Schiphol verwerkte ruim 4,7 miljoen passagiers in november1 min leestijd

schiphol vertrekhal

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchthaven Schiphol verwerkte in de maand november van dit jaar ruim 4,7 miljoen passagiers. Dit is opnieuw een mooie stijging vergeleken met 12 maanden geleden toen de luchthaven nog net geen 4 miljoen passagiers verwerkte. Ook in de maand oktober van dit jaar verwerkte Schiphol ruim 5,8 miljoen passagiers.

Ruim 4,7 miljoen passagiers via Schiphol

Schiphol verwerkte in de maand november van dit jaar in totaal 4.742.398 passagiers en dat is een stijging van maar liefst 18,9% in vergelijking met november 2022. Ook in vergelijking tot voorgaande maanden is er deze keer een stijging te zien. Het aantal vluchtbewegingen steeg in november met maar liefst 16,5% in vergelijking met 12 maanden geleden. Ook is er in het goederenvervoer dit keer een stijging te zien van 2,7%. Het vervoerde tonnage vracht is ten opzicht van november 2022 gedaald, van 119.074 naar 115.817. We zitten met deze cijfers weer zowat op het niveau van 2019. Een recordmaand is echter nog niet gehaald.

Aantal passagiers, Schiphol
Schiphol verwerkte in november dit jaar ruim 4,7 miljoen passagiers. (Foto: InsideFlyer – Marco)

Alle cijfers kun je bekijken op de website van Schiphol. In het aantal passagiers worden niet-betalende reizigers, baby’s en crew overigens ook meegerekend. De internationale telwijze van luchtvaartverkeer telt overstappende passagiers zowel bij aankomst als bij vertrek.

Mooie stijging

Schiphol heeft ook in de maand november van dit jaar weer meer passagiers verwerkt dan 12 maanden geleden. Dit is wederom opnieuw een mooie stijging voor de luchthaven. We kunnen vaststellen dat het aantal passagiers op Schiphol fors is gestegen in vergelijking met 12 maanden geleden. Aangezien de vraag naar vliegtickets hoog blijft is de verwachting dat dit aantal de komende maanden net als vorige maand gestaag zal doorstijgen.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *