Schiphol gaat na de zomer busstation verbouwen1 min leestijd

Schiphol busstation

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchthaven Schiphol gaat na de zomer beginnen met de verbouwing van het busstation waardoor er meer comfort ontstaat voor de reiziger. De werkzaamheden maken deel uit van een plan om het openbaar vervoer op en rondom de luchthaven te verbeteren. Vorige week schreven we ook al over de speciale zone voor Uber en Bolt.

Schiphol begint dit najaar met verbouwing busstation

Alhoewel de luchthaven dit voorjaar al zal beginnen met de voorbereidingen starten de ingrijpende werkzaamheden dit najaar. Het busstation zal er helemaal anders uit komen te zien. Zo zal er één eilandperron zijn met overkoepeling waar alle bussen aan kunnen staan. Vanaf daar brengen de roltrappen je direct naar het treinstation. Deze directe verbinding zorgt voor een betere doorstroom waardoor reizigers sneller tussen trein en bus kunnen overstappen. Daarnaast verdeelt het ook de passagiers over het perron waardoor het niet meer op één plek heel druk is.

Zo reis je met Thalys tussen België en Nederland op een KLM ticket
Het treinstation van Schiphol krijgt een directe verbinding met het busstation. (Foto: InsideFlyer – Marco)

Daarnaast komt er ook een fietsenstalling waar plaats is voor 500 fietsen. Ook krijgt het busstation een directe verbinding met het erboven gelegen WTC.

Overlast tijdens de werkzaamheden

Volgens Schiphol is de besluitvorming nu zo goed als rond. Tijdens de werkzaamheden zal het busstation gewoon in gebruik blijven. Reizigers hoeven dus niet op een andere plek de bus te nemen. Wel moeten reizigers volgens de luchthaven rekening houden met overlast tijdens deze werkzaamheden. Reizigers kunnen gelukkig sinds deze week al gebruikmaken van de nieuwe ophaallocatie aan de Koepelstraat. Hier is ruimte voor Ubers en overige taxi’s via de app.

Foto: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *