Surinam Airways hoopt vanaf juli weer naar Nederland te komen

SLM A340 Caribb via Flickr

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Surinam Airways (SLM) wil binnenkort weer vliegen tussen Suriname en Nederland. Dat heeft SLM-directeur Radjesh Radjkoemar tegen de Ware Tijd gezegd.

KLM zal ook met een B777-300ER naar Paramaribo vliegen vanaf Amsterdam vanaf 31 mei 2021. Voorheen vloog de luchtvaartmaatschappij met een B747-400 naar Suriname, maar dit toestel is versneld uitgefaseerd. Wellicht komt dit toestel eerder op deze route, maar dat is nog niet duidelijk.

Surinam Airways weer naar Nederland

Surinam Airways verwacht de route tussen Paramaribo en Amsterdam vanaf juli weer uit te kunnen voeren, maar is nog wel onder voorbehoud. Dit hangt o.a. af van alle (in)reisbeperkingen vanwege Covid-19.

Als de route straks weer opgestart zal worden, zijn er extra veiligheids- en gezondheidsvoorschriften. Deze worden ook in acht genomen bij het uitvoeren van chartervluchten. Daarbij volgt de luchtvaartmaatschappij de richtlijnen van IATA.

De luchtvaartmaatschappij zal deze vluchten uitvoeren met een B777-200ER. Dit toestel heeft in het verleden bij Singapore Airlines en Air New Zealand gevlogen en is de vervanging van de A340. Op de lange termijn wil SLM graag een Boeing 787 Dreamliner gaan vliegen. Het toestel heeft 26 stoelen in Business Class, 40 in Premium Economy en 246 in Economy Class.

Op dit moment is de luchtvaartmaatschappij druk bezig met de ETOPS-certificering. Bij de inzet op de route tussen Paramaribo en Amsterdam is deze certificering namelijk nodig. Dit heeft niet alleen betrekking op het toestel zelf, maar ook op de crew, onderhoud, lokale luchtwaardigheidsautoriteit en de luchtvaartmaatschappij zelf.

Amsterdam - Paramaribo / Surinam Airways

Afbeeldingen ©Caribb, GreatCircleMapper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *