Wat zit er in je Handbagage?7 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De meeste mensen die onze site bezoeken zijn wel bekend met het fenomeen handbage, en het verschil met ruimbagage. Wat sommige mensen meeslepen aan boord is soms zo groot dat je je kunt afvragen of het nog wel echt handbagage is. Ons redactieteam is meestal vrij bescheiden in wat ze meenemen, maar: wat nemen ze mee? en hebben ze tips? In dit artikel gaan we bij drie van onze redacteuren langs: Shejanie, Jan en Lionell.

Shejanie

Stel jezelf kort voor

Shejanie Jagmohan, ik ben student Aviation Logistics aan de Hogeschool van Amsterdam en heb een grote passie voor aviation, airports & airlines! Reizen als vrouw is niet alleen maar je föhn, 3 toilettassen en 5 lipsticks meenemen, maar vooral effectief en efficiënt inpakken. Zeker als je het vaker doet en niet graag een zware tas wilt dragen of als je zonder een man reist!

Wat is jouw favoriete handbagage?

Mijn favoriete handbagage is mijn Samsonite tas. Die kocht ik in 2013 bij de Bijenkorf in Rotterdam in de sale (tja, vrouw hé). Ik gebruik deze tas vooral bij long-haul vluchten, naar bv. Curacao en Cuba.

IMG_1563

Voor short haul/medium haul, zoals Geneve, Kaapverdië, gebruik ik een H&M handtas die er klein uit ziet, maar toch genoeg plek heeft voor mijn benodigdheden.Samsonite

IMG_1562

Wat is een absoluut essentieel in jouw handbagage?

Wat ik absoluut bij mij moet hebben als ik reis, zijn mijn Ipad met oordopjes, mijn iPhone en een notitieboekje met pen. De iPad om te lezen of spelletjes te spelen. De iPhone heeft geen uitleg nodig, denk ik! Ook neem ik mijn geliefde Carmex lippenbalsem mee, tegen droge lippen, waar ik snel last van krijg in het vliegtuig. Het notitieboekje met pen is voor als ik huiswerk maak of als ik een notitie wil maken over mijn reis om er later een verslag over te schrijven op Ikvliegveel.

Essensials

Wat zit er voor de rest in?

Voor de rest is mijn tas gevuld met het volgende :

– een vest/truitje (die ik meestal aan heb trouwens, standaard neem ik mijn mintgroen vestje van Zara mee)
– sokken
– een sjaal (ook meestal al om, of om het hengsel van mijn tas geknoopt, het is een lange dunne sjaal die ik uit Parijs heb)
– mijn make-up tasje met lippenbalsem, handgel, handcreme en parfum
– mijn portomonee en sleutels
– een zonnebril
– en uiteraard mijn paspoort

Overview

Heb je een tip voor handbagage?

Houd het vooral compact. Het heet niet voor niets handbagage, het is voor dingen die je echt snel bij de hand moet hebben maar ook weer makkelijk zijn op te bergen. Zo’n tas waar aan de achterkant een rits zit, die je over het handvat van je kofferhengsel kan doen vind ik echt een uitvinding, dan hoef je er zelf niet extra mee je sjouwen. Investeer ook in een stevige tas, waar je vele jaren plezier van kan hebben.

Jan

Stel jezelf kort voor

Ik ben Jan van Putten, en sinds ik 5 jaar geleden de passie voor het vliegen kreeg ben ik flink aan het reizen geslagen. Dat reizen is voornamelijk binnen Europa en dus het meeste met alleen handbagage. Imiddels heb ik een checklist samengesteld met alles wat ik mee wil hebben in mijn handbagage. Voor elke reis of trip vink ik die dan ook netjes af, om zeker te zijn dat ik alles bij me heb.

Wat is jouw favoriete handbagage?

Mijn favoriete handbagage is de UPPTÄCKA (boardcase op wielen) van de IKEA. Het is een lichtgewicht koffertje met diverse vakken. In het koffertje zit een los zakje met sleutelhaak om je telefoon, sleutels en dergelijk in op te bergen. Het materiaal is een soort polyester schuim wat enigszins flexibel is, wat wel handig als je er een winterjas in moet stoppen wanneer je het vliegtuig uitstapt of dat als je soms net iets teveel souvenirs heb gekocht tijdens je reis. Naast de koffer neem ik een rugzak mee van goede kwaliteit die ik tijdens de reis bij mijn stoel houd met daarin paspoort, tablet en dergelijke zaken.

Koffer Jan

Wat is een absoluut essentieel in jouw handbagage?

Ik kan niet zonder mijn iPhone en iPad tijdens de vliegreis. De iPad staat vol met boeken om te lezen en de iPhone is voor muziek en om foto’s te maken. Daarnaast moet ik mijn koptelefoon mee hebben. Allereerst vanwege het geweldige geluid en daarnaast heeft deze als voordeel dat ‘ie het omgevingsgeluid behoorlijk dempt. Wat ik nog meer standaard bij me heb (hoe simpel kan het zijn) is een pen. Niets is vervelender dan douanepapieren in te moeten vullen en geen pen bij je te hebben.

Essentials Jan

Wat zit er voor de rest in?

Een opblaasbare nekkussen, een fototoestel, telefoonoplader, zonnebril, wegwerpwashandjes en een toilettas met daarin tandenborstel, tandpasta, handgel en deodorant (om me in het vliegtuig op te kunnen frissen).

Extras Jan

Heb je een tip voor handbagage?

Doe je vloeistoffen vooraf in een doorzichtige sealbag en doe die dan weer in een toilettas. Dat scheelt een hoop gezoek en ergernis bij de security check. Verder zijn er zogenaamde travel-organizer bags waar je je kleding of gadgets in kunt stoppen. Dit zijn dus kleine ‘bags’ om de inhoud van je koffer overzichtelijk te houden. Zeer handig!

Lionell

Stel jezelf kort voor

Ik ben Lionell Jansen, systeem- en netwerkbeheerder in het dagelijks leven, met een grote passie voor reizen. Waar ik vroeger met regelmaat naar het buitenland ging voor zaken is de verhouding nu meer privé, grotendeels city trips binnen Europa samen met m’n vriendin. Als techneut sleep ik de nodige gadgets mee tijdens elke reis.

Wat is jouw favoriete handbagage?

Daar waar ik vroeger zweerde bij een rugzak heb ik nu sinds een half jaar de UDG Creator Trolley. Ik was het beu om met een rugzak rond te lopen. Zeker als er teveel spullen in zaten woog dit nogal door en werd ‘ie oncomfortabel om mee te zeulen. De trolley van UDG is precies groot genoeg en heeft een apart vak voor een laptop vooraan met extra dikke padding. In het grote vak zitten talloze kleine vakjes om allerlei kleine dingen op te bergen, er kunnen voor een overnachting kleren in en er zit nog een aparte dikke hoes voor een laptop in.

UDG Creator Trolley

Wat is een absoluut essentieel in jouw handbagage?

Mijn Macbook, iPad en iPhone zijn standaard uitrusting als ik op reis ga – ik ben en blijf een computer geek. Behalve deze, voor mij onmisbare, spullen heb ik altijd visitekaartjes bij me voor verschillende doeleinden (voor Ikvliegveel, voor Milepoint, als DJ en die van m’n werkgever), je weet nooit wanneer deze van pas komen of wie je tegenkomt. Daarnaast gebruik ik 2 kleine cases van Ögon en Tru Virtu bij me voor bankpassen, creditcards en natuurlijk frequent flyer of hotel loyalty kaarten. Deze cases beschikken over een zogenaamde RFID bescherming, dit wil zeggen dat de kaarten beschermd zijn tegen malafide scanners.

LJ Extras

Wat zit er voor de rest in? 

Ik zorg altijd dat ik een externe harde schijf of USB stick bij me heb, dient als backup en opslag. M’n mobiele 3G router van TP-Link is een onmisbaar stukje electronica als ik in het buitenland verblijf, evenals een compacte camera met de nodige extra batterijen en geheugenkaarten. Al deze toestelletjes hebben natuurlijk adapters nodig in allerlei soorten en maten, gelukkig heb ik daarvoor een klein met rits afsluitbaar zakje waar alles mooi in past zodat het niet door je handbagage slingert en je daardoor constant moet zoeken.

LJ Essentials

Heb je een tip voor handbagage?

Indien je veel kleingeld op zak hebt, doe dit in een klein zakje en haal dit uit je handbagage als je door de security moet, het geeft rare signalen op de scanner van het vliegveld. Zorg voor een goede bescherming van eletronica in je handbagage; behalve een hoes waar je een tablet of laptop kan insteken, zorg ik altijd voor een harde cover om het apparaat zelf. Al meerdere malen hebben mijn gadgets zo schade overleeft door toedoen van andere passagiers omdat deze niet uitkijken bij het inladen of leeghalen van het overhead compartiment.

Vinden jullie dit een leuk artikel? Moeten we bij meer redacteuren langs gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *