Sheraton New Delhi

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wie al eens in New Delhi geweest is weet wat voor een heksenketel het daar kan zijn. Het verkeer loopt op elk uur van de dag hopeloos in het honderd, de temperaturen lopen er op tot ver boven de 35 graden en het is een constante kakafonie van kleur, lawaai en geur. Je bent ervoor of niet. Maar na een dagje in zo’n chaos rondgelopen te hebben is het leuk als je in alle rust kunt bekomen in een luxehotel. Zoals het Sheraton New Delhi.

Sheraton DEL - ingang

Het hotel ligt in de wijk Saket, ingeklemd tussen een Moskee en enkele shopping malls. Wie het terrein van het hotel betreedt moet door een metaaldetector, bagage wordt gescand en voertuigen worden gecheckt. Het moge duidelijk zijn dat de terreurdreiging hier nooit ver weg lijkt.

We kwamen in het hotel aan vlak na de crew van KLM die ons enkele uren eerder een heel aangename vlucht hadden bezorgd. Het hotel was trouwens voor meerdere crews de verblijfplaats. Het receptiepersoneel had dan ook al wat routine in het afhandelen van crews, zodat wij nauwelijks dienden te wachten om in te checken.

De lobby van het hotel is imposant. Met een dubbele wenteltrap naar de eerste verdieping. Links vind je de receptie en rechts is er de ruime lobby bar die er ’s avonds wel heel duister uitziet maar overdag een aangename plek is om even te verpozen.

IMG_9703

Verderop kan je enkele trappen afdalen naar de ruime ontbijtzaal die ’s avonds ook dienst doet als buffet restaurant.

Sheraton DEL - ontbijt en dinerzaal

De wi-fi is niet gratis. Er bestaan verschillende prijsopties, de goedkoopste kost je ongeveer €8,5 per dag.

De kamers zijn mooi afgewerkt in een klassieke stijl. Het bed is een echte kingsize. De matras vond ik redelijk zacht, zij die het gewend zijn hard te slapen kunnen hier misschien wel een wat ongemakkelijke nacht beleven. Het viel me ook op dat de kamer ietwat muf begint te ruiken als je de airco aflegt; misschien komt dit door de vochtigheid? Dat zal ongetwijfeld ook de reden geweest zijn waarom housekeeping zo kwistig met een geurende spray de kamers bespoot bij het schoonmaken.

Sheraton DEL - bed

Sheraton DEL - bureau TV

De badkamer is wat verouderd maar netjes en goed onderhouden, met een vrij volledige set amenities. Er is geen aparte douchecabine, enkel een vervaarlijk uitziende douchekop in het bad. Het badgordijn vond ik overigens wel grappig, het leek precies uitgevoerd in Brugs kantwerk…

Sheraton DEL - bad

De minibar bleek enkel non-alcoholische dranken te bevatten. Op de prijslijst stonden wel bier en sterke drank, maar deze waren allen doorstreept.

wat moet een beginnende alcoholicus met dergelijke minibar?
wat moet een beginnende alcoholicus met dergelijke minibar?

Het was reeds na middernacht, maar ik had nog honger en besloot room service te bellen. Het in-room dining menu was uitgebreid en ik ging voor de Indische Paratha. Toen ik een opmerking maakte over de mini-bar werd me meedegedeeld dat deze desgewenst kon aangevuld worden. De Paratha’s waren, zoals verwacht, extra spicy.

fijn dat de tabasco er was, Indisch eten is altijd zo flets...
fijn dat de tabasco er was, Indisch eten is altijd zo flets…

Het was een bruusk ontwaken om 5.30 ’s ochtends toen de Muezzin naast de deur opriep tot het ochtendgebed. De geluidsisolatie kan wel wat beter. Hoewel, met de luidsprekers van de moskee zo goed als tegen het raam is er maar weinig dat je kan bereiken met extra isolatie vrees ik.

Het ontbijtbuffet was ruim, met een mix van Indische en Westerse specialiteiten. Desgewenst kon je er ook een omelet laten bakken volgens je eigen wensen. Hoewel er redelijk veel personeel rondliep duurde het toch enige tijd voor lege borden afgeruimd werden.

Sheraton DEL - ontbijt

Het hotel beschikt over een mooi zwembad en een uitgebreide fitness en spa ruimte. Wat opvalt is hoeveel personeel er rondloopt en hoeveel administratie alles wat je doet met zich meebrengt. Als je wil fitnessen of gewoon aan het zwembad gaan liggen moet je eerst langs een, door drie mensen bemande, balie waar je al jouw gegevens moet achterlaten. In de fitness zit een instructeur op je te wachten, terwijl ik aan het zwembad na een tijdje opgehouden ben met het personeel te tellen. Na wat gezweet te hebben op de loopband ging ik uitrusten aan het zwembad. Met een temperatuur die vlot richting 40 graden ging had ik zin in een verfrissende pint. Maar toen ik één van de vele personeelsleden die langs het zwembad ronddoolde hierom vroeg, bleek het verboden te zijn alcoholische dranken te nuttigen langs het zwembad. “Hotel policy” was het antwoord op mijn vraag waarom. Ondertussen zie je op jouw kamer op het SPG kanaal constant beelden van mensen die cocktails liggen te slurpen langs het zwembad. Die beelden zullen alvast niet in Delhi opgenomen zijn.

merk de verdachte afwezigheid van cocktails op
merk de verdachte afwezigheid van cocktails op

Het diner van onze laatste avond in Delhi namen we in het hotel. Na enkele dagen spicy Indian verlang je al eens naar iets anders, dus koos ik voor een penne cabonara. En het moet gezegd, het was een heerlijke schotel.

Al met al verliet ik het hotel met gemengde gevoelens. De service is uitstekend en de kamers zijn behoorlijk, maar de vele nodeloos ingewikkelde regeltjes en bureaucratie die in India overal gemeengoed zijn laten je altijd met een wat verward en wrang gevoel achter. Oh, en wakkergeroepen worden om 5.30 is ook nooit aangenaam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *