TUI Fly doopt Boeing 737 MAX 8 met naam Ivalo2 min leestijd

TUI Boeing 737 MAX 8 Ceremony 3

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

TUI Fly heeft afgelopen woensdag tijdens een ceremonie in het Finse Ivalo één van haar nieuwste Boeing 737 MAX 8 toestellen gedoopt met de naam Ivalo. Vorig jaar besloot de maatschappij het aanbod richting Scandinavië uit te breiden.

TUI Fly doopt Boeing 737 MAX 8 met naam Ivalo

De Boeing 737 MAX 8 met registratienummer PH-TFT vloog afgelopen woensdag met een select gezelschap genodigden van Amsterdam naar Ivalo, in Fins Lapland. De maatschappij besloot er een feestje van te maken en daarom mochten een aantal reisagenten, influencers en prijswinnaars mee voor een dagje Fins Lapland. Uiteraard was ook InsideFlyer van de partij.

TUI Boeing 737 MAX 8 Ceremony 4

Alhoewel TUI al langer naar Ivalo zelf vliegt en het toestel ook al sinds twee jaar de naam van deze Finse plaats draagt, vond de officiële ceremonie afgelopen woensdag plaats. Volgens de maatschappij vond de ceremonie nu pas plaats omdat het toestel nodig was in de vloot, de vraag naar vakantievluchten en pakketreizen blijkt namelijk hoog. Bij aankomst werd het toestel eerst ‘gehuldigd’ en daarna was er na een korte toespraak en aandacht voor de pers en prijswinnaars.

TUI Boeing 737 MAX 8 Ceremony 4

Opkomende bestemming

TUI-topman Arjan Kers noemt Ivalo een opkomende bestemming. “Aangezien deze plaats helemaal in het noorden van Finland ligt is het er sneeuwzeker. In tegenstelling tot andere luchthavens in Fins Lapland is de luchthaven van Ivalo nog sterk in opkomst”. Dat het daar sneeuwzeker is hebben we dan ook bevonden aan een aantal activiteiten zoals het rijden op de sneeuwscooter, sneeuwschoenwandelen en met de husky’s op pad gaan. Het zijn volgens TUI wintersportactiviteiten waar een toenemende vraag naar is. Bijna alle toestellen van TUI zijn nu voorzien van een naam met bijbehorende ceremonie.

Andere toestellen

Naast de Ivalo zijn er namelijk ook de Antalya, Boa Vista, Lanzarote en de Hurghada. Ook bestaat er een toestel met de naam Santorini. Dit is op dit moment het enige toestel dat nog niet officieel gedoopt is. Naast de nieuwere Boeing 737 Max en Boeing 787 Dreamliner toestellen heeft toestel op dit moment ook nog één oudere Boeing 767 toestel in de vloot zitten. Volgens TUI is het op dit moment echter nog onduidelijk wanneer dit toestel de vloot zal verlaten.

TUI Boeing 737 MAX 8 Ceremony 2

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *