Vanaf nu onbeperkt vliegen met Wizz Air3 min leestijd

Airbus A320 van Wizz Air (Bron: Wizz Air)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dat Wizz Air het wel vaker net even anders doet blijkt uit eerdere initiatieven. Deze keer lanceert de Hongaarse low-cost Airline een abonnement waarmee je een heel jaar lang onbeperkt kunt vliegen. Koopje of toch te mooi om waar te zijn? Hieronder zetten we alle details voor je op een rijtje.

Geen All You Can Eat, maar All You Can Fly

Vanaf deze week lanceert Hongaarse prijsvechter Wizz Air een ‘All You Can Fly‘ abonnement, een plan waarmee je voor een vast bedrag een heel jaar onbeperkt kunt vliegen. De maatschappij die in 2003 werd opgericht vliegt voornamelijk naar bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa, en in Nederland is dat vanaf Eindhoven Airport (EIN).

Het abonnement is vooral bedoeld om nieuwe klanten te werven en lege stoelen te vullen. Misschien niet zo’n gek idee na uitgeroepen te zijn als slechtste maatschappij door de Britse consumentenorganisatie Which? Wie met Wizz Air vliegt dient een dosis geduld erbij te boeken gezien deze Airline niet bepaald bekend staat om zijn punctualiteit. Het zou namelijk de vliegmaatschappij zijn met de meeste vertraging per vlucht de afgelopen drie jaar.

Milieuorganisaties niet blij

Wizz Air verwacht zelf in totaal 10.000 All you can Fly abonnementen te slijten. Milieuorganisaties zijn echter minder gecharmeerd van het plan dat onbeperkt vliegen in de hand werkt. Zo reageren zij geschokt en vinden ze het onvoorstelbaar dat Wizz Air dit plan mag uitvoeren. Zij zijn van mening dat een luchtvaartmaatschappij zich moet focussen op de ontwikkeling van duurzamere alternatieven en de reiziger juist niet moet aanmoedigen om onbeperkt te gaan vliegen.

Onbeperkt vliegen met Wizz Air.
Twee toestellen van Wizz Air op Eindhoven Airport (Bron: Eindhoven Airport / Twycer / www.twycer.nl)

Koopje of te mooi om waar te zijn?

Maar hoe werkt het dan? Het klinkt simpel; je koopt een plan voor € 599,00 en kunt daarna een heel jaar onbeperkt vliegen met Wizz Air. Toch zitten er nog een aantal addertjes onder het gras.

  • Zo kan je geen vlucht ver vooruit boeken. Alleen vluchten die in de 3 dagen na boekingsdatum vertrekken zijn beschikbaar. Mocht je ook voor een langere periode dan 3 dagen in het buitenland verblijven is het niet zeker dat jouw gewenste terugvlucht ook beschikbaar is. Vol is namelijk vol.
  • Vluchten zijn te boeken vanaf 25 september 2024 voor een periode van een jaar.
  • Voor elke geboekte vlucht worden er 10 euro boekingskosten in rekening gebracht. Ook betaal je de gebruikelijke fee voor extra beenruimte en bagage, wat op kan lopen tot 120 euro.

Wanneer je dan kijkt naar het feit dat een vliegticket soms maar enkele tientjes kost, lijkt het haast te mooi om waar te zijn. Dit plan zal dan ook niet voor iedere reiziger gaan werken en zal vooral aantrekkelijk zijn voor de flexibele frequent flyer. Om je een idee te geven; een retourtje Boedapest kost je gemiddeld € 150,00. Je zult dus tenminste 4 keer naar de Hongaarse hoofdstad moeten vliegen voordat je jouw abonnement eruit gehaald hebt.

Bestemmingen Wizz Air vanaf Eindhoven

Voor wie weleens vanaf Eindhoven Airport heeft gevlogen zal vast het roze/blauwe logo van Wizz Air herkennen. Deze low-cost maatschappij vliegt dan ook al enkele jaren vanaf Eindhoven (EIN) naar verschillende bestemmingen binnen Europa. Hieronder een kort overzichtje van deze steden:

  • Bosnië – Tusla
  • Bulgarije – Sofia en Varna (zwarte zee)
  • Hongarije – Boedapest en Debrecen
  • Letland – Riga
  • Litouwen – Kanas en Vilnius
  • Polen- Poznan, Lublin, Katowice, Wroclaw, Warschau en Gdansk
  • Roemenië – Boekarest, Lasi, Cluj, Timisoara
  • Servië – Belgrado, Nis

Vooral de route naar Boedapest is een belangrijke voor Wizz Air. Zo vloog ook InsideFlyer van Eindhoven (EIN) naar Boedapest (BUD) in een Airbus A320. Benieuwd naar onze ervaring aan boord lees dan vooral onze review of kijk hieronder alvast de preview.


Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    1. Heeft Wizz Air geld nodig? Hebben ze soms een liquiditeitsprobleem?

    2. Kunnen abonnees boeken op basis van any available seat, of zit daar soms een hele grote adder onder het gras?

    3. Als de leden van al die verontwaardigde milieuorganisaties nu eens allemaal op zolder gaan zitten mokken, dan dan compenseren ze vanzelf de vluchten van de Wizz Air abonnees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *