Review: DoubleTree by Hilton Oradea – King One Bedroom Suite8 min leestijd

DoubleTree by Hilton Oradea Review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn reis op een Interrail Global Pass van afgelopen zomer verbleef ik bijna twee weken in Roemenië, waarvan een nacht in Oradea. Dit is een stad in het westen van Roemenië, niet ver van de grens met Hongarije. Aangezien ik hier eigenlijk op doorreis was naar andere delen van het land was ik op zoek naar een hotel voor één nacht. Tot mijn verbazing zag ik dat er ook een Hilton hotel aanwezig is in Oradea. Voor ongeveer € 100,- boekte ik daarom het DoubleTree by Hilton Oradea. In deze review lees je over mijn ervaringen in dit hotel waar ik ook nog eens een upgrade kreeg naar een mooie suite!

Locatie DoubleTree by Hilton Oradea

Het DoubleTree by Hilton Oradea ligt in het centrum van de stad. Vanaf het treinstation is het ongeveer 15 minuten lopen om bij het hotel te komen. Het hotel ligt aan het water met een aantal mooie restaurants. De locatie kan daarom eigenlijk niet beter.

Inchecken

Mijn trein uit Hongarije kwam rond 21:00 aan. Na nog een lange tijd stil te hebben gestaan aan de grens waarbij alle paspoorten werden gecontroleerd, was het nog ruim een uur boemelen om in Oradea aan te komen. Uiteindelijk had ik het wel even gehad met deze trein en was daarom blij dat ik in Oradea was aangekomen. Na aankomst liep ik in zuidelijk richting om vervolgens net voor zonsondergang bij het hotel aan te komen. Bij de receptie was ik direct aan de beurt waarna ik vriendelijk welkom werd geheten in het hotel.

DoubleTree by Hilton Oradea5053

De lobby van het hotel oogt erg modern. Nadat de vriendelijke mevrouw in haar systeem keek werd ik bedankt voor mijn loyaliteit als Diamond lid en meteen daarop werd bevestigd dat ik een upgrade had gekregen naar een suite. Verder werd ik nog op de hoogte gebracht van de faciliteiten van het hotel. Zo had ik gratis toegang tot het ontbijt, kon ik gebruikmaken van de spafaciliteiten en kreeg ik ook nog eens een voucher voor een gratis drankje aan de bar. Nadat ik mijn key cards had ontvangen nam ik de lift naar boven.

DoubleTree by Hilton Oradea5098

Mijn suite bevond zich op de vierde verdieping. Net als het DoubleTree by Hilton Košice ziet ook de rest van dit hotel er strak en modern uit. Wat opviel zijn de kamernummers die in felrood staan aangegeven naast de deuren. Mijn suite bevond zich helemaal aan het einde van de gang en dat is meestal een goed teken. De kamer of suite is dan meestal extra groot. In sommige gevallen is het zelfs een corner suite. Met veel belangstelling en curiositeit opende ik de deur.

Op ons YouTube-kanaal vind je ook een video-impressie van de review van het DoubleTree by Hilton Oradea. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

King One Bedroom Suite

Bij binnenkomst werd ik meteen aangenaam verrast door een klein halletje met aan de ene kant een deur naar de ‘woonkamer’ en aan de andere kant een deur naar de slaapkamer en nog een andere deur naar de badkamer. Zo groot had ik het tot nu toe nog niet veel meegemaakt. Het zitgedeelte voelt ook als een echte woonkamer met zit- en eethoek. De zithoek bestaat uit een tafel met bank en twee stoelen. Naast de bank staat een grote lamp. Verderop vind je de eettafel. Ook hier is plaats voor minimaal vier personen. Achter de bank vind je mooie lichtdecoratie met daarboven nog wanddecoratie.

DoubleTree by Hilton Oradea5056

Tegenover het zitgedeelte vind je een bureau met bureaustoel. Ook vind je op het bureau een telefoon. Rechts van het bureau vind je een televisie aan de muur. Deze is wel wat aan de kleine kant. Beneden de televisie vind je een kast met twee flesjes water. Ook vind je hier de koffie- en theefaciliteiten. Tenslotte vind je hier nog de minibar die gevuld was met vooral koude draken. Ook trof ik hier nog wat sterke dranken aan.

Vanuit het raam heb je uitzicht een aantal gras- en sportvelden met een grote weg. Ik had dus geen uitzicht op de rivier vanuit het zitgedeelte.

Slaapkamer

Als je vervolgens vanuit de hal de tweede deur ingaat kom je in de slaapkamer uit. Deze is even groot als een normale hotelkamer en neemt ongeveer een derde van de totale suite in. De slaapkamer oogt erg knus en is mooi aangekleed met zowel licht- als wanddecoratie. Zo vind je boven het bed een aantal foto’s van het vroegere Oradea. Ook het bed zelf ziet er bijzonder uit. Daarnaast vind je aan weerszijden van het bed twee lampen en twee leeslampjes. Aan de andere kant van het bed vind je nog een stoel. Ook is hier nog een telefoon te vinden.

Tegenover het bed vind je het bureau met een kleine bureaustoel. Op het bureau vind je vervolgens de derde telefoon. Boven het bureau vind je de televisie en ook deze is van een klein formaat. Het beeld is echter wel mooi scherp. Links van de televisie vind je nog een mooie lichtdecoratie. Het was wel even zoeken hoe dat licht uit moest om de kamer volledig donker te krijgen voor een goede nachtrust.

Tenslotte beschikt de slaapkamer nog over een kluis en kledingkast. In deze kledingkast vind je een strijkijzer met strijkplank. Voor de rest vind je hier de gebruikelijke kledinghangertjes om bijvoorbeeld je jas op te hangen. Ook zijn er badjassen en slippers aanwezig.

Als Hilton Honors lid had ik gratis toegang tot de wifi en deze werkte overal in het hotel naar behoren. Steeds had ik een goede en snelle verbinding. Als je vervolgens de slaapkamer uit gaat kom je weer in de hal terecht. Ook hier is nog een extra kast aanwezig om het een en ander op te bergen.

Badkamer

Als je vervolgens de derde deur ingaat kom je in de badkamer uit. De badkamer beschikt over maar liefst twee wastafels met een grote spiegel. Aan weerszijden van de spiegel vind je twee TL-buizen die zorgen voor voldoende licht. Op de wastafel vind je verder een grote selectie aan shampoo en zeep. Verder liggen er op de wastafel voldoende handdoeken.

Tegenover de wastafels vind je het bad. In het bad is ook een sproeier aanwezig. Wat me wel opviel is dat er geen enkele vorm van gordijn of glas aanwezig is hier. Naast het bad vind je vervolgens de gewone douche en deze bestaat uit zowel een losse sproeier als een regendouche. Ik had uiteraard ook niet anders verwacht in een suite als deze, zeker in zo’n modern hotel. Het toilet vind je ten slotte helemaal aan het einde tegenover de douche.

Bar & Restaurant

Na de hele suite grondig te hebben bestudeerd besloot ik maar eens gebruik te gaan maken van mijn voucher voor een gratis drankje aan de bar. De bar ziet er erg sfeervol uit en aangezien er twee personen aan de bar stonden en het erg rustig was werd ik direct geholpen. Ik bestelde hier een Roemeens biertje wat ik meenam naar een van de zithoeken in het restaurant. Het restaurant ziet er net als de bar ook erg sfeervol uit.

Ontbijt

Het ontbijt vind elke ochtend van 6:30 tot 10:00 plaats in de ontbijtzaal op de begane grond. Het aanbod hier viel me reuze mee. Zo is er een groot broodbuffet met verschillende soorten, brood en croissants. Ook vind je er een grote selectie aan broodbeleg zoals kaas, ham, salami en verschillende soorten groenten en vruchten. Daarnaast kun je hier terecht voor cornflakes en musli.

Ook is er een buffet met verschillende soorten kaas, druiven en olijven. Dit had meer weg van een buffet in een lounge. Daarnaast kun je bij dit buffet prima terecht voor een warm ontbijt. Zo zijn er verschillende soorten ei en vlees te vinden. Denk hier aan worstjes en bacon.

Verderop vind je een grote selectie aan toetjes in verschillende smaken. Ook kun je hier terecht voor vruchten en vers fruit zoals lekkere watermeloen. Tenslotte vind je daarnaast nog het drankbuffet. Zo is er een koffieautomaat aanwezig waar je bijvoorbeeld terecht kunt voor een warme cappuccino of espresso. Ook vind je hier verschillende koude dranken. Een aantal van deze koude dranken bleken al op te zijn en dit werd helaas niet altijd op tijd bijgevuld. Door een medewerker even in te seinen kon ik hier alsnog terecht voor een koude jus d’orange.

DoubleTree by Hilton Oradea

Overige faciliteiten DoubleTree by Hilton Oradea

Wat betreft de overige faciliteiten biedt het hotel een business center, vergaderruimtes, een fitnessruimte, een zwembad en spafaciliteiten.

Verder zijn er in dit hotel ook kamers aanwezig waar huisdieren zijn toegestaan. Meer informatie over de faciliteiten van dit hotel kun je vinden op de website van Hilton.

Voordelen Hilton Honors

Net als in alle Hilton hotels kreeg ik als Hilton Honors lid ook hier gratis toegang tot de wifi. Verder kreeg ik natuurlijk de upgrade naar een suite. Voor de rest had ik als Diamond lid gratis toegang tot het ontbijt. Over de voordelen van Hilton Honors ben ik hier dus positief te spreken. Er is helaas geen executive lounge aanwezig in dit hotel maar dit werd keurig gecompenseerd met een voucher voor een gratis drankje aan de bar.

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Goffe de Boer

Overzicht

Publicatie Datum

3 September 2022

Voordelen

- Goede locatie
- Modern hotel
- Vriendelijk personeel
- Mooie kamers

Nadelen

Vrijwel geen

Service

Locatie

kamer

Faciliteiten

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het DoubleTree by Hilton Oradea is een mooi, modern en prima gelegen hotel in het centrum van het Roemeense Oradea. Vanaf het station is het ongeveer 15 minuten lopen om bij het hotel te komen. Het hotel heeft mooie en moderne kamers. Als Diamond lid kreeg ik een upgrade naar een ruime suite. Ook voor wat betreft de faciliteiten ben ik positief te spreken over dit hotel. Zo is er een zwembad en spa aanwezig. Helaas is er geen executive lounge aanwezig in dit hotel. Ik kan een verblijf in het DoubleTree by Hilton Oradea zeker aanraden!

8 min leestijd">
3.8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *