2.500 Avios per LeClub Accor boeking

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

LeClub Accor, het spaarprogramma van o.a. Ibis, Mercure, Novotel, Sofitel en Pullman heeft momenteel tot 31 december 2014 een zeer lucratieve actie om per verblijf 2.500 Avios punten te sparen.

Avios is het spaarprogramma van o.a. de Oneworld luchtvaartmaatschappijen British Airways en Iberia. Bij een reguliere overnachting krijgt men 1 Avios per € uitgegeven bij Accor, en nu per boeking 2.500 Avios. Dus zeer de moeite waard, zeker omdat je soms al voor minder dan €50 kan overnachten bij een Ibis hotel, en de Avios punten niet vervallen. De Avios punten kun je vervolgens inzetten voor gratis vluchten bij o.a. British Airways en andere Oneworld maatschappijen. Aviosaccor9 Hoe werkt het

1) Zorg allereerst dat je lid bent van Avios. Ben je nog geen lid dan kun je je hier gratis aanmelden;

2) Log vervolgens in bij Accorhotels en zet in je Accor account (zie rechtsonder op de foto) aan waarbij je de punten voor de hotelovernachtingen automatisch wilt laten omzetten naar (in dit geval) Avios. Vul hierbij je Avios nummer in en zorg dat de activering AAN staat. Aviosaccor5 3) Via deze link kun je de Accor aanbieding vinden en kun je boeken, er is geen code of registratie verder voor nodig. Ook het aantal overnachtingen is niet beperkt. De 2.500 punten krijg je per verblijf. De voorkeursinstelling om je Accor punten te laten omzetten naar Avios kun je later altijd weer wijzigen. Of uit zetten, dan krijg je de punten bijgeschreven in het LeClub Accor programma.

Om het voordeel te optimaliseren kun je natuurlijk ook stap 3 iets anders invullen en via een Cashback site inloggen en dan vervolgens doorlinken naar Accor en dan de boeking maken. In dat geval krijg je nog een percentage van de kosten van de overnachting terug. Momenteel gemiddeld 5%, maar dat is afhankelijk per aanbieder. Klik hier voor een nadere toelichting over de werking en het gebruik van Cashback sites.

Let op: als je Avios nog niet als voorkeurspartner hebt opgegeven in je Accor account leeg dan zekerheidshalve na stap 2 even je temporary internet files en Cookies. Anders kan Accor mogelijk stellen dat je al eerder op de site bent geweest en daardoor loop je dan de Cashback mis. Dat zou jammer zijn.

Deelnemende hotels

Uit de voorwaarden blijkt niet dat bepaalde goedkope merken van Accor zijn uitgesloten. Aviosaccor3 Als ik zo even zoek bij het Ibis Amsterdam Airport dan kom ik al tarieven tegen onder de €50 per nacht. Aviosaccor7Bepaalde hotels doen echter toch niet mee aan deze actie, zoals alle Ibis Budget hotels, alle Ibis hotels in China en Formule 1 hotels.

Voorwaarden actie Aviosaccor2Edit: Er is was ook een soortgelijke actie bij Accor met Aeroplan (het spaarprogramma van Air Canada). Als je Aeroplan als partner aanzet binnen de Accor account krijg kreeg je 10.000 Accor punten die je kon omzetten in 5.000 Aeroplan punten per verblijf. Echter bij Aeroplan vervallen de punten als je 12 maanden niets met je account doet.

Deze actie is inmiddels stopgezet wegens succes op 27 oktober, bestaande boekingen worden gerespecteerd. De reden voor het succes lijkt mede ingegeven vanwege het feit dat deze punten ook meetellen in het statusniveau bij Accor. Door middel van de Aeroplan actie kon je dus met 3 overnachtingen al de Platinum status krijgen. Of dit ook lukt bij deze actie weet ik niet, jullie ervaringen kun je hieronder posten.

 

Reacties

 1. Teusz84 zegt

  Lijkt erop dat Accor van de onbedoelde actie met Aeroplan geleerd heeft. Accor noemt nu dat men 2500 bonus Avios krijgt en er wordt nergens over (status bepalende) Accord punten gesproken.

 2. Jan zegt

  Hi,

  Ik begrijp het nog niet helemaal. Je moet een Avios account hebben (stap 1). Heb de link aangeklikt, maar daar moet ik beginnen met een lidmaatschapnummer. Klopt dit? Via join now op de site moet ik een verblijfplaats hebben in de UK.
  Heb wel een BA Executive lidmaatschap? Kan ik hier iets mee?

  Gr

  • Kevin van Dun zegt

   Nee, ondanks dat je met een BAEC account ook Avios spaart, staat dit los van het Avios UK Travel Rewards Program. Je kunt ze wel aan elkaar koppelen, maar voor het laatste moet je inwoner van de UK zijn. Of in ieder geval een adres in de UK hebben.

   • Kevin van Dun zegt

    Dit gaat inderdaad om het Avios UK Travel Rewards Program. Voorheen was dat, net als in Nederland, het Air Miles programma. Je moet dus een ATRP member zijn, dat staat ook in regel 1 van de voorwaarde. Zo een Avios account kun je alleen krijgen met een adres in de UK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *