Air France-KLM koopt tien extra A350 toestellen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France-KLM heeft tien extra A350 toestellen gekocht bij Airbus. Hierdoor komt het totale aantal op achtendertig A350-900 toestellen. Deze toestellen zijn voor Air France en zullen niet aan de vloot van KLM toegevoegd worden. De additionele A350 toestellen zijn te vervanging van de A380.

Afgelopen week nam Air France haar derde A350 in ontvangst. Dit toestel draagt de naam “Saint-Denis de La Réunion”. Alle toestellen worden naar Franse steden vernoemd. De andere twee A350 toestellen van Air France dragen de naam Toulouse en Lyon.

Air France A350 cabine & routes

De A350 toestellen van Air France hebben 324 stoelen aan boord. Hiervan staan er 34 stoelen in de Business Class cabine, 24 in de Premium Economy cabine en 266 in Economy Class cabine.

De nieuwe Business Class staat in een 1-2-1 opstelling, waardoor iedere passagier toegang heeft tot het gangpad. Daarbij hebben de passagiers de beschikking over een 18.5-inch HD entertainmentsysteem met meer dan 1.400 uur aan entertainment. Passagiers hebben ook meer privacy door een scheidingswand tussen de stoelen. Deze stoelen kunnen volledig plat en daarmee heb je een 2 meter lang bed tot je beschikking.

Passagiers die reizen in Premium Economy hebben de beschikking over een stoel die 48cm breed is en tot 124 graden naar achteren kan. Deze passagiers hebben 96cm seat pitch en een 13.3-inch entertainmentsysteem tot je beschikking. Ook krijgen passagiers in deze klasse een kussen en deken.

De Economy Class stoelen kunnen tot 118 graden naar achteren en hebben 79cm seat pitch. Deze passagiers hebben de beschikking tot een kleinere 11.6-inch entertainmentsysteem, maar hebben ook de beschikking over de volledige 1.400 uur aan content. Deze stoelen zijn ook opnieuw ontworpen om meer comfort te bieden aan passagiers.

Je kunt met dit nieuwste toestel vliegen vanaf Parijs (CDG) naar Abidjan, Bamako en Toronto. Vanaf 9 december kun je ook vliegen naar Caïro en Seoul. In het zomerseizoen van 2020 zullen er ook vluchten naar Bangkok uitgevoerd worden met dit toestel. Daarnaast zijn er plannen om dit toestel in te zetten naar drie Amerikaanse bestemmingen. Meer daarover lees je in dit artikel.

Nieuwe business class A350 Air France
Nieuwe business class A350 Air France

Afbeeldingen ©Air France

Reacties

  1. Jacob Langenberg zegt

    Alles ter meerdere eer en glorie voor het overbetaalde en slecht presterende personeel van AirFrance.
    Het best presterende onderdeel van het bedrijf wordt gestraft en krijgt minder vliegtuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *