Wi-Fi mogelijkheden bij British Airways

British Airways dubbele Avios

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways heeft momenteel een deel van de vloot voorzien van Wi-Fi. De toevoeging van Wi-Fi is gestart in 2016 en moet eigenlijk in 2019 uitgerold zijn volgens OneMileAtATime. Het doel is nu om 90% van de toestellen uitgerust te hebben in 2019.

Wi-Fi mogelijkheden bij British Airways

Er zijn twee soorten pakketten die je kunt aanschaffen, namelijk ‘Browse’ en ‘Stream’. Met het Browse pakket kun je internetten en kost $6 voor één uur, $13 voor vier uur en $18 voor de volledige vlucht. Met het Stream pakket kun je op hogere snelheid internetten en ook video’s streamen. Dit pakket kost $10 voor één uur, $23 voor vier uur en $30 voor de volledige vlucht.

Mocht er internet aan boord zijn dan zal de cabin crew dit laten weten. Daarnaast kun je een sticker vinden aan boord van het vliegtuig waaruit je kunt opmaken dat deze service beschikbaar is. Zodra het toestel op 10.000ft of hoger vliegt kun je een connectie maken met het Wi-Fi netwerk. Dit netwerk heeft de naam ‘BAWI-FI’. Vervolgens open je een pagina en kun je het pakket naar keuze bestellen. Vervolgens betaal je het gekozen pakket en kun je gebruik maken van internet.

Wifi BA

Voorheen stond er op de British Airways Wi-Fi pagina een lijst met de toestellen die uitgerust zijn met deze service. In de afgelopen maanden is deze lijst echter verwijderd, maar in deze Google spreadsheet (gemaakt door LBP2 op Flyertalk) kun je vinden welke toestellen uitgestrust zijn met Wi-Fi.

Je hebt de grootste kans op internet als je vliegt met de B777-200. Daarna volgt de B777-300, B747 en de A380. De B787 Dreamliner toestellen hebben vooralsnog geen internet aan boord. De toestellen voor de korte vluchten zullen ook uitgerust worden met internet, maar er is nog geen exacte planning naar buiten gebracht.

Alle veelgestelde vragen kun je op deze pagina van British Airways vinden.

Afbeelding ©BA

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *