World of Hyatt verandert award categorieën2 min leestijd

Hyatt, Ibiza

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

World of Hyatt heeft deze week laten weten dat een aantal hotels veranderen van award categorië. Dit betekent dat je voor een aantal hotels meer of minder punten kwijt zult zijn. Vorig jaar introduceerde Hyatt al de peak- en off-peak awards.

Hyatt award categorie veranderingen

Helaas zullen er een aantal zogenoemde bright spots verdwijnen aangezien je voor deze hotels in de toekomst meer punten nodig zal hebben. Aan de andere kant gaan er ook een aantal hotels in categorie omlaag. In totaal veranderen er 146 hotels van award categorie. Zo gaan er 70 hotels een of meerdere categorieën omhoog terwijl er 76 hotels een of meer categorieën omlaag gaan. Het Park Hyatt Paris en het Park Hyatt Milan gaan bijvoorbeeld naar categorie 8 wat je zou kunnen opvatten als een devaluatie in het programma. Hier zijn namelijk flink wat meer punten voor nodig. Op deze pagina kun je precies zien welke hotels van categorie veranderen. Over het algemeen betekent dit niet veel goeds voor de waarde van Hyatt punten. Gelukkig kondigt World of Hyatt deze negatieve veranderingen wel op tijd aan zodat je nog je punten voor de devaluatie in kunt wisselen.

Pool
Vanaf 22 maart 2022 veranderen een aantal Hyatt hotels van award categorie.

Belangrijk is dat je je punten voor 22 maart 2022 besteedt aangezien de hotels vanaf die datum van categorie veranderen. De datum van je verblijf mag nog wel na 22 maart zijn. Hyatt geeft hun leden dus genoeg flexibiliteit om de punten voor de devaluatie in te zetten.

Conclusie

Over het algemeen betekent dit een grote devaluatie in het World of Hyatt programma. Een aantal bright spots verdwijnen aangezien je flink wat meer punten kwijt bent voor deze hotels. Gelukkig kondigt World of Hyatt deze devaluatie wel op tijd aan zodat je je punten nog op een waardevolle manier kunt besteden.

Uitgelichte afbeelding: Hyatt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *