Enorme groei bij KLM in het eerste half jaar2 min leestijd

Enorme groei bij KLM in het eerste half jaar

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het eerste half jaar van 2018 zit er alweer eventjes op. Dat betekent dat veel bedrijven de halfjaarlijkse bedrijfsresultaten weer op gaan maken. Voor het ene bedrijf beter dan voor het andere. KLM mag met een opgeheven hoofd terugkijken op het eerste half jaar. Ook al is echt niet alles goed gegaan. Denk aan de stakingen bij Air France, het toch wel plotselinge vertrek van Air France-KLM CEO Jean-Marc Janaillac, het mislukken van de cao onderhandelingen van de piloten en dat vliegveld Schiphol niet verder kan groeien. ​Desondanks is niet alleen juni maar ook het eerste half jaar van 2018​ voor KLM​ positief afgesloten.

Juni

In de laatste maand van het eerste half jaar, juni, vervoerde KLM maar liefst 3.6% meer passagiers ​dan in dezelfde maand vorig jaar. Daarnaast ​is het aantal beschikbare stoelen gestegen met 2.2%. Deze positieve cijfers zorgen zelfs voor een toename in de bettingsgraad naar een nieuw record van 90.5%. 

+ 1 miljoen

Het eerste half jaar heeft KLM​ ook​ goed afgesloten. Het vervoer in Revenue Passenger Kilometers (RPK) is gegroeid met 5.4% bij een capaciteitstoename van 4.2%. Dit vergeleken met het jaar 2017. De bezettingsgraad over het eerste half jaar is dan ook gestegen ​met 1%-punt. Dit alles heeft ertoe geleid dat dat KLM dit jaar al 1 miljoen passagiers meer heeft vervoerd dan afgelopen jaar, namelijk 16.6 miljoen passagiers. Een mooie prestaties dus.

Vracht

Ook bij KLM Cargo ging het wat beter. Het aantal vluchten bleef zo goed als gelijk, maar de capaciteit daalde met 1.9%. De bezettingsgraad steeg naar 66.3%.

Pieters Elbers, KLM President-directeur zei het volgende over deze positieve resultaten:

“De vervoercijfers laten zien dat het harde werken zijn vruchten heeft afgeworpen. Over het eerste halfjaar van 2018 werd een record groei van bijna 1 miljoen passagiers gerealiseerd vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De vergelijking op basis van de eerste helft van 2018 met die van vier jaar geleden in 2014, laat een toename zien van 3,3 miljoen passagiers. Een indrukwekkend verschil en een prestatie waar we als KLM trots op mogen zijn.”

Bron: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *