Zo boek je een goedkoop Transavia vliegticket vanaf € 443 min leestijd

Toestel van Transavia op de luchthaven van Rotterdam The Hague (Bron: Rotterdam The Hague Airport)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In tijden van inflatie ontkomen we er helaas niet aan dat ook vakanties duurder worden. Voor goedkope vliegtickets moet je dan ook goed zoeken. Toch is er zeker nog wel het een en ander te vinden. Zo kun je bij Transavia al een goedkoop vliegticket vanaf € 44 per enkele reis scoren. En het mooie is, voor iets meer spaar je ook nog eens Flying Blue miles en XP.

Goedkope vliegticket bij Transavia boeken

Transavia vliegt in Nederland vanuit Eindhoven Airport, Rotterdam/The Hague en Amsterdam Airport Schiphol. Vanuit België kun je ook opstappen in Brussel. De goedkoopste vliegtickets van Transavia zijn op dit moment beschikbaar vanaf Eindhoven Airport. Opvallend genoeg is één van de recentelijk toegevoegde bestemmingen het goedkoopste. Je vliegt namelijk vanaf slechts € 44 van het zuiden van Nederland naar de hoofdstad van Noorwegen. Ook Kopenhagen en Bordeaux zijn beiden beschikbaar vanaf € 44. Ook Praag zit nog net onder de grens € 50 per enkele reis. Ticket zijn te boeken via de website van Transavia.

Deze diashow vereist JavaScript.

Vanaf Rotterdam/The Hague Airport en Schiphol zijn beginnen de prijzen bij een kleine € 60 per enkele reis. Denk bijvoorbeeld aan Athene, Porto, Sevilla en Reykjavik.

Benieuwd naar onze ervaringen met Transavia? Check dan onze review van de Transavia vlucht van Praag naar Eindhoven in de Boeing 737. Of bekijk de review video op ons YouTube kanaal.

Transavia en Flying Blue

Low cost carriers hebben vaak geen frequent flyer programma. En dat is op zich logisch aangezien de focus ligt op lage kosten en daarmee lagere ticketprijzen. Toch zijn er enkele prijsstunters die wel een loyaliteitsprogramma hebben, denk bijvoorbeeld aan Norwegian Reward. Transavia heeft het voordeel als onderdeel van Air France-KLM ook gebruik te kunnen maken van Flying Blue.

Bij Air France en KLM (en andere SkyTeam partners) spaar je automatisch miles en XP. Bij Transavia gaat dat echter anders. Je dient namelijk een bedrag bij te betalen hiervoor. In het voorbeeld van Oslo, waar je al naartoe vliegt vanaf € 44, is dat € 31 per enkele reis extra. Je neemt dan het zogenaamde ‘Plus’ pakket af. Voor dat bedrag mag je naast handbagage ook één stuk ruimbagage (max. 20 kg) meenemen. Tot 14 dagen voor vertrek betaal je ook geen wijzigingskosten van € 50. Er geldt mogelijk wel een tariefverschil. Verder mag je gratis een standaardstoel selecteren na het boeken. 

Boeing 737 toestellen van Transavia op de luchthaven (Bron: Transavia)

Dan nu het interessante deel: je krijgt namelijk ook miles en XP. Hoeveel je krijgt is afhankelijk van je Flying Blue status. Zo krijgen Explorer leden 250 Miles, Silver leden 375 Miles en Gold leden 438 Miles. Voor Platinum is dat 500 Miles. De XP zijn wel voor iedereen het zelfde. Namelijk voor binnenlandse vluchten 2 XP, vluchten tot 2.000 miles 5 XP en vluchten vanaf 2.000 miles 8 XP. De genoemde miles en XP gelden per enkele reis.

Ga je voor het ‘Max’ tarief? Dan zijn de ticketvoorwaarden nog wat flexibeler. Je krijgt bovendien dubbele miles (dus tot 1.000 per enkele reis). Het aantal XP blijft wel hetzelfde. Dit kost je wel € 57 meer dan het standaard ticket. Zo heb je een goedkoop Transavia vliegticket en verdien je tegelijkertijd miles en XP! 

Bron foto’s: Transavia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *