Vertrekhal Brussels Airport heropent deels

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op zondag 1 mei gaat de vertrekhal van Brussels Airport voor een deel weer open.  Niet alle maatschappijen zullen echter in de herstelde hal terecht kunnen.  Ook komen er wijzigingen in de vluchturen om zo de verminderde capaciteit op te vangen.

De vertrekhal werd bij de aanslagen van 22 maart zwaar beschadigd en sindsdien werd er hard gewerkt om het gebouw terug in gebruik te kunnen nemen.  Zo zijn zowat alle ramen in het gebouw vervangen. Zondag zal er eerst een korte plechtigheid plaatsvinden waarna er 3 vluchten ingecheckt worden, waaronder twee Brussels Airlines vluchten.  Op maandag herneemt dan de normale bedrijvigheid in de vertrekhal.

Omdat de plaatsen die het zwaarst getroffen waren nog steeds onder renovatie zijn, zal de check-in van sommige maatschappijen echter verder in de tijdelijke vertrekhal plaatsvinden.

In de onderstaande tabel kan je zien welke maatschappijen terug naar het hoofdgebouw verhuizen vanaf 2 mei:

vertrekhal brussels airport heropent

En in deze tabel staan de maatschappijen die in de tijdelijke check in blijven:

vertrekhal brussels airport heropent

Speciale maatregelen blijven van kracht

Sinds de heropening van de luchthaven zijn er speciale veiligheidsmaatregelen van kracht en deze blijven ook nu nog gelden. Alle passagiers dienen, voordat ze de check-in binnen mogen, door een eerste veiligheidscontrole te gaan. Omdat de wachttijden daar op piekmomenten flink kan oplopen, raadt de luchthaven iedereen aan om 3 uur op voorhand naar Zaventem te komen.  Het valt te hopen dat de luchthavenuitbater genoeg veiligheidspersoneel zal voorzien om de files voor de veiligheidscontrole wat in te korten.

Wie passagiers met de wagen komt afzetten houdt er rekening mee dat de curb voor de luchthaven definitief gesloten is, op de curb staan trouwens nu de tenten waar de eerste veiligheidscontrole plaatsvindt. Je kan de passagiers afzetten in P1, waar je ook de eerste 10 minuten niet hoeft te betalen. Wie passagiers komt ophalen kan zich in P2 parkeren.  Voorlopig mogen niet passagiers ook de aankomsthal niet in, dus je dient buiten te wachten op de aankomende passagiers.

De luchthaven van Zaventem is ook al enige tijd opnieuw bereikbaar met het openbaar vervoer.   Voor meer informatie over de speciale maatregelen kan je op de website van Brussels Airport terecht.

Wijzigingen in vluchtschema

Omdat de totale capaciteit van beide vertrekhallen nog altijd kleiner is dan voor de aanslagen, en er gevreesd wordt voor een overrompeling tijdens de piekuren, zullen de vluchtschema’s vanaf maandag 2 mei ook aangepast worden. Er zullen 22 vluchten per uur kunnen vertrekken.  Vooral ’s ochtends en in de late namiddag kunnen er hierdoor vluchtwijzigingen komen. Wie de komende dagen vanuit Brussels Airport vertrekt doet er best aan even te informeren bij hun luchtvaartmaatschappij, in zoverre dat die de passagier zelf al niet op de hoogte gebracht heeft.

Met de heropening van de vertrekhal zet Brussels Airport opnieuw een belangrijke stap naar de normalisering van de activiteiten.  Tegen midden juni zou de vertrekhal opnieuw volledig beschikbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *