom heeft ze in verschillende bekende hotels in Parijs gewerkt. Dit zijn onder anderen ‘The Grand Hôtel’ de ‘George V’ en ook de ‘Ritz Ambassador’.
Ook heeft ze inmiddels wereldwijd verschillende restaurants geopend. Bijvoorbeeld ‘Jardi des Gourmets’ in Guadeloupe of ‘La Villa Créole’ in Parijs.
Vlieg jij binnenkort op een van de bovenstaande vluchten? Probeer dan het Business Class of Premium Economy-product eens uit. Je krijgt dan een typisch Creoolse maaltijd geserveerd. Bon appétit!
Geef een reactie