Sofitel The Obelisk opent als vlaggenschip in Dubai

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Leden van Accor Live Limitless hebben er binnenkort een nieuwe luxe optie bij in Dubai. De Franse keten Sofitel opent namelijk een nieuwe vestiging: het Sofitel Dubai The Obelisk. Met 595 kamers, suites en appartementen is dit het grootste Sofitel in het Midden-Oosten en Afrika, en een vlaggenschip voor het merk. Het vrijstaande hotel staat in de buurt van de Dubai Creek, vlakbij het Raffles Dubai (ook onderdeel van Accor) en het Wafi complex. Het is de vierde vestiging van het merk in Dubai, naast het Sofitel Downtown bij de Burj Khalifa, het Sofitel op The Palm en het Sofitel aan The Walk in Jumeirah. Ook in hoofdstad Abu Dhabi is er een Sofitel.

Sofitel Dubai The Obelisk

Het Sofitel The Obelisk is verbonden aan de Wafi Mall. De inrichting is gebaseerd op het oude Egypte en dat wordt vooral duidelijk in de lobby met de metershoge beelden. Het doet bijna denken aan de namaakhotels in Las Vegas.

Het hotel biedt verschillende kamercategorieën aan. De standaard kamers beginnen bij 44 vierkante meter. Het hotel heeft een Club Millésime lounge waartoe gasten in een Luxury kamer of suite, en ALL Platinum en Diamond leden toegang toe hebben. Daarnaast is er de eerste L’Occitane spa in de regio.

Er zijn 5 food&beverage gelegenheden waaronder Brasserie Boulud van Michelin-sterrenchef Daniel Boloud. Verder is er een gastropub The Nine. Er is ook een link met Nederland. Het Aziatische restaurant Taiko is namelijk gebaseerd op de originele vestiging in Amsterdam.

Afbeeldingen: Sofitel Dubai The Obelisk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *