Review: Admiral Hotel Manilla – MGallery23 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met meer dan 7.000 eilanden is de Filipijnen voor velen een droombestemming. De witte zandstranden met palmbomen en een prachtige onderwaterwereld trekken toeristen van over de hele wereld. Na een onvergetelijke tijd op Java reizen we verder naar de Filipijnse eilanden. De aankomst in het mooie land is in de hoofdstad Manilla. Daar verblijven we bij het Admiral Hotel Manilla, onderdeel van MGallery Collection, waar je in deze review alles over leest.  

Locatie aan de Baai van Manilla

Manilla is de hoofdstad van de Filipijnen. De dichtbevolkte stad ligt op het eiland Luzon in het zuid-westen, aan de Baai van Manilla. De stad staat bekend om de Spaanse koloniale architectuur die nog goed terug te zien is. Intramuros, de ommuurde stad, is een andere belangrijke bezienswaardigheid. Hier vind je onder meer de 16e eeuwse San Agustin kerk en Fort Santiago. Makati laat een hele andere kant van de stad zien. Dit is namelijk het financiële hart van de Filipijnen. De grote wolkenkrabbers en luxe winkelcentra staan in schril contrast met enkele ander wijken. 

Het Admiral Hotel is gevestigd aan de lange Roxas Boulevard (R-1). Deze boulevard loopt langs de Baai van Minilla van het zuiden naar het noorden van de stad. Het hotel ligt ten zuidwesten van het stadscentrum. Naast het Admiral Hotel MGallery heeft Accor nog een ibis Styles, Novotel en Joy Nostalg Hotel & Suites (managed by Accor). Tot voor kort was er ook nog een Sofitel, maar dit hotel heeft deze zomer de deuren gesloten. 

De internationale luchthaven Ninoy Aquino International Airport (MNL) ligt op zo’n half uurtje rijden van de stad. Uiteraard is de exacte tijd afhankelijk van het verkeer en waar je precies moet zijn. Let erop dat de taxi (op de meter) vanuit het vliegveld contant betaalt dient te worden. Het is mogelijk om op het vliegveld euro’s te wisselen voor Filipijnse pesos. Of natuurlijk van thuis mee te nemen als je die al hebt. Het is ook mogelijk om Grab te gebruiken, maar de beschikbaarheid viel tegen op het moment van aankomst. 

Rondreis Indonesië en Filipijnen 

Afgelopen zomer maakten we een avontuurlijke rondreis door onder meer Indonesië en de Filipijnen. Door een overstap in Tunis en Jeddah doen we respectievelijk Tunesië en Saudi-Arabië ook nog kort aan. Op Java reizen we van Jakarta naar het oosten. Daar doen we onder meer Yogyakarta, Surakarta en Malang aan. 

In de Filipijnen gaat de reis van hoofdstad Manilla naar het eiland Bohol, gevolgd door een bezoek aan het eiland Cebu. In de Filipijnen starten we dus in Manilla, hier verblijven we bij het Admiral Hotel, dat onderdeel is van Accor ALL.

Ontvangst bij het Admiral Hotel Manilla

Onze vlucht met Malaysia Airlines vanuit Kuala Lumpur was iets vertraagd en daardoor kwamen we dan ook wat later aan in Manilla. Na een flinke rij voor de immigratie halen we de bagage op en kunnen we door naar de uitgang. 

Een taxi regelen lijkt nog wel wat lastiger dan gedacht. In Manilla kan dat met de mobiele app van Grab. Je betaalt dan 200-500 Filipijnse peso’s voor een rit naar de stad. Echter waren er ‘s avonds geen taxi’s via de app beschikbaar. Het alternatief ‘fixed price’ voor 1.900 peso’s sloegen we vriendelijk af. De taxi op de meter kostte uiteindelijk 700 peso’s. Dit moest dus wel contact betaalt worden. 

Na een taxirit van ongeveer een kwartier komen we iets na 23.00 uur aan bij het Admiral Hotel. De rit van 700 Filipijnse peso’s is dan niet zo duur, ongeveer € 11, maar de chauffeur hanteerde een opmerkelijke rijstijl wat voor een minder comfortabele rit zorgde dan gehoopt. We stappen dan ook snel de taxi uit en checken in bij het hotel.

De ontvangst is in ieder geval hartelijk. Na een controle van de bagage gaan we naar de receptie. Hier is het wel even wachten op onze beurt. Op dit uur is slechts één medewerker voor de check-in. Deze dame is net een andere gast aan het helpen als we binnenkomen. Niet veel later zijn we aan de beurt. Na alle formaliteiten krijgen we de kamerkaarten overhandigd en kunnen we naar de kamer. De check-in leverde overigens nog een upgrade naar een grotere kamer en 2 vouchers voor een welkomstdrankje op. 

Van deze review over het Admiral Hotel Manilla MGallery hebben we ook een YouTube filmpje gemaakt. Ons YouTube-kanaal staat boordevol reviewsInsideLooks en trip reports. We posten regelmatig nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

Kamers en suites van het hotel

Het Admiral Hotel heeft verschillende kamers en suites, 123 in totaal. Initieel had ik de Superior Room geboekt met uitzicht op het atrium. Bij de check-in kreeg ik door mijn ALL Gold status echter een upgrade naar een Deluxe Room met uitzicht op de Baai van Manilla. Mooi meegenomen dus!

De Superior Room is ongeveer 31 m2 groot en beschikt over een kingsize bed of 2 eenpersoonsbedden. De Deluxe Room heeft dezelfde oppervlakte, maar wel wat luxere amenities. Deze kamer is er ook nog met verschillende uitzichten (Atrium of Bay view). Hierna volgen de Executive Room en Executive Bay Room. 

Het hotel beschikt ook over enkele suites. Mocht je je portemonnee in Manilla stuk willen slaan dan heb je keuze uit de Executive Suite en de Presidential Suite. Op elke verdieping zijn enkele suites op de hoeken van het gebouw te vinden. 

In de rest van deze review over het Admiral Hotel Manilla – MGallery ga ik in op de Deluxe Room. 

De kamer: Deluxe Room

Bij binnenkomst in de Deluxe Room is meteen duidelijk dat de stijlvolle vormgeving van het hotel ook in de kamers is doorgetrokken. De lichte kleuren in combinatie met donkere houten accenten geven een mooie klassieke uitstraling. 

In het halletje treffen we een garderobekast met 2 mooie badjassen, badslippers en een strijkijzer met strijkplank. Ook is er gedacht een een kluisje om waardevolle spullen op te bergen. In deze kast is meer dan genoeg ruimte om kleding en bagage op te bergen voor een verblijf van enkele dagen.

Eenmaal in de slaapkamer treffen we een groot kingsize bed. Het bed is voorzien van een mooi grijs hoofdbord. Aan weerszijden van het bed staat een klein tafeltje, ook is er gedacht aan leeslampjes en stopcontacten.

Tegenover het bed vinden we een grote tv, waar ook informatie over het hotel en de omgeving is te raadplegen. De soundbar onder de tv is ook te gebruiken om je eigen muziek af te spelen. Onder de tv staat een meubel aan de wand waarin de minibar te vinden is. Op werkblad staat ook nog een Nespresso koffiezetapparaat en kopje met TWG thee. 

Achterin de kamer staat een bureau met een stoel, handig als je nog wat werk moet doen. Het bureau is wel wat laag voor de stoel die er staat. Hierdoor kom je steeds met je knieën tegen het blad, wat niet echt comfortabel is. Tot slot staat er nog een fauteuil met een voetenbankje. 

De badkamer

In deze review over het Admiral Hotel in Manilla zal ik ook de badkamer bespreken. Deze Deluxe Room heeft de badkamer meteen rechts bij binnenkomt. De badkamer is af te sluiten met een glazen schuifdeur die wat stroef open en dicht gaat. Er is ook een slot mocht je de badkamer af willen sluiten van binnen. 

De badkamer is niet heel groot. Er zijn 3 gedeeltes. In het midden is een enkele wastafel met grote spiegel en scheerspiegel. De wastafel is voorzien van een plank met daarop de handdoeken voor 2 personen. Qua amenities is er gedacht aan onder meer tandenborstels en een vanity kit. Oorstaafjes of een scheermesje liggen er niet. Verder staat er nog een flacon met handcrème van het merk Appelles en een blokje handzeep. 

Rechts is een nette toilet en links is een ruime inloopdouche. De douche heeft zowel een handdouche als een fijne regendouche. De waterdruk en -temperatuur zijn prima.

De badkamer is zoals gezegd niet heel groot, maar ziet er verder wel netjes en schoon uit. De marmeren tegels en zware kwaliteit handdoeken met MGallery logo geven een luxe uitstraling. 

Ontbijtbuffet bij Restaurant Admiral Club

Het ontbijt wordt dagelijkse geserveerd in het Restaurant Admiral Club op de 9e verdieping. Gasten kunnen terecht van 6.30 tot 10.30 uur.

Bij aankomst in het restaurant worden we netjes verwelkomd. Een medewerkster begeleid ons naar een tafeltje vlakbij het raam. Hier hebben we een mooi uitzicht op het zwembad en de Baai van Manilla. We krijgen ook meteen koffie en thee aangeboden. 

Het buffet is zeer uitgebreid te noemen, met keuze uit zowel de Aziatische als Westerse keuken. Aan beide zijdes van het restaurant zijn meerdere buffetten. Gasten kunnen genieten van de gebruikelijke vers gebakken Franse patisserie en yoghurt met granola en fruit. Maar je kunt ook je eigen salade samenstellen of een omelet laten maken. Voorin het restaurant kun je ook verse noodles en sushi bestellen. 

Aan de andere kant van het restaurant zijn rijstgerechten te krijgen, waaronder nasi goreng, Indiase Biryani en enkele Filipijnse specialiteiten. Ik moet zeggen dat alles erg goed smaakt. Het buffet wordt ook goed schoongehouden en bijgevuld. De bediening is ook heel vriendelijk. 

Het enige nadeel is wel dat de buffetten wat ver uit elkaar staan. Ook is het niet echt logisch waar alles staat. Wil je bijvoorbeeld een warm Engelse ontbijt dat moet je aan de twee uiterste zijden van het restaurant je bord opscheppen. Ik vind dat persoonlijk niet heel erg, maar het is niet echt handig te noemen. 

De Admiral Club is verder mooi ingericht met in het midden een opvallend grote lange tafel. Deze tafel kan zelfs gebruikt worden als catwalk. Achterin het hotel is directe toegang tot het zwembad en het terras. Hier heb je een mooi uitzicht op de Baai van Manilla. 

Faciliteiten

In deze review van het Admiral Hotel Manilla zullen we ook de faciliteiten bespreken. Een aantal daarvan heb ik al behandeld eerder in dit artikel. Zo las je al over mijn ervaring met het uitgebreide ontbijtbuffet bij de Admiral Club. Hier wordt ‘s middags ook de lunch verzorgd. En ‘s avonds kun je er terecht voor het diner. Het restaurant is tevens af te huren voor speciale gelegenheden.  

Naast de Admiral Club is er ook nog Restaurant El Atrio Lounge op de begane grond. Hier kun je terecht voor een drankje en wat te eten. De El Atrio Lounge serveert cocktails en diverse exclusieve wijnen, maar er is ook een menukaart voor ontbijt, lunch en diner. De kwaliteit van de gerechten is heel goed. We hebben hier ook de voucher voor de welkomstdrankjes gebruikt. 

Op de hoogste verdieping van het hotel zijn het buitenzwembad en de bar Coconut Grove te vinden. Ten tijde van mijn bezoek waren beiden helaas gesloten in verband met een orkaan die in de buurt rondraasde. Verder is er ook nog een gym en een spa. 

Het is mogelijk om bij het hotel fietsen te huren en de Conciërge kan helpen bij het boeken van excursies. En er is een gym. Het hotel biedt ook een airport transfer, hiervoor rekent MGallery 2.200 Filipijnse peso’s (omgerekend iets minder dan € 35). Verder is het mogelijk om een turndown service aan te vragen om de kamer gereed te laten maken voor de avond. 

Tot slot is er nog de Club Lounge. Deze is tijdelijk te vinden op de begane grond naast de El Atrio Lounge. Gasten met een ALL Platinum status of hoger en gasten die verblijven in een in aanmerking komende kamer hebben toegang. Het is ook mogelijk om toegang te kopen. 

Voordelen Accor ALL

Het Admiral Hotel Manilla – MGallery is ook onderdeel van het loyaliteitsprogramma Accor ALL. Met mijn ALL Gold status profiteer ik hier dan ook van enkele voordelen. Om de ALL Gold status te krijgen dien je minimaal 30 nachten per kalenderjaar in een deelnemend hotel te verblijven. Het is ook mogelijk om te kwalificeren middels Statuspunten. Hiervoor moet je minimaal € 0 per jaar uitgeven. Zelf heb ik de status gekregen via het aantal verbleven nachten. 

Ga er trouwens niet zomaar vanuit dat elk hotel dat onder Accor valt ook meedoet met ALL. Sommige hotels doen namelijk niet mee of bieden maar een beperkt aantal voordelen. Op de website van Accor staat duidelijk aangeven welke hotel wel en niet meedoen en of er eventueel aangepast voorwaarden gelden.  

Hieronder de voordelen waar ik deze keer van kan profiteren:

  • Inchecken bij speciale desk voor ALL leden,
  • Gratis upgrade van Superior Room naar een Deluxe Room met uitzicht op de Baai van Manilla,
  • Voucher voor 2 Welkomstdrankjes via de ALL.com mobiele app. De voucher is in te wisselen bij het Restaurant El Atrio Lounge op de begane grond. Hierbij is er keuze uit alle drankjes op de kaart, ook cocktails. 
  • Eerder en/of later uitchecken, dit is wel op basis van beschikbaarheid. Het is dus lang niet altijd mogelijk. Deze keer heb ik hier geen gebruik van gemaakt omdat ik een late check-in en een vroege check-out had. 
  • Reward en Statuspunten verdienen, Reward punten gebruiken.

Als Gold deelnemer krijg je bij de luxere hotels vaak een welkomstgeschenk op de kamer. Dit kan bijvoorbeeld een doosje bonbons zijn of een bord met vers fruit. Soms is er ook een kaartje van het hotel bij met een persoonlijk welkom. Bij het Admiral Hotel Manilla was er geen welkomstgeschenk op de kamer. 

Bron foto’s Review Admiral Hotel Manilla – MGallery: InsideFlyer – Christian