Review: Primeclass Lounge Domestic | Izmir Adnan Menderes Airport6 min leestijd

Review Primeclass Lounge Domestic | Izmir Adnan Menderes Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een prachtige reis door Istanbul en de omgeving van Izmir, is het tijd huiswaarts te reizen. Vanuit Izmir vliegen we via Istanbul naar Amsterdam met Turkish Airlines. Op de luchthaven van Izmir starten we ontspannen in de Primeclass Lounge Domestic, waarover je in deze review meer te weten komt.

Izmir Adnan Menderes Airport

Onze reis loopt op zijn eind. Vanuit Izmir vliegen met Turkish Airlines weer terug naar Nederland.

We arriveren per taxibusje aan de voorkant van de terminal van Izmir Adnan Menderes Airport (ADB). Hierna nemen we de bagage in de hand en lopen we naar de ingang. Er zijn twee veiligheidscontroles. Eentje voor en eentje na de incheckbalies. Nadat we ingecheckt zijn, vindt iedereen zijn eigen weg op deze kleine en overzichtelijke luchthaven. Er zijn verschillende winkeltjes, restaurants en cafeetjes te vinden in de terminal.

We maken vandaag gebruik van de diensten van Turkish Airlines. Voordat we in de Boeing 737 van de maatschappij stappen, stoppen we nog bij de Primeclass Lounge op de luchthaven. Deze lounge is net na de veiligheidscontrole aan de rechterzijde van gate 236. Vanuit de gate, waar tevens onze vlucht naar Istanbul vertrekt, is het minder dan 2 minuten wandelen naar de lounge.

Verder in deze review over deze Primeclass Lounge Domestic in Izmir lees je over:

 • Toegang tot Primeclass Domestic Lounge Izmir
 • Ontvangst in de lounge
 • Primeclass Domestic Lounge Izmir
 • Bar & Buffet
 • Faciliteiten Primeclass Lounge
 • Voordelen en nadelen
 • Conclusie

Toegang tot de Primeclass Domestic Lounge

Bij Turkish Airlines heb ik geen Elite status, en dus ook geen kosteloze toegang tot een van de lounges van de maatschappij. Wel ben ik in het bezit van een Priority Pass. Deze ontvang ik kosteloos bij mijn American Express Platinum betaalkaart. Dit is een van de verschillende voordelen die een American Express betaalkaart heeft. Ik kan ook kosteloos een gast meenemen naar deze Primeclass Lounge in Izmir.

Review Primeclass Lounge Domestic | Izmir Adnan Menderes Airport

Om toegang tot de Primeclass Lounge Domestic van Izmir te krijgen, moet je aan een van onderstaande toegangsvereisten voldoen. Uiteraard is maar een van deze vereisten nodig.

 • Koop toegang, €45 bij de entrée.
 • Koop via Primeclass digitaal toegang.
 • Toegang met Priority Pass.

Ken je ons YouTube-kanaal al? Van ons bezoek in de Primeclass Lounge op de luchthaven van Izmir hebben we uiteraard ook een video reportage gemaakt. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

Ontvangst in de Primeclass Domestic Lounge

Na aankomst op de luchthaven duurt het bij elkaar zo’n 30 minuten om twee veiligheidscontroles te passeren en bagage af te geven. Ik buig al snel af na de veiligheidscontrole in de richting van de Primeclass Lounge. De rode loper ligt al klaar en voor ik het weet sta ik bij de incheckbalie. Een dame spreekt me hier in correct Engels aan en checkt mij en een medereiziger in. Ze moet hierbij de instapkaart en Priority Pass scannen.

Review Primeclass Lounge Domestic | Izmir Adnan Menderes Airport

Helaas volgt hierna weinig informatie, enkel een ‘Enjoy your stay’. Nu is de lounge erg overzichtelijk, maar gezien de drukte, had deze dame best wat tijd om eventueel iets toe te lichten over de faciliteiten.

De Primeclass Domestic Lounge Izmir

Al bij binnenkomst valt me op dat het hier om een moderne lounge gaat. Je komt binnen in een flinke hal die uitkijkt op een stijlvolle bar. Voordat je de grote ruimte betreedt heb je aan je rechterzijde de toiletten en douches, waarover we later kort meer vertellen in deze Primeclass Domestic Izmir review.

De lounge is een lange uitgestrekte ruimte die voorzien is van verschillende soorten zitgelegenheden en enkele andere faciliteiten. Het geheel is aan de raamzijde van de terminal gesitueerd, waardoor veel natuurlijk licht de lounge binnenvalt. Er is ruimte voor ongeveer 80 gasten.

Review Primeclass Lounge Domestic | Izmir Adnan Menderes Airport

Bij binnenkomst links vind je het eetbuffet. Hier zijn wat lage stoelen met tafeltjes geplaatst. Het buffet is uitgespreid over twee gedeeltes.

Review Primeclass Lounge Domestic | Izmir Adnan Menderes Airport

Ga je naar links bij de bar, dan zijn er wat plekken aan het raam met lage fauteuils en tafeltjes. In het midden vind je weer iets ander turquoise gekleurde fauteuils.

Achter in dit gedeelte is een hogere grote tafel met 6 stoelen te vinden. Dit is een plek waar je bijvoorbeeld nog gemakkelijk wat werk kunt verrichten, er zijn bijvoorbeeld ook oplaadplekken.

Review Primeclass Lounge Domestic | Izmir Adnan Menderes Airport

In dit gedeelte is ook een speciale hoek voor kinderen. Het fijne aan deze hoek is dat deze ook is afgeschermd, waardoor geluid gereduceerd wordt.

Aan de bar vind je wat barkrukken en kun je prima plaatsnemen voor een lekkere cocktail.

Review Primeclass Lounge Domestic | Izmir Adnan Menderes Airport

Bar & Buffet

Ten tijde van mijn bezoek was ik bijna de enige gast die gebruik maakte van de lounge. Erg rustig was het dus, wat duidelijk zichtbaar is op de foto’s en video impressie op ons YouTube-kanaal.

Tegenover de raampartij, vind je aan een kant van de lounge het buffet met eten. Aan de andere zijde het buffet met drinken en enkele snacks. Ook is er een stijlvolle bar in het midden van de lounge te vinden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ik bezoek de lounge in de ochtend, dus er is aanbod te vinden van verschillende broodsoorten, koekjes, fruit, ontbijtgranen, kazen, groentes en ander beleg. Ook zijn er enkele warme gerechten, waaronder eiergerechten, te vinden.

Bij de bar kun je enkele alcoholische dranken bestellen, zoals cocktails. Gezien het tijdstip, is dat nog wat te vroeg vandaag.

Bij de andere kant van het buffet vind je vooral verschillende warme en koude dranken. Denk hierbij aan frisdranken, vruchtensappen en alcoholische dranken. Ook is er koffie en thee. En zijn er enkele snacks te vinden, zoals warme nootjes en koekjes.

Deze diashow vereist JavaScript.

Faciliteiten Primeclass Lounge

Tot slot in deze review van de Primeclass Lounge in de domestic terminal in Izmir, bespreken we nog de verschillende faciliteiten. Enkele hiervan hebben we al besproken. Je kunt voor maximaal drie uur gebruikmaken van de volgende faciliteiten:

 • Drinken: te vinden aan een zijde van de lounge. Zowel warm, koud als alcoholisch en non-alcoholische dranken.

 • Eten: aan de linkerzijde van de lounge tref je gedurende de dag verschillende gerechten. In de ochtend zijn het ontbijtitems. Snacks aan de rechterzijde, zoals pinda’s en koekjes.
 • Kast waar je je telefoon kunt opladen. Werkt met een pincode, dus je kunt je telefoon gemakkelijk achterlaten. Ook is er plek voor een tablet.

 • Kluisjes voor koffer of overige bagage. Te vinden bij de ingang.

 • Speelruimte voor kinderen. Met wat speelgoed en een tv. Afgeschermd waardoor geluid in de ruimte blijft.

 • Oplaadmogelijkheden in de lounge.
 • Schermen met vluchtinformatie.

 • Toiletten en douches.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het geheel is allemaal netjes en volledig aangevuld. Persoonlijk vond ik dat het personeel wel wat regelmatige de lege kopjes e.d. op kon ruimen. Er was nagenoeg niemand in de lounge, maar gebruikt servies en ander afval blijft soms wat lang liggen.

Foto’s review Primeclass Lounge Domestic Imzir – InsideFlyer: Marco

Overzicht

Publicatie Datum

17 March 2024

Voordelen

- Moderne lounge met verschillende faciliteiten.
- Comfortabel wachten op je vlucht.
- Prima maaltijd of snack opties.
- Uitzicht op start- en landingsbaan.

Nadelen

- Personeel kan wat vaker de lounge opruimen.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten en drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Deze Primeclass lounge is een mooie en moderne lounge in de domestic terminal van Izmir. De lounge is vrij groot voor het aantal gasten dat er binnen kan, waardoor het niet opgekropt overkomt. Er zijn leuke en kleurrijke meubels die fijn zitten. Ook is er een prima buffet met eet- en drinkopties. Het is fijn dat er ook douches aanwezig zijn, al heb ik die tijdens het bezoek niet gebruikt. In deze lounge zijn er zeker voor een binnenlandse lounge, voldoende faciliteiten aanwezig. Echter vind ik de toegangsprijs van €45 wel aan de hoge kant. Het is dat ik toegang heb met mijn Priority Pass (kosteloos), anders was ik voor twee personen wel erg veel geld kwijt geweest.

6 min leestijd">
3.8

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *