Star Alliance wordt 20 jaar en trakteert

fotowedstrijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De wereldwijde alliantie van luchtvaartmaatschappijen “Star Alliance” viert dit jaar haar twintigste verjaardag en dat wordt uitgebreid gevierd. Voor de leden van de verschillende frequent flyer programma’s wordt een fotowedstrijd georganiseerd waarbij je tot 1 miljoen mijlen kan winnen.

Air Canada, Lufthansa, SAS, Thai Airways & United Airlines sloten op 14 mei 1997 een samenwerkingsakkoord. Dat betekende het startschot voor de eerste luchtvaartalliantie. Door de jaren heen werd de alliantie uitgebreid en vandaag de dag maken 27 luchtvaartmaatschappijen deel uit van Star Alliance. Tot vandaag blijft Star Alliance de grootste van de luchtvaart allianties.

fotowedstrijd
Avianca is nu ook een Star Alliance lid

Fotowedstrijd

Om de verjaardag te vieren werden de voorbije dagen reeds op verschillende luchthavens feestjes voor het personeel gehouden. Maar ook de reiziger mag meefeesten. Sedert enkele dagen kan je op de Star Alliance website deelnemen aan een fotowedstrijd, waarbij je tot 1 miljoen mijlen kan winnen.

Deelnemen kan je op deze pagina. Je zal wel wat creatief uit de hoek moeten komen. Eerst selecteer je een selfie, liefst met een egale achtergrond. Daarna ga je in jouw archieven op zoek neer een “unieke culturele ervaring”.

fotowedstrijd
al aardig wat deelnemers…

Zijn jouw chakra’s helemaal opengegaan ergens in een tempel in Sri Lanka of heb je de Duitsers geleerd wat drinken is op het Oktoberfest in München? Jij kiest zelf een ervaring die je uniek vond. Daarna moet je in een kort tekstje beschrijven wat er precies zo speciaal aan deze beleving was.  Geef dan nog even jouw persoonlijke gegevens en frequent flyer programma aan en met wat geluk maak jij kans om een “million miler” te worden.

1 miljoen mijlen te winnen

Elk van de 21 frequent flyer programma van de alliantie geeft 1 mijloen mijlen of het equivalent ervan.  Inderdaad, slechts 21 programma’s.  Dat komt namelijk omdat het Lufthansa programma Miles & More ook door haar dochtermaatschappijen Swiss, Austrian & Brussels Airlines gebruikt wordt. Maar ook Adria Airways en Lot Polish Airlines gebruiken Miles & More. En jammer genoeg was Lufthansa niet gul genoeg om voor elke maatschappij 1 miljoen mijlen te voorzien.

fotowedstrijd
je zal aardig wat Dom Perignon kunnen drinken met zoveel mijlen…

Uiteraard zijn er ook enkele regels te respecteren. De belangrijkste is wel dat je maar 1 keer mag deelnemen. Dus zelfs al heb je bij meerdere programma’s een account, je zal er eentje moeten kiezen.  Verder mag je natuurlijk geen obscene of ongepaste foto’s gebruiken en moet je de foto’s zelf genomen hebben.

Je kan nog tot eind juli deelnemen.  De winnaars worden op 28 september bekendgemaakt.

Welke ervaring ga jij kiezen om met de wereld te delen? En als je de mijlen wint, wie van het Insideflyer.nl team mag dan met je mee op reis? 😉  Laat het ons weten op ons forum of in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *