Review: United Club Los Angeles5 min leestijd

united, united club, lounge, review, Los Angeles

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Los Angeles is een van de 6 grote hubs van United Airlines. De airline is op deze luchthaven gehuisvest in terminal 7 en 8 en heeft hier twee lounges. Op mijn terugweg van Los Angeles naar Nederland bezocht ik een van deze United Clubs. Je hebt hier toegang tot als business class passagier of als je een Star Alliance Gold kaarthouder bent.

Locatie

Zoals gezegd zijn er op Los Angeles 2 United Clubs, eentje zit direct na de security tegenover gate 71A en tussen gate 73 en 75 bevindt zich nog een United Club.

united, united club, lounge, review, locatie, Los Angeles
Locatie van de United Club tegenover gate 71A

Mijn vlucht vertrok van gate 80 en deze gate bevindt zich in terminal 8. Daarom besloot ik naar de lounge tegenover gate 71A te gaan. Na de security ga je naar rechts en dan zie je gelijk de lounge.

los angeles, terminal 7, united airlines
Los Angeles International Terminal 7

Ontvangst

Bij de balie stond deze keer geen lange rij, dus ik hoefde gelukkig niet lang te wachten. Dat heb ik wel eens anders ervaren bij United Clubs op Newark en Houston. Ik zou eerst naar San Francisco vliegen om vanaf daar door te vliegen naar Frankfurt met United. Normaal gesproken heb je in Amerika op een binnenlandse vlucht geen toegang tot de lounges, maar als je kan aantonen dat je op dezelfde dag nog een internationale vlucht hebt, mag je de lounge wel in.

Ik nam de roltrap naar boven waar zich nog een balie bevindt. Dit is meer een service desk waar passagiers terecht kunnen voor vragen of om vluchten om te boeken als vluchten zijn vertraagd.

united airlines, united club, Los Angeles, review

De lounge

Meteen viel me op hoe overzichtelijk de lounge is, er is een goede lichtinval en vanuit elke hoek heb je een mooi uitzicht over de luchthaven. Geen donkere ruimtes zonder ramen zoals bijvoorbeeld de United Club in San Francisco.

united airlines, united club, Los Angeles, review

Ook de opstelling van de zitplaatsen is prima. De zachte kleuren van het interieur en de lichtinval van buiten maken de lounge erg overzichtelijk. Er is een breed gangpad tussen de zitplaatsen waardoor de lounge weer erg ruimtelijk aandoet. De service is uitstekend te noemen. Er loopt voldoende personeel rond om ervoor te zorgen dat de lounge er altijd schoon en goedverzorgd uitziet.

united club, united, lounge, Los Angeles

Overal bevinden zich voldoende stopcontacten om elektronische apparatuur op te laden. De lounge is onderverdeeld in verschillende zithoeken. Er wordt dus met elke soort reiziger rekening gehouden. De zitplaatsen aan het raam bieden een mooi uitzicht over de vliegtuigen.

united club, united airlines, lounge, Los Angeles
Vliegtuigen bekijken is prima mogelijk vanuit deze United Club.

Buffet

Als je wat verder doorloopt kom je uit bij de bar en het buffet. Nogmaals viel me op hoe ruim deze lounge is opgesteld. Je loopt hier niet voor elkaars voeten.

united club, united airlines, lounge, Los Angeles
Deze lounge is zeer ruim opgesteld waardoor er veel ruimte ontstaat.

Ik was hier rond 9 uur ’s ochtends, dus er was een ontbijtbuffet. Het aanbod is hier redelijk goed, maar ook weer niet heel bijzonder. Verder is er een goed aanbod aan dranken. Cappuccino en espresso zijn te verkrijgen uit de automaat. Voor jus d’orange kun je terecht bij de bar.

buffet, united club, Los Angeles

Ik zocht een mooi plekje op om te ontbijten en pakte mijn telefoon erbij om het internet op te gaan. De wifi werkt hier uitstekend en viel gelukkig niet steeds weg. Ik had nog 1,5 uur voordat mijn vlucht zou vertrekken en via de United app zag ik dat ik gelukkig geen vertraging had. Ik nam nog iets te drinken aan de bar. Je kunt goed zien dat deze lounge erg modern is, want zelfs bij de bar zijn er voldoende stopcontacten. Ook de decoratie vindt ik hier erg mooi.

united club, united, los Angeles

Andere faciliteiten

Nog een leuk detail van deze lounge is het buitenterras. Hoe aangenaam kan het zijn om snel nog even voor je vlucht wat frisse lucht te happen. In deze United Club is dit zelfs mogelijk met zicht op de vliegtuigen!

buitenterras, los angeles, united club
Het buitenterras om snel nog even wat frisse lucht te happen voor de vlucht.

Wil je rustig werken in een aparte ruimte? Geen probleem. De lounge biedt genoeg cabines om uren achterelkaar, bijvoorbeeld tijdens en lange overstap, te werken. Het enige wat de lounge helaas niet heeft zijn douches, wat ik wel wat vreemd vindt, aangezien United vanaf Los Angeles naar verre bestemmingen vliegt, zoals Londen-Heatrow, Tokyo-Narita, Sydney en Melbourne.

united club, united airlines, lounge, los Angeles
Cabines om rustig te werken.

Na nog een uurtje rustig te hebben genoten van deze lounge, was het tijd om naar de gate te gaan. Op de schermen zag ik dat mijn vlucht gelukkig nog steeds op tijd zou vertrekken.

united club, united, Los Angeles, review

Green Hospitality Program

United Airlines kreeg dit jaar een gold-level certificering voor de United Club in Terminal 7 op het vliegveld van Los Angeles. Lees hierover meer in dit artikel. Het programma oordeelde dat de luchtkwaliteit in de lounge zeer goed is. Iets wat niet altijd vanzelfsprekend is op een vliegveld. Daarnaast krijgt het innovatieve composteringsprogramma en gescheiden afvalinzameling een goede beoordeling. Ook viel de algemene houding ten opzichte van duurzame oplossingen en het ambassadeurschap dat de lounge hierin uitdraagt op bij de jury.

Conclusie

Ik ben zeker onder de indruk van deze United Club. De lounge is overzichtelijk, biedt voldoende zitplaatsen, heeft voldoende stopcontacten en vanuit elke hoek heb je een geweldig uitzicht over de luchthaven en zie je vliegtuigen voorbijkomen. Het buffet is redelijk wat betreft eten en drinken. Ik heb hier alleen het ontbijtbuffet meegemaakt, dus dat is een snelle beoordeling. Verder vind ik het buitenterras een erg leuk detail.

Mijn ervaringen met United Clubs waren tot nu toe niet heel goed. Het schijnt dat United hier de laatste tijd verandering in weet te brengen. Binnenkort opent de airline ook een Polaris Lounge op Los Angeles. Op Newark is er al een Polaris Lounge geopend en daar heb ik ook hele goede verhalen over gehoord.

Overzicht

Voordelen

- Ruim en overzichtelijke lounge
- Mooi uitzicht over de luchthaven
- Buitenterras

Nadelen

- redelijk buffet
- geen douches

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten en drinken

Algemene Waardering

Conclusie

De lounge is overzichtelijk, bied voldoende zitplaatsen, heeft voldoende stopcontacten en vanuit elke hoek heb je een geweldig uitzicht over de luchthaven en zie je vliegtuigen voorbij komen. Het buffet is redelijk wat betreft eten en drinken. Verder vindt ik het buitenterras een erg leuk detail.

5 min leestijd">
4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *