Review: Symphony Style Hotel – Koeweit5 min leestijd

symphony style hotel

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor werk een week naar Koeweit, de 2de keer dit jaar, vooruitzicht van een leuke klant en waarschijnlijk een leuke week. De vorige in KWI verbleef ik in het Holiday Inn in Salmiya, een prima hotel, enigszins gedateerd, maar zeker positief.

Deze keer had ik het Symphony Style Hotel geboekt (Quorvus collection). Het stond/staat bekend als één van Koeweits betere hotels. Voorheen heette het Missoni Hotel en schijnbaar was het toen nog stukken beter.

Voordat ik maar al het hotel binnen kwam werd ik positief verrast. Als EU inwoner heb je in Koeweit normaal een Visa on Arrival nodig, mocht je er voor werk heen gaan kan het bedrijf dat je uitnodigt er één voor je alvast aanvragen. Dit scheelt +- 1.5 – 2 uur in de rij wachten, dus een makkelijke keuze. Maar de gene had het verkeerd gedaan en mijn expiration date van de visa was 27/05 terwijl ik 28/05 aankwam. Na wat heen en weer bellen met het hotel hadden ze iemand geregeld die de rij overslaat en was mijn nieuwe visa snel geregeld.

In Koeweit is het normaal zo dat je hotel (gratis) airport transportation regelt. In dit geval werd ik in een grote en mooie Audi A8L opgehaald en naar het hotel gebracht. Bij binnenkomst in het hotel liet ik mijn spullen achter en zocht ik een café op om voetbal te kijken, maar bij terugkomst ging ik maar ééns inchecken. Het inchecken ging vrij soepel, erg vriendelijke receptionist. Tijdens het inchecken kwam de duty manager langs om mij zijn excuses aan te bieden voor het ‘lange’ wachten op het vliegveld en gaf mij zijn business kaartje mocht er iets zijn. Daarnaast is het gebruik van de minibar ‘gratis’ en word dagelijks bijgevuld (veel water, cola, andere drankjes, wat chips en nootjes etc).

Wel om eraan toe te voegen, ik ben een Club Carlson Gold member, en vooralsnog 0,0 recognition voor mijn status.

Na het inchecken ging ik richting mijn kamer, ik zat op de 12de verdieping, van de 18.

De Kamer

Ondanks dat ik dus geen upgrade kreeg zou ik niet snel klagen over mijn kamer.

Symphony Style Hotel
Ingang van de kamer

Bij binnenkomst zie je het volgende. Een vrij standaard hotel layout, links (of rechts) een badkamer, rechtdoor een bureau en tegen de muur van de badkamer staat een bed.

Van daar maar eerst eens de badkamer gecheckt. Deze was zeer mooi, maar als enig nadeel: Geen aparte douche cabine of bad. Toch niet altijd zo’n fijne combinatie. Maar voor de rest erg positief. Nog een pluspunt: Nog nooit zulke fijne handdoeken op een hotelkamer gekregen!

Symphony Style Hotel
De badkamer
Symphony Style Hotel
WC

Na de badkamer liep ik door de kamer in.

Symphony Style Hotel
Overzicht van de kamer

Redelijk ruim, groot bed, bureau was groot genoeg en een eigen bank en lounge stoel. Helemaal niets op aan te merken.

Symphony Style Hotel
Comfortabel bed

Daarnaast in plaats van de gewoonlijke ‘oploskoffie’, zit er in de kamer een echt Nespresso automaat.

Symphony Style Hotel
De amenities in de kamer

Vervolgens was ik wel een kwartier bezig met het uitvogelen van hoe ik de gordijnen dicht krijg. Uiteindelijk vond ik de volgende knoppen verstopt achter de televisie.

Symphony Style Hotel
Verstopte bediening van de gordijnen

Verder kijken alle kamers uit op de golf, waardoor je ‘gegarandeerd’ bent van een mooi uitzicht. Helaas toont het raam een stuk viezer op de foto dan als je normaal kijkt.

Symphony Style Hotel
Uitzicht over de Golf

Restaurant en Bar

Het hotel heeft 3 restaurants. Het belangrijkste is Cocina, dit is overigens ook waar je ontbijt kan nuttigen. Daarnaast heb je Cafe Choco wat een meer casual menu heeft en wat langere openingstijden. Daarnaast heb je Restaurant Luna op de 18de verdieping, waarvan het de bedoeling is dat het erg authentiek italiaans restaurant is.

Ik ben in alledrie de restaurants geweest. Cocina by far het beste. De andere zou ik toch wat meer vermijden, voor de prijs is er veel beters beschikbaar, al heeft Luna van de 18de verdieping wel een prachtig uitzicht.

Gym/Spa/Zwembad

Zoals gewoonlijks op langere tripjes probeer ik ook naar de gym te gaan. Symphony heeft een spa en daarnaast een redelijk groot zwembad en natuurlijk een relatief kleine gym, maar waar wel alles aanwezig is.

Symphony Style Hotel
Fitnessruimte

In de spa heb je een stoomsauna, normale sauna en een infrarood sauna. Alles is gratis te gebruiken voor hotelgasten. Je hoeft verder geen handdoeken mee te nemen. Je kan er een locker pakken waar er sowieso een badjas in zit, slippers en handdoeken en natuurlijk overal water verkrijgbaar. In de gym zelf zitten er op de cardio apparaten standaard een klein flesje water met een handdoek. En ook bij de ingang zijn er handdoeken te krijgen.

Symphony Style Hotel
Hometrainer

Gezien het lekkere weer heb ik ook de moeite genomen om meerdere keren het zwembad in te gaan. Een relatief groot zwembad met genoeg zitplekken. Ook hier worden er handdoeken voor je geregeld. Meestal krijg je 2 grote handdoeken, waardoor je één als kussen kan gebruiken. Helaas heb ik slechts 1 foto tijdens de avond genomen van het zwembad.

Symphony Style Hotel
Lekker afkoelen aan het zwembad

Conclusie

Een prima hotel waar ik verder niets op aan te merken heb. Het personeel is er zeer vriendelijk en behulpzaam, de kamers zijn ruim, schoon met een mooi uitzicht. Wel moet ik eraan toevoegen dat het redelijk prijzig is, maar dat zijn alle hotels in Kuwait.

 

 

 

Overzicht

Voordelen

Mooie hotelkamer met een goed bed
Erg vriendelijk personeel
High speed internet die stabiel is
Een complete gym, spa en zwembad
Hoogste kwaliteit handdoeken die ik heb meegemaakt

Nadelen

Geen apart bad en douche maar een combinatie
Prijs is redelijk hoog

Service

Locatie

Kamer

Eigenschappen

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Prima hotel, maar het heeft een stevig prijskaartje

5 min leestijd">
4.7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *