Review: Ibis Styles Delft City Centre7 min leestijd

Review: (Nieuwe) Ibis Styles Delft City Centre

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Recentelijk opende een nieuw hotel in Delft, namelijk het Ibis Styles Delft City Centre. Het hotel is gelegen nabij het Delft Centraal Station, en op loopafstand van het oude centrum van de stad. De inrichting van het hotel is een verwijzing naar het verleden en de toekomst. Er zijn verschillende universiteiten en ook uitvindingen in de stad gedaan, waarvan je iets terug kunt zien in het hotel. Ditmaal lees je op InsideFlyer een review over het nieuwe Ibis Styles Delft City Centre.

Locatie

De afgelopen jaren is het centrum van Delft flink gemoderniseerd. Zo is het station enkele meters lager de grond in gebouwd en is dit gebied nu een stuk toegankelijker gemaakt. Er is ook ruimte gekomen voor enkele hotels, waaronder het Ibis Styles Delft City Centre. AccorHotels was nog niet gevestigd in Delft, maar wel in omliggende steden zoals Den Haag, Rotterdam, Leiden en Amsterdam.

Review: (Nieuwe) Ibis Styles Delft City Centre
Het station gezien vanuit het hotel.

Tegenover het station is het nieuwe Ibis Styles Delft City Centre gelegen. Een wandeling van enkele minuten brengt je bij ofwel de ingang van het hotel, ofwel het station. Het is dan ook gemakkelijk om dit hotel met het OV te bereiken. Tevens rijden er trams en bussen vanuit de omgeving naar Station Delft. Dus ook dit maakt het gemakkelijk om de omgeving van Delft te bezoeken. Met de auto kun je hier ook heen reizen. Echter is er geen parkeerplaats bij het hotel. Je zult dus ergens rondom het hotel moeten parkeren (betaald).

Deze diashow vereist JavaScript.

Inchecken

Voorafgaand aan mijn aankomst in het hotel werd ik door een medewerker van het hotel gebeld. Het was al wat later dus vroeg men zich af of ik nog zou arriveren. Ik vond het erg attent dat ze me hier over belde. Eenmaal aangekomen bij het hotel kon ik inchecken. Bij binnenkomst moest ik eerst een gezondheidscheck invullen. Dit vanwege de geldende maatregelen i.v.m. de coronapandemie. Hierna werden de normale procedures doorlopen; legitimatie, betaling, uitleg over het hotel. Voor het ontbijt moest ik een lijstje invullen met items die ik graag de volgende dag als ontbijt wilde nuttigen. Tot slot kreeg ik de kamerkaart overhandigd.

Review: (Nieuwe) Ibis Styles Delft City Centre
Incheckbalie van het hotel

Vanwege de ALL Accor Gold status kreeg ik ook een welkomstdrankjes aangeboden. Ik koos ervoor om deze de volgende dag te nuttigen. Helaas werd mij geen upgrade aangeboden. Bij navraag werd mij vertelt dat er geen andere soort kamers zouden zijn. Opmerkelijk, want de website van het hotel geeft aan dat ze verschillende soort kamers hebben. Namelijk standaard, superior en familiekamers. Dus of ze houden gasten voor de gek, of ze zijn niet op de hoogte van de betreffende kamers die ze verkopen.

Kamers

In een review is het natuurlijk belangrijk om een beoordeling te geven van het aangeboden product, in dit geval onder andere de kamers in het Ibis Styles Delft City Centre. Het hotel beschikt over een drietal verschillende soorten kamers. Het betreft hier:

  • Standaard kamer met een tweepersoonsbed of eenpersoonsbed. Sommige met uitzicht op de stad, anderen op de patio.
  • Superior kamer met een tweepersoonsbed met uitzicht op de stad.
  • Familie kamer.

Zelf boekte ik een standaard kamer. Vanwege de ALL Accor Gold status, de lage bezetting en het feit dat ze net geopend waren, verwachte ik dat ik misschien een upgrade zou krijgen. Niets is minder waar, er zouden geen andere soort kamers zijn, werd mij verteld. Goed, een kijkje in de standaard kamer dus.

Gezien het een nieuw hotel betreft ziet en ruikt alles nog als nieuw. Met de lift kom je gemakkelijk bij de juiste verdieping uit. Bij binnenkomst in de kamer valt gelijk op dat het een redelijk ruime kamer is. Dit komt mede door het feit dat er geen gesloten kast aanwezig is. Hierdoor oogt de ruimte sowieso ruimer. Er is een groot tweepersoonsbed, voorzien van een dekbed per persoon en comfortabele kussens. Het matras ligt goed en de lakens zijn niet te warm.

Review: (Nieuwe) Ibis Styles Delft City Centre

Rondom het bed bevinden zich enkele bedlampjes, stopcontacten en een ‘plankje’ om wat op te leggen. Leuke aan het plankje is dat deze gemaakt is van boeken. Aan een zijde van het bed is een hoekje waar je ook een bankje heb waar je nog kun zitten. Aan de andere zijde is een klok aangebracht die de tijd ook op de muur of plafond projecteert. Tevens zijn er andere verwijzingen naar bijvoorbeeld de technische universiteit in de stad. Denk aan het vloerkleed met een dessin van een chip of het behang en de klok.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook is er in de hoek nog een stoel met klein tafeltje aanwezig. Vanuit hier heb je ook een leuk uitzicht op de patio.

Badkamer

Voordat je het slaapgedeelte binnenkomt, kom je eerst langs de badkamer. De badkamer is compact en voorzien van een kleine wastafel, douche en toilet. Bij de douche hangt geen douchegordijn, wat overigens fijn is, maar ook is er geen andere wand. Hierdoor stroomt het water ongeveer de hele badkamer in en is het toilet na een douchebeurt helemaal nat. Persoonlijk vind ik de badkamer dan ook niet heel handig ingericht en voor het onderhoud lijkt me dat ook niet praktisch. Desalniettemin hangt er in de badkamer ook een mooie spiegel waar door middel van lampjes een leuk effect gecreëerd is. Er hangen flacons met zeep en er is een regendouche en handdouche aanwezig.

Deze diashow vereist JavaScript.

Faciliteiten

Het Ibis Styles Delft City Centre beschikt naast de kamers over een beperkt aantal faciliteiten die we in deze review zullen bespreken. Bij aankomst in het hotel ga je middels een trap naar de incheckbalie. Rondom de incheckbalie bevindt zich de lobby en het restaurant met bar. Er is tegenover de incheckbalie een flipperkast die je kunt gebruiken tegen betaling. Aan de andere kant van de lobby is een koffie- en theeautomaat waar je gedurende de dag gratis koffie en thee kunt nemen. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat er op de kamers geen waterkoker is.

Deze diashow vereist JavaScript.

Achter de incheckbalie vind je de bar met het restaurant. Hier serveren ze normaliter het ontbijt, maar vanwege de coronamaatregelen tijdens mijn verblijf niet. In deze review zie je dus ook een afwijkende variant van het ontbijt dan hoe het zonder coronamaatregelen geserveerd zal worden. Bij aankomst diende ik dan ook een formulier in te vullen met de items die ik graag zou willen nuttigen, inclusief de afhaaltijd. De volgende ochtend stond het ontbijt op de aangegeven tijd klaar. Helaas wel met spek, terwijl ik dit niet had aangegeven. Een vreemde vraag volgende nadat ik had aangegeven vegetarisch te eten: ‘wilt u dat ik het eigerecht opnieuw bereid of eet u het zo op’.

Deze diashow vereist JavaScript.

Nadat er een nieuw eigerecht bereid was kon ik het ontbijt meenemen naar de kamer. Het ontbijt is geen heel bijzonder ontbijt, maar bestaat uit de basisitems die je over het algemeen vaker in een Ibis (Styles) hotel kunt nuttigen. Het was voldoende, vers bereid en lekker.

Het ontbijt op de kamer

Ook met de kleine reizigers is rekening gehouden. Er is namelijk een kleine kinderhoek achterin het restaurant. Helaas is er geen fitnessruimte in het hotel.

Voordelen ALL Accor Leden:

Voor leden van het ALL Accor loyaliteitsprogramma krijg je in dit hotel niet heel veel extra’s. Bij een Ibis Styles zijn deze dan ook meestal wat beperkter dan bijvoorbeeld een Novotel, Mercure of Sofitel. Afhankelijk van je status bij het loyaliteitsprogramma, kun je van andere voordelen genieten. Hieronder kun je lezen wat je nog meer kunt verwachten in dit hotel:

  • Bij aankomst in het hotel ontving ik een voucher voor een welkomstdrankjes aan de bar. Deze voucher krijg je al vanaf een silver status bij het ALL Accor loyaliteitsprogramma.
  • Gedurende mijn verblijf was het mogelijk later uit te checken dan 12.00u, wat de normale uitcheck tijd is.
  • Helaas geen upgrade, dus daar kunnen we ook weinig over zeggen in deze review van het Ibis Styles Delft. Wellicht dat dit in de toekomst zal veranderen. Mocht dit het geval zijn, dan horen we graag je ervaring in de comments van dit artikel.

Overzicht

Publicatie Datum

6 June 2021

Voordelen

- Nieuw en modern hotel.
- Dicht bij het station en ander OV.
- Op loopafstand van het historische centrum van Delft.
- Prima ontbijt om je dag mee te starten.
- Nette, ruime en leuk ingerichte kamers.

Nadelen

- Op het moment van schrijven geven ze geen upgrades aan leden met een relevante status van ALL Accor.
- Geen eigen parkeerplek.
- Badkamer is wat klein, water uit de douche komt overal door het ontbreken van een wand.

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Ibis Styles Delft City Centre is een gunstig gelegen hotel, op loopafstand van onder andere het treinstation.
Vanuit het hotel loop je ook gemakkelijk naar het centrum van Delft, of neem je de trein, tram of bus naar bijvoorbeeld Scheveningen.
Gezien het feit dat het een nieuw hotel is mag je verwachten dat alles nog goed werkt, en dat is ook het geval. Kamers zijn vrij ruim, hebben uitzicht op de patio of de stad. Bedden liggen prima en je hoeft geen licht aan te zetten om in de nacht de tijd te zien. Dit vanwege een leuk klokje met projectie op de muur. De badkamer is wat klein en wellicht onpraktisch als je doucht, maar het is verder netjes en voorzien van de belangrijkste voorzieningen. Voor een kamer met ontbijt (2 personen) betaal je ongeveer €77,- wat een goede prijs is voor dit hotel.

7 min leestijd">
3.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *