Review: Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul

Istanbul, lounge, turkish airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens onze layover in Istanbul hadden we zowel op de heenweg als op de terugweg een paar uur. Omdat ik Star Alliance Gold status heb mochten we die tijd doorbrengen in de Turkish Airlines CIP Lounge.

Nadat we met Turkish Airlines in business class vanuit Hurghada waren aangekomen op Istanbul, zochten we direct de lounge op. De luchthaven heeft tegenwoordig duidelijk capaciteitsproblemen, het zag er zwart van de mensen. De lounge bevindt zich op een goede locatie waardoor je niet heel ver hoeft te lopen na de veiligheidscontrole.

Turkish airlines, lounge, Istanbul
Ingang van de Turkish Airlines CIP Lounge.

Aan de balie werden eerst onze boarding passen gescand waarna we via de toegangspoortjes toegang kregen tot de lounge. Direct werd aangeboden om onze bagage aan te nemen. Er is namelijk een bagagedepot aanwezig voor grotere koffers en tassen. In de lounge viel me direct de rust op, een hele andere gewaarwording vergeleken met de drukke winkelpassages in de terminal. Ook viel me de grootte van deze lounge op.

Interieur van de Turkish Airlines Lounge.
Interieur van de Turkish Airlines Lounge.

Om een algeheel beeld te krijgen gingen we eerst maar eens de hele lounge verkennen. Er zijn twee verdiepingen. Het bovenste gedeelte bestaat al wat langer. De lounge is een paar jaar geleden uitgebreid met een extra verdieping. De sfeervol ingerichte trappen brengen je naar een ruimte die vooral dienst doet als restaurant.

istanbul, lounge, Turkish airlines
De lounge doet erg ruim en en open aan.

Er is zeker rekening gehouden met de lichtinval. De lounge doet erg ruim en openlijk aan. De wifi in deze lounge werkt op een wat andere manier dan in andere lounges. Je moet eerst je boarding pass scannen bij een van de wifi zuilen. Vervolgens krijg je een bonnetje met gebruikersnaam en wachtwoord voor de wifi. Je hebt dan toegang tot het wifi netwerk tot het vertrek van je vlucht.

Turkish airlines, lounge
Zitplaatsen in de lounge

De lounge kent verschillende soorten zithoeken. Zo zijn er ruimtes waar je rustig kunt werken, slapen of eten. Ook is er een soort van bioscoop aanwezig met verstelbare stoelen. Daarnaast kent de lounge verschillende hoeken met entertainment. Zo zijn er o.a. spelcomputers en biljarttafels te vinden. Aan alle leeftijdsgroepen wordt gedacht. Overal zijn voldoende stopcontacten te vinden. Een omschakelaar is zeker niet nodig hier. Alle zithoeken zijn sfeervol ingericht waardoor ik op een gegeven moment helemaal niet meer het gevoel had dat ik op een luchthaven was.

Turkish airlines, lounge, zithoek
Sfeervol ingerichte zithoek.

De lounge biedt ook aparte slaapcabines aan. Om hier toegang tot te krijgen moet je layover echter langer zijn dan acht uur en moet je bovendien Miles & Smiles Elite Plus status hebben.

Eten en drinken

Het aanbod aan eten en drinken laat zeker niet te wensen over. Overal in de lounge staan buffetten met lekker eten. Een leuk detail vond ik de kraampjes met lekkere Turkse gerechten zoals pide en manti.

lounge, pide, wijntje
Pide met een wijntje.

Het dessertbuffet was eveneens uitstekend te noemen, wat een keuze uit verschillende soorten gebakjes, ijs en andere lekkernijen. Zeker in vergelijking tot andere lounges is er veel keuze.

Dessert, lounge, buffet, istanbul
Dessertbuffet in de lounge.

Ook het ontbijtbuffet is uitstekend. Op dat moment was het alleen wel drukker in de lounge waardoor er wat langere rijen stonden bij de buffetten. Daardoor heb ik helaas niet veel foto’s kunnen nemen. Ook hier had ik helemaal niet het gevoel dat ik in een lounge zat. Het had evengoed een ontbijt in een Hilton hotel kunnen zijn. Naast de warme croissants was er vers fruit te verkrijgen, maar ook yoghurt en vele soorten kaas.

Kaas, lounge, Turkish airlines
Ook aan kaas is er zeker geen gebrek.

Conclusie

Doordat wij toegang hadden tot de Turkish Airlines CIP Lounge werd onze layover in Istanbul een stuk interessanter. De lounge biedt verschillende manieren van vermaak. Of je nu lekker wilt eten of even wilt slapen tussen je vluchten door, De Turkish Airlines CIP Lounge biedt het allemaal. Deze lounge is zeker een van mijn beste lounges waar ik tot nu toe ben geweest.

Overzicht

Publicatie Datum

6 December 2017

Voordelen

- Ruime lounge met goede lichtinval
- Ruim aanbod in eten en drinken
- Veel entertainment
- Veel faciliteiten

Nadelen

Vrijwel geen

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten en drinken

Algemene Waardering

Conclusie

De Turkish Airlines CIP Lounge biedt een prima verblijf tijdens een layover op Istanbul. Er is een ruim aanbod in eten en drinken en door de vele faciliteiten hoef je je zeker niet te vervelen.

4.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *