Virgin Atlantic Stopt Route Londen-Dubai2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Britse maatschappij Virgin Atlantic heeft bekend gemaakt de route Londen – Dubai te staken. Vanaf 31 mei 2019 zal Virgin hier niet meer vliegen. De belangrijkste overweging om te stoppen is de dat de route economisch gezien niet langer aantrekkelijk genoeg zou zijn. Virgin zet de toestellen dus liever op andere bestemmingen in.

Vluchtschema

Virgin Atlantic vliegt dagelijks vanaf London Heathrow (LHR) in zo’n 6,5 uur naar Dubai International Airport (DXB). De vlucht VS400 vertrekt vanuit Londen om 22.30 uur en komt aan in Dubai om 8.30 uur (lokale tijd). De VS401 vertrekt vanuit Dubai om 11.05 uur en komt aan om 15.55 uur in Londen (lokale tijd). Vluchttijden verschillen per seizoen. Virgin Atlantic vliegt met de Airbus A330-300 in drie klassen: Economy, Premium en Upper Class.

Virgin Upper Class in de Airbus A330-300 (Bron: Virgin Atlantic)
Virgin Upper Class in de Airbus A330-300 (Bron: Virgin Atlantic)

Concurrentie

Waarschijnlijk zal de concurrentie de vluchten tussen Londen en Dubai goedkoper aan kunnen bieden. Virgin kiest eieren voor zijn geld. Qantas, British Airways en Emirates vliegen namelijk vanaf meerdere luchthavens rondom London naar Dubai.

Shai Weiss, Chief Commercial Officer bij Virgin Atlantic, zegt het jammer te vinden dat de maatschappij stopt met deze route. Hoewel hij de reizigers op deze specifieke bestemming bedankt voor hun vertrouwen in het bedrijf zullen zij er niet blij mee zijn. In ieder geval hebben frequente reizigers op deze route vanaf Londen nog tot eind maart 2019 om een alternatief te vinden. Ook is het nog steeds mogelijk om boekingen te maken van Londen naar Dubai tot de bewuste datum.

Virgin Holidays

Zusteronderneming Virgin Holidays zal nog steeds pakketreizen aan blijven bieden naar Dubai. Recentelijk is er zelfs een v-hub arrival lounge geopend in het Aquaventure Waterpark in Dubai. Dit is een service van Virgin Holidays voor reizigers die vroeg op de dag arriveren en nog niet kunnen inchecken in hun hotel. De lounge heeft o.a. de mogelijkheid om je bagage te stallen, douchefaciliteiten en uiteraard kun je er rustig koffiedrinken en wat lezen. Je kunt er zelfs gamen! Medewerkers van Virgin Holidays zijn aanwezig om je te helpen je verblijf in Dubai te plannen met excursies, etentjes en andere uitstapjes. Vanuit de lounge heb je toegang tot het waterpark van Aquaventure, dat ook een privé strand heeft.

Cover Foto: Laurent Errera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *