Review: Turkish Airlines Lounge Istanbul Sabiha Gökcen

istanbul, Sabiha Gökcen, lounge, Turkish airlines, review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn terugreis vanuit Turkije had ik een overstap op de luchthaven van Sabiha Gökcen, de tweede luchthaven van Istanboel. Vooraf aan mijn vlucht naar Amsterdam had ik hier toegang tot de Turkish Airlines lounge. Turkish Airlines vliegt slechts één keer per dag van en naar Amsterdam vanaf Sabiha Gökcen International Airport. De kans is dan ook groot dat je niet op deze luchthaven overstapt, maar op de gloednieuwe luchthaven Istanbul Havalimani International Airport. Toch heeft de luchthaven van Sabiha Gökcen ook een flink aantal, vooral binnenlandse, bestemmingen.

Toegang

Ik was die ochtend al ingecheckt op Kayseri, dus was daardoor al in het bezit van mijn boarding pass. Na aankomst zocht ik dus direct de paspoortcontrole op om vervolgens weer door de veiligheidscontrole te gaan. Na deze controle ga je rechtsaf en neem je de trap naar boven. De Turkish Airlines lounge bevindt zich namelijk vlakbij de veiligheidscontrole.

Uitzicht op de vertrekhal.

Je hebt toegang tot deze Turkish Airlines lounge als je business class vliegt met Turkish Airlines of als je Star Alliance Gold status of Miles&Smiles Classic Plus status hebt. Bij de balie was het gelukkig rustig en daardoor kon ik na het tonen van mijn boarding pass direct doorlopen.

Zitgedeeltes

De ruimte ziet er sfeervol, maar in vergelijking met andere Turkish Airlines lounges wel wat donker uit. Ik kon direct de kenmerken van Turkish Airlines herkennen die ik ook in andere lounges zie. Direct rechts na de ingang vind je mooie opgestelde witte zitplaatsen. Op piekuren kan het wel erg druk zijn in deze lounge.

Turkish Airlines lounge zitgedeelte.

Ook scande ik direct mijn boarding pass om toegang te krijgen tot de wifi in de lounge. Je krijgt dan een bonnetje met een wifi code. Dit is gebruikelijk in alle lounges van Turkish Airlines, erg veilig en makkelijk!

Eten en drinken

Links van de witte zitplaatsen vind je het restaurantgedeelte met stoelen en tafels. Het aanbod aan eten en drinken was redelijk, maar veel beter dan in de domestic lounge op Havalimani International Airport. Er is een goed aanbod aan zoete snacks, croissants, vleeswaren, kaas en salade.

Wat betreft dranken zijn er voldoende koffieautomaten met een ruime keuze. Ook aan koude dranken is er genoeg keus. In de lounge loopt voldoende personeel rond om het buffet aan te vullen en op te ruimen. Er werd me zelfs aangeboden om een cappuccino te serveren op mijn zitplek, erg vriendelijk.

Overige faciliteiten

De Turkish Airlines lounges staan bekend om de vele faciliteiten in de lounge. Zo vind je in sommige lounges hele speelzalen met veel entertainment. In deze lounge is er zo een biljarttafel aanwezig met daarachter een boekenkast.

Verder is er nog een business center aanwezig met computers en een printer. Ook kun je in deze lounge terecht voor en douche en toiletbezoek. Vraag wel van te voren of er een douche vrij is, aangezien het erg druk kan zijn in deze lounge. Alhoewel deze lounge dichtbij de veiligheidscontrole zit, kan het nog wel en flink stuk lopen zijn naar je gate.

Overzicht

Publicatie Datum

1 November 2019

Voordelen

- Lounge zit dichtbij veiligheidscontrole, maar daardoor kan het nog wel een stuk lopen zijn naar je gate.
- Redelijk goede catering, maar wel wat beperkt
- Veel faciliteiten in de lounge
- Vriendelijke service

Nadelen

- Op piekuren kan het erg druk zijn in deze lounge
- Er is weinig lichtinval waardoor de lounge wat donker aandoet.

Sfeer

Ruimte

Service

Voorzieningen

Eten en drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Turkish Airlines biedt een redelijk goede lounge aan op Istanbul Sabiha Gökcen International Airport. De lounge bevindt zich direct achter de veiligheidscontrole, maar houdt daardoor rekening mee dat het nog een flink stuk lopen is naar je gate. Tijdens piekuren kan het erg druk zijn in de lounge.

Het aanbod aan eten en drinken is beter dan wat ik in de domestic lounge heb ervaren, maar de hoeveelheid viel me wat tegen. Het personeel in de lounge is vriendelijk en serveerde me zelfs een cappuccino op mijn zitplek. De Turkish Airlines lounges staan bekend om de vele faciliteiten. Zo is er in deze lounge een biljarttafel, boekenkast en ruimte voor kinderen aanwezig. Ook kun je in deze lounge terecht voor een douche en toiletbezoek.

3.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *