Review: Sala VIP Lounge Puerta del Sol – Madrid-Barajas Airport4 min leestijd

Review: Sala VIP Lounge Puerta de Alcalá - Madrid-Barajas Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vlieg je binnenkort naar, via of vanuit Madrid? Dan is het mogelijk om vooraf een lounge te bezoeken. Zo schreven we eerder op InsideFlyer al over de VIP Lounge Puerta de Alcalá (en kun je daar hier onze YouTube video over zien). In deze review lees je meer over een andere lounge op de luchthaven van Madrid-Barajas Airport, namelijk de Sala VIP Lounge Puerta del Sol in Terminal 3.

Madrid-Barajas Airport

De luchthaven van Madrid is gigantisch. Met vier terminals en vele gates is er ruimte voor veel vliegtuigen en daarmee veel aankomende en vertrekkende reizigers. Bekijk voordat je vanaf de luchthaven Madrid-Barajas vliegt goed waar je moet zijn, dat scheelt je namelijk een flinke wandeling. Vanaf terminal 1, 2 en 3 vliegen de meeste maatschappijen, waaronder SkyTeam en Star Alliance leden. Vanuit Terminal 4 vliegt onder andere Iberia, Level, Royal Air Maroc en andere Oneworld maatschappijen.

Terminal 3

Vlieg je vanuit Terminal 2, dan kun je gebruikmaken van de VIP Lounge Puerta de Alcalá. Bijvoorbeeld voor een vlucht naar Amsterdam met KLM of Air Europa is deze lounge ideaal. Vertrek je vanuit Terminal 3, dan is de Sala VIP Lounge Puerta del Sol de aangewezen lounge om gebruik van te maken. Rondom de lounge bevinden zich de gates E67 tot en met E81. In enkele minuten wandel je gemakkelijk naar deze lounge toe.

Gate E72 & E73 in Terminal 3.

Toegang Sala VIP Lounge Puerta del Sol

Vlieg je Business Class of heb je een elite status bij een maatschappij die onderdeel uitmaakt van SkyTeam of Star Alliance, dan heb je kosteloos toegang tot de lounge. Let echter op, vlieg je binnenlands op vluchten van bijvoorbeeld Air Europa, maar niet in Business Class, dan heb je geen kosteloze toegang. Met een Dragonpass of Priority Pass, dan kun je ook toegang krijgen tot deze lounge.

Ingang van de lounge.

Beschik je niet over de bovenstaande toegangsmogelijkheden? Geen probleem, je kunt ook toegang kopen als deze beschikbaar is. Dit kun je bij aankomst doen, maar ook vooraf online en het kost je dan €35,95. Je hebt vier uur toegang tot de lounge. De lounge is geopend tussen 05.00 en 21.00 uur.

Check hier onze video over de Review Sala VIP Lounge Puerta del Sol op de luchthaven van Madrid. En vergeet ons natuurlijk niet te volgen op YouTube!

Puerta del Sol Lounge

De lounge is zoals gezegd gelegen te midden van de verschillende gates in Terminal 3. Binnen enkele minuten wandel je dus vanuit de lounge op je gemak naar een van de gates: E67 t/m E81. Vanuit de lounge heb je ook uitzicht op de gates, maar leuker nog op een deel van de start- en landingsbanen. Afhankelijk van het moment van vertrek kun je hier dus genieten van arriverende en vertrekkende toestellen.

De lounge is groot, groter nog dan de Puerta de Alcalá in Terminal 2.

Voor het overgrote deel zijn er fauteuils geplaatst in deze lounge. Bij elke twee fauteuils is een tafeltje tussenin geplaatst. Hier zijn ook oplaadmogelijkheden aanwezig. De fauteuils zitten comfortabel.

Rondom het buffet zijn losse stoelen met tafeltjes te vinden. Aan de raamzijde vind je kuipstoelen met een tafeltje. Vanuit hier heb je uitzicht op de gates en start- en landingsbanen.

Voor de jongere reiziger is er een speelhoek aanwezig die een beetje achteraan de lounge te vinden is. Verspreid zijn er verder enkele ruimtes waar je nog kunt vergaderen of iets kunt presenteren. In deze ruimte hangt namelijk een beamer. Ook zijn er enkele ligbanken aanwezig en zelfs een slaapruimte.

Het geheel is vrij strak en functioneel ingericht. Met wat meer kleur zou het wat gezelliger zijn om hier te verblijven. In de lounge zijn naast de zitplaatsen, het buffet, werkruimtes en speelhoek ook douches en toiletten aanwezig.

Food & Bevarage

Op het moment dat ik de Sala VIP Lounge Puerta del Sol op de luchthaven van Madrid bezocht, waren de meeste coronamaatregelen opgeheven. Je kon bij het buffet dan ook weer zelf je eten en drinken pakken en werd niet meer geholpen door een medewerker van de lounge. Ik vertrok deze ochtend met een vlucht van Air Europa (uitgevoerd door Iberojet) naar Brussel. Er werd dus ontbijt geserveerd.

Bij een deel van het buffet vind je vers fruit, vruchtensap en broodbeleg (vlees en kaas) en zuiveldrink.

Het centrale buffet bestaat uit verse broodjes, zoetigheden, ontbijtgranen, zoet broodbeleg en thee. Ook is hier een koffie- en theeautomaat te vinden. Achter het centrale gedeelte is een koeling met daarin voorverpakte broodjes en sandwiches, yoghurt, pudding, water, vruchtensap, softdrinks en bier. Links van de koeling is een tafel met wijnen (rood & wit) en prosecco.

Er is een ruim aanbod dat continue wordt bijgevuld. Het geheel is lekker al zouden de voorverpakte sandwiches en broodjes verbeterd mogen worden.

 

Overzicht

Publicatie Datum

8 May 2022

Voordelen

- Dichtbij de verschillende gates.
- Moderne en schone lounge.
- Goede snelheid en stabiliteit WiFi.
- Ruim aanbod aan eten en drinken.

Nadelen

- Voorverpakte broodjes/sandwiches zijn niet heel bijzonder.
- Gezelligere aankleding van de lounge is mogelijk.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

De Sala VIP Lounge Puerta del Sol is centraal gelegen tussen de gates in Terminal 3. Een bezoek aan de lounge levert dus zeker geen stress op omdat je nog een heel eind moet lopen naar de juiste gate. Binnen enkele minuten ben je vanuit je luie stoel in de lounge in je stoel van het vliegtuig.
De lounge is strak en functioneel ingericht. Iets meer kleur zou de lounge goed doen. In de lounge zijn veel comfortabele fauteuils aanwezig die allen beschikken over een stopcontact. Her en der zijn verder wat kuipstoelen, gewone stoelen en tafeltjes aanwezig. De kinderen kunnen tijdens het wachten lekker spelen in de kinderhoek. Wil je nog even opfrissen, dan kan dat in de aanwezige douches. Reis je met een groter gezelschap en wil je graag nog wat werk verrichten, reserveer dan een van de vergaderruimtes die aanwezig zijn in deze lounge.
Het aanbod eten en drinken is prima, maar niet bijzonder. Dat geldt vooral voor de voorverpakte sandwiches, waar ik iets meer van had verwacht. Vanwege de Platinum status bij Flying Blue kon ik kosteloos gebruikmaken van deze lounge. Heb je maar kort om van deze lounge te genieten en geen gratis toegang, dan moet je je afvragen of het de moeite is om bijna €36,- te betalen. Persoonlijk zou ik dat voor minder dan een uur niet doen.

4 min leestijd">
3.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *