Etihad Airways komt met Airbus A321LR naar Düsseldorf2 min leestijd

Boeing 787 Dreamliner van Etihad stijgt op (Bron: Etihad)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Etihad Airways zet vanaf volgend jaar de nieuwe Airbus A321LR in op de route tussen Düsseldorf en Abu Dhabi. Tegelijkertijd gaat de luchtvaartmaatschappij ook vaker vliegen op de route tussen Duitsland en de Verenigde Arabische Emiraten.

Etihad Airways met Airbus A321LR naar Düsseldorf

Op dit moment zet Etihad een Boeing 787-9 Dreamliner in op de route naar Düsseldorf. Vanaf 1 april 2025 zal de route ook gedurende het zomerseizoen aangeboden worden.

Vanaf 1 oktober 2025 zet Etihad Airways de nieuwe Airbus A321LR in naar Dusseldorf. Dit toestel vervangt dan de grotere Boeing 787-9 Dreamliner op de route. De dienstregeling is dan als volgt:

  • EY134 vertrekt om 10.30 uur uit Düsseldorf (DUS) en komt om 19.00 uur lokale tijd aan in Abu Dhabi (AUH)
  • EY133 vertrekt om 02.55 uur lokale tijd uit Abu Dhabi en komt om 08.05 uur aan in Düsseldorf
Etihad Boeing 787 Dreamliner

Met een First Class cabine aan boord

De Airbus A321LR heeft een First Class, Business Class en Economy Class aan boord. Met de inzet van dit toestel komt er dus ook een First Class cabine beschikbaar op deze route. Deze cabine is nu niet beschikbaar in de Boeing 787-9 Dreamliner.

Vanaf 1 oktober 2025 zet Etihad dit nieuwe type toestel ook in naar Kopenhagen. Ook op deze route vervangt het de Boeing 787-9 Dreamliner.

Sinds eind vorig jaar is het ook mogelijk om Flying Blue miles te besteden en te sparen als je vliegt met deze luchtvaartmaatschappij. Omdat de luchtvaartmaatschappij geen onderdeel is van SkyTeam, spaar je geen XP. Meer details kun je vinden in dit artikel op InsideFlyer.

Afbeeldingen ©EtihadAirways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *