TUI start volgend jaar met vluchten van Amsterdam naar Tirana1 min leestijd

Boeing 737 MAX 9 van TUI (Bron: TUI)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Reisorganisatie TUI start volgend jaar met directe vluchten tussen Amsterdam Airport Schiphol en Tirana. Tirana is de hoofdstad van Albanië. De eerste vlucht vertrekt in mei 2024.

TUI van Amsterdam naar Tirana

Steeds meer toeristen bezoeken Albanië. In het land kun je mooie stranden, historische steden en een prachtige natuur vinden. De reisorganisatie gaat tussen mei en september 2024 vliegen naar het land. Je kunt dan twee keer per week vliegen tussen Amsterdam Airport Schiphol en Tirana. Op de route zet de reisorganisatie waarschijnlijk een Boeing 737 in.

Wil je met TUI reizen naar Albanië, dan kun je naar verwachting vanaf eind augustus de strandvakanties boeken. Je kunt daarbij kiezen uit hotels in verschillende klassen (drie tot vijf sterren) en verschillende type verzorging (logies/ontbijt tot en met all inclusieve). De reisorganisatie zal ook losse vliegtickets, rondreizen en stedentrips gaan aanbieden. Dit kun je naar verwachting vanaf eind september boeken bij de reisorganisatie.

Boeing 737 MAX 8 van TUI (Bron: TUI Groep)

TUI ook van Amsterdam naar Zweden

TUI fly vliegt aankomende winter ook wekelijks van Amsterdam naar Scandinavian Mountains Airport. De vluchtduur bedraagt  ongeveer 90 minuten en ligt in Zweden op de grens met Noordwegen. Binnen 45 minuten kun je vervolgens de diverse skigebieden bereiken. Op deze route is straks ook Transavia actief in samenwerking met BBI Travel.

Tijdens de huidige zomerdienstregeling kun je ook voor het eerst met een Boeing 787-8 Dreamliner vanuit Groningen Airport vliegen. TUI zet dit type toestel in op de vluchten naar Antalya. Op deze route zet de reisorganisatie ook een Boeing 767 in. De vloot van de Nederlandse tak van de reisorganisatie bestaat uit twaalf toestellen. Acht daarvan zijn een Boeing 737 NG/MAX. Daarnaast zijn er drie Boeing 787 Dreamliners en een Boeing 767 in dienst.

TUIfly Boeing 787-8 Dreamliner Groningen Airport (Bron: Groningen Airport) Tirana

Afbeeldingen ©TUI/Groningen Airport

Reacties

  1. Durk Houtsma zegt

    Het gat wat Transavia hier heeft gelaten wordt eindelijk weer gevuld, vluchten waren altijd erg druk. Hoewel Wizz vanaf Eindhoven ook altijd goed gevuld zit naar Tirana.
    Dit doet mij als Albanië-fan goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *