Strengere criteria voor bijkopen toegang La Première lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Salon La Première, de First Class lounge van Air France op Parijs Charles de Gaulle, is een van de meest exclusieve luchthavenlounges. Van een volwaardig restaurant onder de scepter van sterrenchef Alain Ducasse tot een Clarins spa en Jaguar transfer van en naar het vliegtuig is dit een van de beste lounges ter wereld. Normaal gesproken moet je een – erg prijzig – ticket in La Première hebben om hier gebruik van te kunnen maken. Zelfs top tier Flying Blue Ultimate leden komen hier niet binnen. Maar het is al een aantal jaar mogelijk om hier loungetoegang te kopen. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet je een ticket in longhaul Business Class met Air France of Delta Airlines hebben, uitgegeven door Air France, op een vlucht waar geen First Class wordt aangeboden. Verder zijn er beperkingen in de capaciteit om drukte te voorkomen. Er is nu echter een nieuwe, niet gepubliceerde, voorwaarde dat de passagier het afgelopen jaar al eens in La Première moet hebben gevlogen. Zo wil Air France de service waarschijnlijk exclusiever maken.

Air France La Premiere lounge

Kosten

Voldoe je aan de voorwaarden, dan kan je de loungetoegang dus als extra aanschaffen. Er is keuze uit de aankomstservice voor 150 EUR of 20.000 Flying Blue miles, of de vertrek/transferservice voor 300 EUR of 40.000 Flying Blue miles. Bij de aankomstservice wordt je alleen bij het vliegtuig ontvangen en naar de bagageclaim begeleid. Bij de vertrek en transferservice kan je natuurlijk gebruik maken van de lounge en  je wordt van/naar het vliegtuig gebracht met een luxe auto. Ook krijg je natuurlijk toegang tot een privé check-in, veiligheidscontrole en paspoortcontrole.

De prijzen zijn hoog voor loungetoegang, maar gezien de normale (Award) kosten voor een La Première ticket erg redelijk als je er rekening mee houdt dat je een exclusieve ervaring krijgt inclusief haute cuisine. Als in in aanmerking komt, dan is het toch zeker het overwegen waard voor de ervaring. Meer info hoe je kan boeken lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *