Rijksmuseum voorziet Schiphol van nieuwe collectie2 min leestijd

Rijksmuseum voorziet Schiphol van nieuwe collectie

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tussen Lounge 2 en 3 op Amsterdam Airport Schiphol vind je een mini Rijksmuseum. In een speciale ruimte zijn hier tal van bijzondere werken te bezichtigen. Bijvoorbeeld tijdens je overstap op de luchthaven. Het is nu tijd voor een nieuwe collectie van het Rijksmuseum op Schiphol.

Rijksmuseum op Schiphol

Heb je een overstap of kom je net aan op Schiphol en heb je nog voldoende tijd? Wandel dan zeker eens naar het mini Rijksmuseum op de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol. Er is hier een kleine collectie van het Rijksmuseum te zien. De tentoonstelling is gratis te bezoeken. 24 uur per dag, 7 dagen per week is de tentoonstelling open. Je vindt het Rijksmuseum op Schiphol na security op de Hollandboulevard tussen Lounge 2 en 3. Er is 162 m2 aan kunst te bekijken. En wil je graag een herinnering meenemen, dan is dat mogelijk. Er is namelijk ook een souvenirwinkel aanwezig waar je allerlei artikelen kunt kopen die je ook in het Rijksmuseum kunt vinden.

Verlangen naar de natuur

De nieuwe collectie op Schiphol is vanaf 4 november 2022 te zien. Deze collectie kent de titel ‘Verlangen naar de natuur’. Deze tentoonstelling gaat over de veranderende relatie tussen mens en natuur in de 19e eeuw.

Schiphol zegt het volgende over de nieuwe collectie

“Mensen hebben er altijd naar verlangd om dicht bij de natuur te zijn en het verkennen van de natuur is een van de redenen waarom we graag reizen. Ook voor kunstenaars is de natuur altijd een belangrijke inspiratiebron geweest. In de 19e eeuw veranderde de relatie van de mens tot de natuur aanzienlijk door snelle industrialisatie en een toenemende bevolking in de steden. Dit zie je terug in de kunst van die tijd. De conservator van deze collectie, Lucien Midavaine, wilde laten zien hoe de natuur in de loop van de 19e eeuw merkbaar veranderde.”

Wat kun je hier zien?

De nieuwe collectie ‘verlangen naar de natuur’ bestaat uit 11 werken. Zo tref je bijvoorbeeld De Molenvan Johan Hendrik Weissenbruch een boer met zijn koeien voor een windmolen. Ook tref je van Anton Mauve met het doek Winter in de Scheveningse bosjes en van Maurits van den Kerkhoff het doek Landschap in Nederlands-Indië.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bron en beeldmateriaal: Schiphol Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *