Review: Transithotel Sama-Sama Express KLIA23 min leestijd

Sama-Sama Express KLIA2

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder deze maand was ik op zoek naar een hotel in de buurt van Kuala Lumpur airport in Maleisië. Ik had namelijk een zeer vroege vlucht om 6.40 uur in de ochtend. Het zou wel erg vroeg worden als je ook nog vanuit de stad zou moeten komen. Gelukkig vond ik een hotel dat OP het vliegveld zit (airside): Transithotel Sama-Sama Express. Voor maar €40 kon ik daar een nachtje verblijven. In dit artikel een review!

Eerder deze week schreven we over hoe je het beste kunt maken van een lange overstap op Kuala Lumpur. Het vliegveld heeft twee terminals: Kuala Lumpur International Airport (KLIA) en de budgetterminal KLIA2. Praktische informatie over het vliegveld en het reizen tussen de twee terminals kun je ook in het vorige artikel vinden.

Zelf vloog ik met budgetairline Air Asia van Jakarta naar Kuala Lumpur KLIA2. De aankomst was rond half 12 ’s avonds en de volgende ochtend zou ik vanuit dezelfde terminal met Air Asia doorvliegen naar Vientiane. Het transithotel Sama-Sama Express zit zowel op de hoofdterminal als op KLIA2 en ik had dus een kamer geboekt in de budgetterminal.

Kuala Lumpur KLIA2
Kuala Lumpur KLIA2

Na aankomst volgde ik de bordjes “transit” en na een korte beveiligingscheck stond ik in het weer in het vertrekgedeelte. KLIA2 is nog maar enkele jaren geleden helemaal vernieuwd en ik was er nog niet eerder geweest. Ik was aangenaam verrast: de terminal zag er prachtig uit! Pas als je van of naar de gates liep, merkte je dat het wat meer “budget” aanvoelde, maar verder keurig.

Sama-Sama Express stond al direct aangegeven op bordjes, dus het was gemakkelijk te vinden. De check-in verliep snel en efficiënt en er werd aangeboden een wake-up call in te stellen. Dit is een volledig geautomatiseerd systeem dat de volgende ochtend prima werkte. Je kunt kamers boeken in het hotel voor kortere of langere tijd, maar je betaalt minimaal voor 6 klokuren. Ieder uur dat je langer wilt blijven, betaal je wat extra.

Sama-Sama Express KLIA2
Met de roltrap naar boven; in de hoek de ingang van Sama-Sama Express

Voor mij was 6 klokuren precies goed en ik had een kamer geboekt van 23.30 – 05.30 uur. Toen ik naar de kamer liep, viel me op hoe groot het was. Ik weet niet hoeveel kamers er waren, maar mijn kamernummer was 67 en dat waren een paar lange gangen door.

Sama-Sama Express KLIA2

In de kamer viel het me op dat het gewoon compleet was. Alles wat je maar kan bedenken wat je nodig zou kunnen hebben, was aanwezig. De ruimte was klein, maar uitstekend. Naast het bed een knop om alle verlichting uit te doen en ook een stopcontact, zodat telefoon opgeladen kon worden. Gek genoeg zijn beide zaken soms een zoektocht in een hotel…

Sama-Sama Express KLIA2 Sama-Sama Express KLIA2 Sama-Sama Express KLIA2

De badkamer had een fijne douche maar ook voorzieningen zoals shampoo, een tandenborstel en een föhn.

Sama-Sama Express KLIA2 Sama-Sama Express KLIA2 Sama-Sama Express KLIA2 Sama-Sama Express KLIA2Sama-Sama Express KLIA2

De kamertemperatuur kon digitaal ingesteld worden.

Sama-Sama Express KLIA2

Er waren koffie- en thee voorzieningen.

Sama-Sama Express KLIA2

De volgende ochtend ging op de afgesproken tijd de telefoon als wake-up call. Het was een geautomatiseerd systeem waarbij je kon kiezen om eventueel over 5 minuten nogmaals teruggebeld te worden.

Het uitchecken verliep heel snel. De receptioniste had al enveloppen klaarliggen met de factuur er in en binnen een minuut stond ik weer op het vliegveld. Voordat je bij de gates bent, moet je helaas nog wel een keer door de (centrale) beveiligingscontrole, maar dat kostte in mijn geval niet veel tijd. Snel naar de gate!

Conclusie

Ik heb een erg positief gevoel overgehouden aan dit hotel. Het was uiteraard maar een kort verblijf, maar ik was aangenaam verrast door het geboden comfort. De prijs-kwaliteit verhouding was dan ook dik in orde. De kamer was ook schoon, alles spik en span. Sama-Sama Express heeft naast hotel ook een lounge waar je lekker kunt zitten, maar waar ook eten en drinken staat.

Boeken kan via de reguliere boekingssites, maar kan ook op hun website gedaan worden: http://www.samasamaexpress.com. Ook is daar meer informatie te vinden de precieze locatie op de luchthaven en alle vereisten.

Heb je een lange overstap of gewoon een erg vroege vlucht, dan zou ik zeker deze optie bekijken!

Overzicht

Voordelen

Uitstekende locatie op het vliegveld (airside)
Alle voorzieningen aanwezig

Nadelen

geen

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

De prijs-kwaliteit verhouding was dan ook dik in orde. De kamer was ook schoon, alles spik en span.
Heb je een lange overstap of gewoon een erg vroege vlucht, dan zou ik zeker deze optie bekijken!

3 min leestijd">
4.2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *