Transavia neemt vrijgekomen slots Ryanair op Eindhoven Airport in

Transavia neemt vrijgekomen slots Ryanair op Eindhoven Airport in

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder dit jaar maakte de low-budgetmaatschappij uit Ierland, Ryanair, bekent dat het haar basis in Eindhoven zou sluiten. Met rechtszaken en stakingen hoopte bemanning en personeel dit te voorkomen. Helaas sloot de basis begin november alsnog. Ryanair vliegt vanaf heden vanuit andere luchthavens naar Nederland, maar overnacht hier niet meer. Hierdoor zijn er slots vrijgekomen. Ook de dienstregeling van Ryanair is aangepast, waardoor ook hier nog enkele honderden slots van zijn vrijgekomen. Het betreft hier een totaal van ongeveer 1.300 slots. Onder andere Transavia en Wizz Air nemen de vrijgekomen plaatsen van Ryanair over op Eindhoven Airport

Transavia

De Flying Dutchboy schreef eerder al over de nieuwe bestemming die vanuit Eindhoven Airport wordt aangevlogen. Een onderdeel van Aeroflot, Pobeda Airlines, vliegt namelijk drie keer per week naar de Russische hoofdstad Moskou vliegen. Voor het huidige winterseizoen zijn dat 114 extra slots die deze Russische maatschappij erbij krijgt.

Transavia neemt vrijgekomen slots Ryanair op Eindhoven Airport in
Eindhoven Airport met slogan #Eindjevliegen

Ook de dochtermaatschappij van KLM, Transavia, neemt slots over. Zij profiteert het meest van het vertrek van Ryanair in Eindhoven. Ze krijgen er namelijk het huidige winterseizoen 730 extra slots bij. Deze slots zetten ze in om de frequentie naar negen bestemmingen uit te breiden. Het betreft hier de volgende bestemmingen:

  • Krakau (Polen),
  • Marrakesh (Marokko),
  • Barcelona, Valencia, Malaga, Sevilla, Palma de Mallorca (Spanje),
  • Athene (Griekenland),
  • Faro (Portugal).

Transavia neemt vrijgekomen slots Ryanair op Eindhoven Airport in

Door de vrijgekomen slots kan Transavia zo’n 30.000 extra stoelen inzetten op deze bestemmingen. Vanaf 20 november worden deze slots dan ook door de maatschappij ingevuld. De uitbreiding zal sowieso tot het einde van de winterdienstregeling in maart 2019 zijn. Transavia hoopt de slots daarna te kunnen behouden voor de aankomende zomerdienstregeling. Echter is dat nog niet duidelijk en zal men dat nog even moeten afwachten. Op de website van Transavia kun je de extra vluchten naar een van deze negen bestemmingen gemakkelijk boeken. Prijzen voor een enkele reis beginnen bij €19,- en dit is met handbagage. 

Andere low-budgetmaatschappijen

Er blijven nog voldoende slots over voor andere maatschappijen die willen vertrekken vanaf Eindhoven Airport. Met de slots die Transavia (730) en Pobeda Airlines (114) zijn nog maar 844 vrijgekomen slots ingevuld. Daarom neemt bijvoorbeeld Wizz Air ook 657 over en TUI 233 slots.  Samen zullen ze ervoor zorgen dat een groot deel van de beschikbare slots gebruikt zullen worden, waar uiteindelijk het management van Eindhoven Airport erg blij mee is.

Transavia neemt vrijgekomen slots Ryanair op Eindhoven Airport in

Bron: Eindhoven Airport, Transavia

Beeldmateriaal: M. den Turck, Wizz Air, Transavia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *