TUI Fly stopt met vluchten tussen Schiphol en Cuba2 min leestijd

TUIfly Boeing 787-8 Dreamliner Groningen Airport (Bron: Groningen Airport)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tui Fly heeft besloten om een einde te maken aan de vluchten tussen Schiphol en Cuba. De reden hiervoor is een alsmaar afnemende vraag aan vliegtickets. KLM besloot in 2019 weer op Cuba te vliegen maar ook deze maatschappij is ondertussen al gestopt  met de vluchten naar dit land.

TUI stopt met vluchten naar Cuba

Dat het aantal reizigers naar Cuba de afgelopen maanden zo sterk is teruggelopen heeft vooral te maken met de restrictie die de VS heeft opgelegd. Reizigers die in Cuba zijn geweest mogen namelijk niet meer met een ESTA de VS binnenkomen. In plaats daarvan moeten zijn een gewoon visum aanvragen wat natuurlijk weel meer tijd en moeite met zich meebrengt. Op dit moment vliegt TUI nog met een zogeheten driehoeksvlucht tussen Schiphol, Cancun en het Cubaanse Varadero. Vanaf mei zal de maatschappij deze laatste bestemming niet meer aanvliegen. Ook de vlucht tussen Brussel en Cuba van TUI wordt dan gestopt.

Boeing 787 Dreamliner van TUI (Bron: TUI)
TUI Fly stopt vanaf mei met vluchten tussen Schiphol en Cuba. (Bron: TUI)

Dat het aantal passagiers nu zo laag ligt is niet nieuw. Al sinds de pandemie is de vraag naar vliegtickets al veel langer dan voor de pandemie. Wie nog wel rechtstreeks naar Cuba wil vliegen is vanaf mei aangewezen op andere luchthavens. Vanaf Frankfurt en Parijs-Charles de Gaulle kun je bijvoorbeeld nog wel rechtstreeks naar dit land vliegen. Ook kun je uiteraard met Iberia via Madrid naar Cuba vliegen. Je bent dan wel een paar uur langer onderweg.

TUI gaat tussen Brussel en Curaçao vliegen

Brussel krijgt bij TUI wel een vervangende bestemming. TUI gaat namelijk Varadero inruilen voor Curaçao. Komende winter vliegt de maatschappij dus niet alleen meer vanaf Schiphol naar het Caraïbische eiland. Dan zal TUI namelijk twee keer per week met een Boeing 787 Dreamliner tussen Brussel en Willemstad vliegen.

Uitgelichte afbeelding: Groningen Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *