Statusmatch bij HotMiles van Duitse keten H-Hotels

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met alle reisrestricties is reizen buiten Europa deze zomer (en waarschijnlijk ook in het najaar) een hele opgave. Veel vakantiegangers zoeken het dan ook dichter bij huis. Duitsland en Oostenrijk zijn dan populaire opties. Als frequente reiziger met elite status van een grote, wereldwijde keten, gaat je voorkeur in eerste instantie misschien uit naar een aangesloten hotel. Maar buiten de grote steden is dat lastig. Je kan natuurlijk via een boekingswebsite een onafhankelijk hotel boeken. Maar er zijn soms ook lokale ketens. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland heb je bijvoorbeeld H-Hotels. Deze keten heeft verschillende categorieën hotels, waaronder ook vestigingen in het hogere segment met het merk Hyperion of H4. Ze zitten ook in de secundaire steden zoals Darmstadt, Dresden, Kassel, Mainz en Nuremberg, en Basel en Locarno. Een interessante keten dus als je van plan bent in Duitsland en omliggende landen wat overnachtingen door te brengen. Als je status hebt bij een ander hotel loyaliteitsprogramma kan je ook een statusmatch aanvragen in het HotMiles programma van H-Hotels om zo wat extra voordelen te ontvangen!

Statusmatch bij Hotmiles

Er loopt geen officiële promotie, maar ik heb zelf enkele weken succes gehad met het matchen van Hilton Honors Gold status naar Hotmiles Gold. Hotmiles heeft twee elite niveaus, maar schijnt alleen maar naar Gold te matchen. Je krijgt hierbij al een aantal fijne voordelen, zoals een kamerupgrade, welkomstcadeau én Executive Loungetoegang indien beschikbaar. Natuurlijk kan het zo zijn dat er (door lokale regelgeving) minder faciliteiten worden aangeboden in het hotel, waaronder de Executive Lounge, Maar toch is een vorm van status vaak beter dan niks. Met het basislidmaatschap krijg je in ieder geval al korting op de kamerprijs.

Om een statusmatch aan te vragen moet je je eerst aanmelden voor HotMiles. Dat kan hier. Stuur vervolgens een email naar [email protected] met je HotMiles member ID en bewijs van je status bij een andere keten. Bijvoorbeeld een scan of screenshot van je kaart of accountpagina. Hopelijk heb je dan binnen een aantal dagen de Gold status binnen.

Het loyaliteitsprogramma is verder niet bijster interessant. Je kan ook Miles&More miles sparen, maar dan kan je vreemd genoeg niet van de (elite) voordelen gebruik maken.

Afb.: H-Hotels

Reacties

 1. Xandrios zegt

  Ik heb dit vorig jaar gedaan bij een bezoek aan Berlijn. Had een kamer geboekt in het Hyperion en de hotmiles status gaf daar het voordeel van toegang tot de lounge, waar ook ontbijt werd geserveerd. Scheelt zodoende een beetje omdat je dat dan niet apart hoeft bij te kopen.

  Sommige gasten maken het overigens wel erg bond in die situatie. Meerdere keren gezien dat gasten de lounge inkomen, flessen wijn uit de koelkast meepakken, en naar hun kamer verdwijnen. De lounge is verder niet bemand dus dat gaat dan erg gemakkelijk..

  Hyperion hotel viel verder wel een beetje tegen. Service was niet echt bijzonder, kamers klein. Maargoed daar zijn de kosten dan ook naar wellicht.

 2. robertFB zegt

  Ja, dat Hot Miles programma is een beetje vreemd. Vooral omdat inderdaad je niet kan kiezen voor bijvoorbeeld Miles & More mijlen of Payback punten. Als je dat wel doet ben je niet alleen de Hot Miles voordelen kwijt, maar krijg je ook niet de korting voor Hot Miles leden. Bij maar een zeer beperkt aantal H Hotels zijn er executive lounges, ze zijn allemaal in het overzicht van H Hotels.

 3. robertFB zegt

  Ik heb vorig jaar ook in het Hyperion in. Berlijn gezeten – en inderdaad, er werd af en toe flink misbruik van de lounge gemaakt e. verdwenen de flesjes bier en wijn naar de kamer. Het ontbijt in de lounge kon nauwelijks die naam verdienen -ik was blij dat ik een tarief met ontbijt in het restaurant had geboekt. Voordeel van de lounge is wel dat deze de hele dag open is met bier, wijn en hapjes en niet alleen een of twee uur rond borreltijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *