Updates aan boord bij Etihad

Etihad_A380_tail_livery

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Etihad Airways heeft vanaf december een aantal veranderingen toegepast aan boord van hun vloot, zowel in economy, business als first class. We staan bij alle reisklasses even stil.

In de Economy class zijn een aantal een aantal elementen geïntroduceerd om de reis comfortabeler te maken. Zo zijn er nieuwe kussens en dekens. Op lange vluchten zijn er speciale nieuwe kussens die ‘om te bouwen’ zijn tot nekkussen. Daarnaast is er meer ruimte gecreëerd om persoonlijke spullen op te bergen, zijn de amenity kits verbeterd en is er een nieuwe menukaart. Juist in deze kleine dingen probeert Etihad het verschil te maken.

Economy-Smart-Seat-Standard

De moderne inrichting van de Business class geeft alle stoelen direct toegang tot het gangpad en de stoel kan (uiteraard) full-flat. Op ‘langere vluchten’ (we vermoeden vanaf een uur of 8 a 10?) is er een ‘turndown service’ en krijg je een matrasje, comfortabele slaapkleding en pantoffels, iets dat normaal voorbehouden was aan First class reizigers. Het diner aan boord was al goed, maar is nu nog verder uitgebreid met extra gangen in de vorm van een amuse en pre dessert.

Business-Studio-Standard

Aan boord van de Airbus A380 en de Boeing 787 Dreamliner is er vernieuwede First class. Deze ruime kamer is ingericht voor maximaal twee personen met een 24 inch televisie. Daarnaast is de kamer voorzien van een wastafel, kledingkast(je) en een bar met gekoelde drankjes. Eventueel kunnen kamers aaneengeschakeld worden Ook is het mogelijk om een frisse douche te nemen in de First class badkamer. Overigens is ook het harde product in Business class verbeterd op de A380 en B787.

First-Suite-Standard

Aan boord van de Airbus A380 heeft Etihad dan nog een klasse ‘hoger’, de drie-kamer suite genaamd The Residence. Deze bestaat uit een woonkamer, een slaapkamer en een badkamer. De woonkamer heeft een luxe dubbelzitsbank en een 32 inch televisie. Uiteraard is men voorzien van gekoelde drankjes uit de bar. De badkamer heeft een zachte vloerbedekking en is voorzien van badjassen.

In de Residence heb je een eigen butler om je te bedienen en een kok chef die maaltijden voor je klaarmaakt. De drie-kamer suite is ingericht voor twee personen en vliegt vanaf januari 2015 o.a. van Abu Dhabi naar Londen (de eerste A380 route voor Etihad). Mocht je van plan zijn om te boeken in 2015? Dan moet je hier minimaal 16.000 euro (enkele reis) voor neerleggen en nog even geduld hebben, want de eerst 10 vluchten zijn al uitverkocht.

The-Residence-Living Room

The-Residence-Bedroom

Vergeet overigens ook niet gebruik te maken van de on-ground Experience van Etihad. Voor reizigers in Economy class is er bijvoorbeeld de Etihad Coach die je van en naar het vliegveld van Abu Dhabi brengt en voor First- en Business class reizigers is er een privé chauffeur in meer dan 30 steden wereldwijd en een luxe lounge, met optionele behandelingen in de spa.

Een paar leden van het redactieteam hebben vluchten gepland staan in Etihad’s geupdate’ Pearl Business class, waarvan we uiteraard een review zullen posten!

Nog meer informatie is te vinden op de site van Etihad.

Heb jij recent met Etihad gevlogen? Wat vond je er van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *