Topchef Rodrigo Oliveira aanwezig aan boord van KLM vlucht2 min leestijd

Rodrigo Oliveira, KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Topchef Rodrigo Oliveira hielp afgelopen week mee met het bereiden van de door hem samengestelde maaltijden op vlucht KL792 van São Paulo naar Amsterdam. Een aantal jaar geleden besloot KLM al het aanbod aan maaltijden in business class uit te breiden.

Topchef aanwezig op KLM vlucht

Passagiers in Premium Comfort en World Business Class werden op 13 juni 2023 op vlucht KL792 verrast door de aanwezigheid van topchef Rodrigo Oliveira. Hij help tijdens deze vlucht de bemanning namelijk met het bereiden en het presenteren van de maaltijden aan boord. Rodrigo Oliveira is topchef van de de restaurants Mocotó en Balaio IMS. Deze restaurants hebben beiden Michelin-sterren gewonnen. Rodrigo noemt het bereiden en presenteren van de maaltijden op de vlucht van KLM een unieke en speciale belevenis. “Bij het zien van de reacties van de passagiers op dit prachtige en nieuwe menu dat we in samenwerking hebben ontwikkeld, was het net alsof we een stukje Mocotó mee de lucht in hadden genomen”, zegt Rodrigo Oliveira.

KLM, Rodrigo Oliveira, topchef
Topchef Rodrigo Oliveira helpt met het bereiden van de door hem samengestelde maaltijden op een vlucht van KLM. (Foto KLM)

Rodrigo creëerde in totaal vier menu’s die KLM het gehele jaar serveert op de vluchten tussen Amsterdam en Rio de Janeiro en São Paulo. Hiermee werd al begonnen in november 2022. In maart dit jaar waren de menu’s vervolgens te vinden op deze vluchten van KLM. Het is de bedoeling dat de menu’s nog tot juli lopen. In World Business Class ziet het menu er als volgt uit:

  • Limabonen-vinaigrette met pompoen en kokosnoot, in annatto gemarineerde garnalen en bladgroenten,
  • Sertaneja-salade: cherrytomaatjes, ingelegde rode ui, coalho-kaas en gemengde groenten,
  • Cassave-gnocchi, paddenstoelen, tucupi-saus en een saus van tulha-kaas,
  • Zeebaars, bakbananenpuree, spinazie, beurre blanc van paranoten,
  • Runderschenkel in wijnsaus, cassavepuree met mergpompoen, gesauteerde boerenkool, zoetzure pompoen.

Bron foto’s: KLM

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “TOPCHEF RODRIGO OLIVEIRA AANWEZIG AAN BOORD VAN KLM VLUCHT”.

    Nog een mazzel dat hij niet afwezig was aan boord van KLM vlucht. Scheelt weer een hele zoektocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *