Ryanair kondigt aan minder vluchten uit te kunnen voeren1 min leestijd

Review Ryanair Boeing 737 MAX Economy FR5891 Eindhoven Krakau

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Prijsvechter Ryanair verwacht het komende boekjaar minder passagiers te vervoeren. De reden hiervan is de vertraagde levering van de Boeing 787 Max-toestellen. De maatschappij opende recentelijk nog een route tussen Brussel en Amman.

Ryanair kondigt minder vluchten aan

Ryanair zou de komende maanden in totaal 57 Boeing 737 MAX 8-200 toestellen in ontvangst nemen. Doordat er bij Ryanair fouten zijn gemaakt met de fabricatie van deze toestellen is de levering vertraagd. De prijsvechter verwacht nu de komende maanden nog slechts 40 toestellen in ontvangst te kunnen nemen. Topman O’Leary heeft volledig op Boeing ingezet en geeft aan vertrouwen te blijven houden in de Amerikaanse fabrikant. Ryanair verwachte het komende boekjaar jaar dat begint op 1 april 2024 en eindigt op 31 maart 2025 in totaal 205 miljoen passagiers aan boord te mogen verwelkomen. “Dit aantal zal met de levering van slechts 40 nieuwe toestellen niet gehaald worden. In plaats daarvan gaan we uit van 198 tot 200 miljoen passagiers”, laat de topman weten. Dat is nog steeds een forse stijging ten opzichte van de 180 miljoen vervoerde passagiers een jaar eerder.

Review Ryanair Boeing 737 MAX Economy FR5891 Eindhoven Krakau
Ryanair verwacht het komende boekjaar minder passagiers te kunnen vervoeren. (Foto: InsideFlyer – Marco)

Aangezien Ryanair volledig inzet op Boeing moet de maatschappij het wel hebben van de Boeing 737 MAX toestellen. Op dit moment heeft de low-cost maatschappij Boeing 737-800 toestellen in gebruik. Het is de bedoeling dat al deze toestellen de komende jaren vervangen worden door de nieuwe Boeing 737 MAX toestellen. Op dit moment heeft Ryanair al 75 Boeing 737 MAX 8-200 toestellen in gebruik. Dit is een variant van de MAX 8. Wel is er aan boord plaats voor minder passagiers. In tegenstelling tot de MAX 8 die in totaal 197 passagiers kan vervoeren kan de MAX 8-200 in totaal 189 passagiers vervoeren.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *