Star Alliance opent nieuwe Lounge in China

Bron: Star Alliance

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartgroep Star Alliance is voornemens in de toekomst een eigen lounge te openen in China. Deze lounge in Guangzhou is de tweede lounge van de alliantie zelf in Azië. Er is namelijk al een lounge in Nagoya, Japan. Star Alliance heeft momenteel al zeven eigen lounges. De CEO van Star Alliance en de baas van het vliegveld van Guangzhou tekenden eind vorig jaar de overeenkomst.

Guangzhou

Het vliegveld van Guangzhou (CAN) is een belangrijke hub voor China Southern. Deze SkyTeam partner maakte recentelijk bekend SkyTeam te willen verlaten. Dit is een flinke domper voor de alliantie.  Voor luchtvaartallianties is het namelijk van groot belang om een groot publiek te kunnen bedienen. Als er meer verschillende airlines aansluiten dan worden de frequent flyer programma’s ook interessanter. Je kunt dan bij meer airlines profiteren van je (elite) voordelen.

Naast de lounge moeten er op dit vliegveld meer faciliteiten komen voor Star Alliance reizigers. Denk bijvoorbeeld aan speciale check-in balies en aangepaste gates. Tien van de leden van Star Alliance member airlines vliegen op Guangzhou Baiyun International Airport. Dit zijn Air China, ANA, Asiana Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, Turkish Airlines en THAI. Samen voeren zij 105 vluchten per dag uit naar 36 bestemmingen in China. Ook vlieg je vanuit Guangzhou (CAN) naar twaalf andere bestemmingen in tien landen in Azië, Afrika en Europa.

Star Alliance

Om binnen de alliantie toegang te krijgen tot de airport lounges dien je te vliegen in Business of First class. Je krijgt ook toegang wanneer je Star Alliance Gold of hoger bent. De eigen lounges vind je in Buenos Aires (EZE), Los Angeles (LAX), Nagoya (NGO), Parijs (CDG), Rio de Janeiro (GIG), Rome (FCO) en São Paulo (GRU). Je hebt ook toegang bij meer dan 1.000 lounges airport lounges van de aangesloten maatschappijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *