Lufthansa rolt Green Fare uit in Europa & Noord-Afrika2 min leestijd

Lufthansa rolt Green Fares uit in Europa & Noord-Afrika

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Je ontkomt niet meer aan het feit dat reizen steeds duurzamer moet. Zeker vliegreizen zijn ten opzichte van bijvoorbeeld de trein veel minder duurzaam. Airlines zijn dan ook genoodzaakt hun bijdrage te leveren aan een verduurzaming van de reiswereld, dit gezien hun impact op het milieu. Daarom introduceert de Lufthansa Group, als eerste, een nieuw duurzamer tarief: de Green Fares.

Lufthansa Group en duurzamer reizen

Binnen de Lufthansa Group zijn verschillende airlines ondergebracht. Hierbij kun je denken aan natuurlijk Lufthansa zelf, maar ook Brussels Airlines, Austria en SWISS. De luchtvaartgroep is al enige tijd bezig met het vergroenen van de vloot, maar probeert ook klanten zo ver te krijgen dat ze hun impact op het milieu kunnen verkleinen. Zo kan je als reiziger bijdrage aan CO2-reductie programma’s of de aanschaf van SAF.

Afgelopen jaar kondigde Lufthansa ook een test aan. Deze test hield in dat er een nieuw Green Fare wordt uitgetest. Deze Green Fares konden echter alleen worden aangeschaft voor vluchten vanuit Denemarken, Noorwegen en Zweden. Vanaf 15 februari kan dit voor alle Europese en Noord-Afrikaanse vluchten.

“De groene tarieven zijn vorig jaar al met succes getest voor vluchten vanuit Denemarken, Zweden en Noorwegen. Hieruit bleek dat de vraag naar duurzamere reisaanbiedingen toeneemt”

Harry Hohmeister, lid van de raad van bestuur van de Lufthansa Group verantwoordelijk voor Global Markets & Network

Lufthansa Green Fare verder uitrollen

Na een succesvolle test in Scandinavië, is het tijd om de Green Fares van Lufthansa verder uit te rollen. Vanaf 15 februari 2023 kun je dit tarief ook voortaan boeken voor alle andere vluchten in Europa en Noord-Afrika. Deze Green Fare van Lufthansa is naast de Light, Classic en Flex-tarieven te boeken voor vluchten in de Economy- en Business Class cabine.

Boek je dit groene tarief, dan draag je voor 20% bij aan SAF-brandstof en 80% van de bijdrage gaat naar hoogwaardige klimaatbeschermingsprojecten. Door het selecteren van dit tarief spaar je bij Lufthansa en partners ook voor extra statusmiles. Ook is het mogelijk je vlucht gratis om te boeken bij dit tarief.

Lufthansa rolt Green Fares uit in Europa & Noord-Afrika

Ook voor zakelijke reizigers is het mogelijk om gebruik te maken van dit nieuwe tarief. Daarbij kunnen zakelijke reizigers een certificaat ontvangen van de CO2-reductie dit is bereikt door het gebruik van de SAF tijdens de vlucht.

Bron & Beeldmateriaal: Lufthansa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *