Verhoging visumkosten Egypte geschrapt: prijs blijft $252 min leestijd

visum egypte

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Begin deze maand berichtten we dat de prijs voor een single-entry toeristenvisum verhoogd zou worden van $25 naar $60. De Egyptische autoriteiten hebben nu besloten om af te zien van de verhoging en de prijs op $25 te laten.

Uitstel – afstel?

De verhoging van de visum-fee was al eerder onderwerp van gesprek. Het oorspronkelijke plan was zelfs zo dat de prijsverhoging van $25 naar $60 al per 1 maart jl. in zou gaan. Dat was vlak nadat de maatregel afgekondigd was en het zou dus nagenoeg direct in gaan. Door de druk van de toerismebranche en misschien ook wel door praktische zaken rond de invoering is toen alsnog besloten de verhoging pas per 1 juli 2017 in te laten gaan.
Goed nieuws voor de toeristen kwam gisteren: ook dit plan is teruggedraaid en de autoriteiten lieten weten het prijskaartje voor een single-entry visum ongemoeid te laten op $25.

Multiple-entry visum

Wat wel duurder wordt, is het multi-entry visum. Dit visum, met een geldigheid van 6 maanden, wordt wel verhoogd van $25 naar $60. Een multi-entry visum wil zeggen dat je binnen de periode van 6 maanden dus meerdere keren Egypte in en uit kunt gaan. In dit geval moet je dus even bekijken hoe vaak je Egypte inreist en welk visum voordeliger is. Reis je naar een ander land, maar kom je op zowel de heen- als de terugweg in Egypte, kun je beter twee keer een single-entry visum kopen. Dat scheelt dan $10.
Als je met het vliegtuig reist en overstapt op een Egyptische luchthaven, heb je geen visum nodig, mits je bagage doorgelabeld is naar je eindbestemming.

piramide egypte

Druk van de toeristenbranche

De toeristenbranche die vertegenwoordigd wordt door de Tourism Companies Chamber hebben zich ingezet om de verhoging van de single-entry visa tegen te houden. Ze vonden het ongepast dat deze verhoging kwam, vooral omdat Egypte het juist van de toeristen moet hebben. Doordat Egypte een aantal keer negatief in het nieuws kwam (aanslagen, onrust) moet men al meer hun best doen om toeristen te verleiden om naar Egypte te komen. Terwijl andere landen de visumkosten verlagen of zelfs opheffen, was dit een verkeerd signaal, aldus de woordvoerder.

Visa on arrival

Als je naar Egypte gaat, hoef je niet vooraf al een visum te regelen via de ambassade. Als je aankomt met het vliegtuig, kun je op het vliegveld een zogenaamd ‘visa on arrival’ kopen. De prijs hiervoor is in Amerikaanse dollars en het is handig om dan ook contant Dollars bij je te hebben. Met andere valuta krijg je te maken met een ongunstige wisselkoers en dat maakt het nog duurder.

Cairo visa on arrival

Je krijgt vervolgens een ‘visa on arrival’ sticker in je paspoort en daarna kun je naar de paspoortcontrole. Een stempel in je paspoort, koffers van de bagageband halen en je bent klaar om Egypte te verkennen!

Visum vereisten en voorwaarden kunnen veranderen. Controleer daarom altijd zelf, kort voor vertrek, bij de ambassade de meest actuele informatie.

Reacties

  1. Goffe de Boer zegt

    Het verbaast me niks dat deze tariefverhoging niet zal plaatsvinden. Ik denk ook niet dat het een positief effect zou hebben op de inkomsten uit het toerisme. Als gezin met drie kinderen zou je dan $ 300 extra kwijt zijn aan je vakantie. Dan zullen ze de gemiste inkomsten maar ergens anders vandaan moeten halen…

  2. kerckhofs zegt

    Hallo , Is deze verhoging nu definitief van de baan ? ik vertrek op 30 Juli ,ik betaal dus maar 25 Dollar ?
    beleefde groeten .

    • Theo Theo Sikking zegt

      Ja, klopt, het is gewoon 25 dollar gebleven. Alvast een prettig verblijf in Egypte!

  3. niels zegt

    Ik las op het web dat de koste toch 60dollar zijn geworden of is het nu toch nog 25 dollar ik vlieg op 3september mvg niels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *