Rotterdam-The Hague Airport wil beginnen met waterstofvluchten1 min leestijd

Rotterdam Airport, Zonnepark

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Rotterdam-The Hague Airport en de luchthaven van Hamburg willen vanaf 2026 beginnen met het uitvoeren waterstofvluchten tussen beide luchthavens. Twee jaar geleden werd Rotterdam-The Hague Airpot al bestempeld als één van de duurzaamste luchthavens ter wereld.

Waterstofvluchten vanaf Rotterdam-The Hague Airport

Beide luchthavens maakten afgelopen woensdag op de Paris Airshow bekend om vanaf 2026 te willen starten met het uitvoeren van waterstofvluchten. Beide partijen onderzoeken op dit moment samen met de innovatietakken naar de levensvatbaarheid van deze vluchten. Er is bijvoorbeeld extra infrastructuur nodig op de luchthavens om vliegen op waterstof mogelijk te kunnen maken. 2026 lijkt nog ver weg maar geldt voor diverse partijen zoals vliegtuigombouwers als mijnpijl om vliegen op waterstof mogelijk te maken. Uiteraard willen de partijen het liefst een duurzame waterstof.

Toestel van Transavia op de luchthaven van Rotterdam The Hague (Bron: Rotterdam The Hague Airport)
Rotterdam-The Hague Airport will vanaf 2026 beginnen met waterstofvluchten. (bron: Rotterdam-The Hague Airport)

De luchthaven bij Rotterdam is al enige jaren bezig met verduurzamen en daarom berust deze samenwerking op meerdere aspecten. Denk hierbij aan digitalisering, het produceren van hernieuwbare energie en andere manieren tot verduurzaming. Een woordvoerder van de luchthaven geeft aan trots te zijn om nu deze stap te mogen nemen. “We kijken er erg naar uit om over een aantal jaar op waterstof te mogen vliegen”, aldus een woordvoerder van de luchthaven. Met deze samenwerking tussen de luchthaven bij Rotterdam en die van Hamburg komt er ook direct een nieuwe bestemming bij vanaf Rotterdam. Vanaf deze luchthaven bestaat er op dit moment namelijk geen directe verbinding met Hamburg. Vanaf Schiphol wordt er op dit moment al wel rechtstreeks gevlogen naar Hamburg.

Uitgelichte afbeelding: Rotterdam-The Hague Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *