Transavia biedt meer flexibiliteit met nieuw Flexticket2 min leestijd

Je complete vakantie boek je voortaan bij Transavia Holidays

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het boeken van een vlucht is nog geen sinecure in deze omstandigheden. Door almaar wijzigende inreisrestricties kan het zo maar voorkomen dat de bestemming van jouw voorkeur kort voor vertrek niet meer toegankelijk is. Een andere mogelijkheid is dat je je reisplannen verandert omdat je de situatie niet vertrouwd. Transavia hanteert momenteel een flexibel omboekbeleid voor bestemmingen in ‘oranje gebieden’. Daarbuiten geldt het reguliere omboekbeleid. Om reizigers meer flexibiliteit te geven komt de Nederlandse low cost carrier nu met het zogenaamde Flexticket. Met dit ticket is het wijzigen van je reis gemakkelijker en goedkoper.

Pakketten

Als je een ticket bij Transavia boekt kun je normaliter kiezen voor drie pakketten. Dat zijn ‘Basic’, ‘Plus’ of ‘Max’. Dit is vergelijkbaar met de verschillende ticketsoorten die bijvoorbeeld KLM aanbiedt. Basic is eigenlijk een soort light ticket, waarbij je de minste flexibiliteit hebt. Ruimbagage is in dit ticket ook niet inbegrepen. Je krijgt ook geen Flying Blue miles. Kies je voor Plus dan kun je hand- en ruimbagage meenemen en krijg je 250 miles per vlucht. Ga je voor Max dan heb je de meeste optie. Je krijgt een grotere bagagetoelage en het wijzigen van de vlucht en naam zijn onbeperkt. Daarnaast krijg je 500 Flying Blue miles en voorrang bij het aan boord gaan. Nadeel is dat je voor deze opties wel flink bij moet betalen.

De verschillende ticket soorten bij Transavia (Bron: Transavia)
De verschillende ticket soorten bij Transavia (Bron: Transavia)

Flexticket

Het Transavia flexticket is als het om flexibiliteit gaat een mooie nieuwe toevoeging. Je bent ook goedkoper uit dan wanneer je voor een Max pakket kiest. Voor ‘slechts’ € 9 per persoon per enkele reis kun je namelijk je ticket omzetten in een Flexticket. Maar wat heb je eigenlijk aan een flexticket van Transavia? Je kunt hiermee tot 48 uur voor vertrek de reisdatum en tijdstip onbeperkt uitstellen naar een later moment. Dit kan zelfs tot een jaar na de originele boeking. Je betaalt dan geen aparte wijzigingskosten, maar alleen het eventuele verschil in ticketprijs. Op deze manier kun je altijd je vlucht nog wijzigen, als je toch op een ander moment zou willen reizen. Deze flexibiliteit krijg je ook bij de duurdere pakketen, maar dan ben je meer geld kwijt.

Het nieuwe Flexticket van Transavia kost € 9 per enkele reis (Bron: Transavia)
Het nieuwe Flexticket van Transavia kost € 9 per enkele reis (Bron: Transavia)

Kies je niet voor een Flexticket, maar wil je wel wijzigen? Dat kan, alleen dan betaal je wel wijzigingskosten. Normaliter zijn de wijzigingskosten € 50 per ticket. Maar nu geldt een lager tarief. De wijzigingskosten zijn namelijk verlaagd van € 50 euro naar € 35 euro per persoon per enkele reis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *