India wordt steeds belangrijkere groeimarkt voor KLM2 min leestijd

Een Boeing 777-200 uit de vloot van KLM (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

India is een steeds belangrijkere groeimarkt aan het worden voor KLM. Dit heeft de maatschappij onlangs aan ons bevestigd. Daarom heeft de maatschappij samen met Air France besloten om de capaciteit naar dit Aziatische land uit te breiden. Onlangs maakte Air India nog bekend om ook te gaan vliegen tussen New Delhi en Amsterdam.

India steeds belangrijkere groeimarkt voor KLM

India zit in de lift bij KLM. Daarom verhoogt de maatschappij samen met Air France de stoelcapaciteit deze zomer met 22%. Ook spreken ze bij Air France-KLM over een nauwere samenwerking met de Indische maatschappij IndiGo. Voormalig topman van KLM Pieter Elberts is hier de nu de CEO van. Dat India in de lift zit bij zowel Air France als KLM is ook terug te zien in de cijfers. Beide maatschappijen vervoerden afgelopen jaar op routes naar India maar liefst 1 miljoen passagiers. India is op dit moment dan ook een van de snelstgroeiende luchtvaartmarkten ter wereld.

India KLM
India zit in de lift bij Air France-KLM (Foto: InsideFlyer – Marco)

Naast de hoofdstad New Delhi en het economisch belangrijke Mumbai vliegt Air France-KLM ook op Chennai en het in het zuiden gelegen Bangalore. KLM vliegt op New Delhi, Mumbai en Bangalore. Air France vliegt daarnaast ook nog op Chennai. Wekelijks gaat het hierbij om 46 vluchten tussen India en Amsterdam en Parijs. Op dit moment heeft Air France-KLM al een samenwerkingsverband met IndiGo. Deze samenwerking willen de maatschappijen dus uitbreiden waardoor passagiers nog gemakkelijker tickets kunnen kopen naar bestemmingen in India. Ook laat KLM weten dat de toevoeging van premium economy belangrijk is voor de groeimarkt in India. KLM wil deze klasse namelijk gaan aanbieden op alle vluchten naar India. Eerder vloog InsideFlyer al met KLM in deze reisklasse naar New York. Een review en video van deze vlucht vind je via deze link.

Uitgelichte afbeelding: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *